Wednesday, March 7, 2012

danial farees @ Queensbay Penang!

hehe..last weekend bwk danial jln2 kat Queensbay Mall Penang!! yeaayyy!! hihi..

mama nye yg telebey eksited! da lameee sgt tak g! b4 kawen dulu slalu la pegi sane, jln2 carik barang hntaran! bestttnyerrr time tuh! hehe..lepas kawen mmg da jarang g sane..da ade baby, lagila! danial ni pon, da 8 bln baru 1st time smpai sane! =)  

mase baru smpai..eksited je..diye pon nk tgk map tu! =)

 just jln2 window shopping jek sbnrnyer! tade aim nk beli pape pon =)

danial n papa =)

dulu b4 kawen, dtg be2 jek, beli kasut hntaran papa kat asics nih..skrg mama n papa dtg bwk danial lak! hiihii..cepatnyer mase berlalu ~
  
danial n mama =)

ni plak kat Royal Sporting House..ade jugak beli jersey hntran papa kat sini dulu

for me, kat penang nih tmpat best utk shopping brg hntaran ialah kat Queensbay Mall n Gurney..byk sgt butik2! even Lady Like pon ade butik kat sini..

emm lg satu, kpd yg belom kawen, klau nk tawu, time shopping brg hntaran la plg bestt! time utk shopping sakan tnpa rase bersalah! boleh? hahaa! rindunyeeerr time tuh! bestt sgtsgt!! ok2..back to reality..tu sume kenangan terindah dlm hidup papa n mama..persiapan perkahwinan! dan skrg..da ade si kecik danial da pon! =)
.
.
.

da lame tak jln2 dgn stroller danial tuh sbnrnyer..slalunye jln dekat2, dukung jek..tp kali ni saje je mama n papa nk rileks skit..so bwk la stroller danial tuh..memule suspen gak, nk ke anak manje mama ni duk dlm tuh..tgk2, alhamdulillah..suke plak danial! rileks je duk dlm tuh! hihi..

 danial dahage la..minum air masak jap =)

 khusyuk main toys!

adoi..lame lg ke mama?! lenguh da kaki danial nih! huhu

 hemmm..penat..posing cam ni plak la! =)

wlupon penat..tapiiiiii danial happy sgt! tq taw mama n papa sbb dwk danial jln2! 
(^_^) 

Friday, March 2, 2012

danial's new hair cut!

ok..da lame tak update pasal anak manje mama sorg tuh..huhu..

minggu lepas, 26 feb @ danial 8 bulan 6 hari, mama ajak gak papa bwk danial g kedai gunting rambut..sbbnye, mama da rimas tgk rmbut danial yg da pnjang tuh =) time peluh2 lg rimass tgk!

lg satu, yg buat mama beria jugak ajak papa tu, sbb anak mama nih 'sweet' sgt bile berambut pjg! hahaa!

mase g pacific megamall sehari sebelom tu, ade aunty ni tgh dukung baby boy diye, umur lebeh kurang danial gak rasenye..mama pon mase tu tgh dukung danial..ttbe aunty tu ckp kat baby diye, 'tgk ni, kakak..kakak..' sambil tnjuk danial kat anak diye tu..

erkkk..mama nk tegelak pon ade, tegamam pon ade! hahaa..anak mama ni boyyyy la!! hiks!! kebetulan lak danial pakai bj yg tokma bg, kaler putih ade merah2 sikit, terus bertambah 'sweeeet' anak mama nih! haha ~ tp siyesly, ni bkn kali pertama org ckp danial nih gegerl.. =)

baju putih + merah2 bentuk mickey mouse..papa ckp, aunty tu ingat merah2 tu bentuk luv kot..tu yg ingat danial ni gegurl! hikss!

aritu mase round2 carik bj danial, amoi salesgirl tu siap ckp lg..haa yg ni utk baby girl..smbil tunjuk bj singlet+skirt kat danial! upsss..anak saye boy la! hahahaaa..

so sbb tu, mama beria la ajak papa g potong rmbut danial kat kedai..taapiiii..danial ni tamau duk diam sgt, so dpt potong sikit jek..jadila..nmpk la macho sikit anak mama nih..nk amik gmbr time potong pon tak sempat sbb papa pegang danial n mama kena layan tnjuk toys kat danial..so tak sempat la nk pgg camera nk snap gmbr danial!

sebelom potong rambut..so sweeeeett =)

selepas potong rmbut..alaalaa..machonyerr anak mama! =)

=)
.
.
.

lepas danial potong rmbut, papa laks potong rambut..sbb rmbut papa pon mama da rimas tgk..da kembang! hihi..danial mule2 ok..pastu lame sikit da boring..tgk tu..muke mashamm jek..sedey ek, sbb da tak sweet? hihi..tak la cyg..danial tetap sweet, hnsem, macho di mata mama!! =) betul!!

muke masam, boring tunggu papa

da 'cebek' da..sedey..boring sgt la tuh! =)

*yg ptg rmbut danial tu ialah kak ina @ jurumekap maya karin + lisa surihani dlm cerita ombak rindu =) 'lembut' je kak ina tuh..