Wednesday, August 28, 2013

ww #3 ~ anak papa

hemm..lameeeee nye tak update blog nih.. siannnn baby, mama tak update pape pon pasal pregnancy kali nih..sori ye syg..huhuhu..

alhamdulillah, minggu ni da masuk 28 minggu..lebih kurang 7 bln da la...sekejap je masa berlalu, sibuk dgn danial yg makin aktif tak duk diam, alahaiiii, takde mase pon nk mnjey2 kan diri nih..bio oil pon, slalu lupeeee nk letak! hukhuk.. 

lagipon papa da start keje lepas raye aritu..makanye, sume pon bertambah2 busy..papa plak pulun OT setiap ptg utk tambah pendapatan =)

rasenye, pregnant kali nih, mama lebih berdikari compare tu 1st pregnancy..yela, mase tu berdua jek, papa plak belajar, byk mase nk layan mama..hihi..kali nih, mama pegi keje pon drive sendiri, pegi cek up klinik pon sendiri (sbb klinik tu dekat sgt dgn rumah, drive 3 minit da smpai =))..siap awal2 papa keje aritu, mase motor papa ade problem, mama yg hntr papa pegi keje taw! nasib baik dekat seberang jaya ni je tmpat keje papa.. emmm, nmpak nye 2nd baby nih mesti lebih berdikari nnti =) 

eh, kata ww, tp ade plak wordsss nye! hihi..

 ni gmbar danial latest, 2thn 2bln
=)

danial nih mmg sukeee buat lawak! mcm papa! ade ajee reaksi diye yg akan buat mama gelak!

.
.
.
 
alhamdulillah, danial da bertambah bijak skrg, mulut pon byk, mcm papa diye kot..lasak pon konfem mcm papa dulu2..klau ikot mama, baikkkkk jehh! hihi.. skrg danial da 2 thn 2 bln.. seawal umur 2 thn, danial da boleh baca doa makan! =) comelll jek bunyinye..hihi.. klau dekat rumah, papa biasakn ckp english, tp klau dgn mama n dekat rumah pengasuh, ckp bm jek..kikiki..papa slalu geram ngan mama, tamau ckp bi ngn danial..hihi..sajeeee suke dgr danial ckp bm, sbb klau ckp bm, ade slang2 pelat sikit2..comeyy! klau bi tak pelat plak..

katun feberet danial, upin & ipin dan aitomen fight big manter! (ultraman fight big monster) quota phone internet mama tiap2 bln abis tgk you tube jehh! sabar aje la..tp ptg2,  mmg upin ipin ade kat tv9, pastu sambung plak kat astro ceria smpai pukul 8 mlm...so boleh la tinggal danial dpn tv..tp takde can la mama nk tgk cite mlayu ptg2! hukhuk..dulu berebut tv ngan papa aje, skrg berebut dgn danial plak =( pantang tgk moto racing, car racing, big fish, kalau da tebukak, msti tak boleh tuka channel lain da..huhu..

pape la danial, asalkan awak bahagia sudah..hope bertambah bijak, dan boleh tlg mama jage adik nnti ye syg..luv u!