Tuesday, April 26, 2011

Happy 10th Monthsary!! =)

yup..arini genap 10 bulan kami kawen! dan alhamdulillah skrg sdg menanti kehadiran putera sulung kami..kejap jer rase..n ttbe dtg mood nk upload gmbr kawen! maybe sbb time 1st anniversary kami nnti, insyaAllah kami da ber3 time tuh! =) aminnnn... takot busy time tuh nnti, so..10th monthsary pon ok gak kot! hehe..

Akad Nikah~26 Jun 2010~Taman Ampang Indah, Ipoh~9.35pg

abah yg nikahkan kami..perasaan mase nih, sungguh tak dpt nk explain! rase syahduu sgt! n bile tgk abg pakai songkok, teringat sgt abg yg saye kenal zaman sekolah dulu! hehe..yela, kat sek dulukan wajib pakai songkok! =) sejukk mata memandang..hihi..


 Upacara Batal Air Sembahyang

.
.
.


Majlis Resespi~26 Jun 2010~Taman Ampang Indah, Ipoh


alhamdulillah, semuanye berjalan lancar..tapi..lepas selesai majlis, baru saye sedar, henset kesayangan saye hilang~uwaaaa!

tataw la sape yg amik..b4 turun berarak tu ade lg..lepas abg call ckp diorg da smpai, saye terus letak hset tu atas meja solek dlm bilik pengantin..lupe sgt nk assign sape2 tlg jage hset saye..cuai sungguh! huhu..tp ape nk buat..bende nk jadi kan..saye tamau la tuduh sape2..tp sape yg amik tu, mmg la...huhuhu..syg sgt nokia N78 tu.. =(

moral of the story, jage2 la time kenduri..sbb org sume bebas naik tgk bilik pengantin..kenduri kawen same la mcm 'open house'..so brg2 berharga, simpan elok2 ye.. 
.
.
.


Majlis Bertandang~3 Julai 2010~Taman Alai Jaya, Melaka


alhamdulillah, majlis di melaka pun berjalan dgn lancar.. =)


.
.
.


Outdoor~3 Julai 2010~Sekitar Masjid Terapung, Pulau Melaka


outdoor session cume buat mase majlis bertandang kat melaka je..sbb kalau kat ipoh, tataw la nk bergambar kat mane~hehe..so kat melaka kami pegi kat masjid terapung, pulau melaka ni..mase kami da nk abis bergambar tu, ade lg sepasang pengantin baru smpai, nk bergambar kat situ jugak~hehe..

owh, nasib baik ajak skali adik n 2org sepupu abg, nana n aisyah mase buat outdoor sesion tu..bley la diorg jadi 'pembantu'..hehe~ 


*bunge yg saye baling tu sbnrnye edit je! hehe..sbnrnye uncang gule2 je..lupe nk bwk bunge..so photographer tu edit gmbr ni..gud job! =)
.
.
.


Outdoor~Graffiti Wall, Bandar Hilir, Melaka


~love...forever~

=)

*musim cuti sekolah da dekat..kepada kwn2 yg akan melangsungkan perkahwinan, tahniah di ucapkan! selamat melangkah ke alam yg baru..n seriusly, enjoy the moment k! sgtsgt best utk dikenang~

Friday, April 22, 2011

1st Online Shopping For Fazri Jr =)

yeayy..ptg td barang yg saye order hari rabu aritu dari Trendyzs Shop da smpai!! saye beli rompers utk our baby!! =) hehe..1st time shopping online! sukee sgt sbb sgt comel!

4 cute rompers for our baby!

rompers Oshkosh B'Gosh ni sgt cute n berpatutan..lg pon saye dpt 10% diskaun since saye adalah salah seorg pelanggan VVIP sbb jd 1st 25 followers kat blog Trendyz Shop ni.. =) best2!

actually yg 'I Luv My Papa' and 'I Luv My Mama' tu satu set..yg MU tu plak special edition.. =) yg MU tu utk bg baby geng ngan papa diye..yg hijau tu plak utk geng ngan mama diye ni! hihi!

thanks to Trendyzs Shop.. in 2 days saye da dpt brg saye..sgt puas hati! =) recommended to others k!

TAHNIAH to Trendyzs sbb da bkk kedai brg baby yg sgt comei! Trendyzs -Kids and Babies Shop- kalau pegi kedai ni, konfem lg tataw nk pileh yg mane! hehe..

*mmg sgt rambang mata kalau tgk baju2 baby nih! makin tak sabar nk jmpe my baby! hehe..its already 31 weeks! counting days to meet u  syg.. =)

Thursday, April 21, 2011

3 Layer Tea

Yeaayyyy..akhirnyeee dpt jugak saye minum 3 Layer Tea ni..hihi..lepas keje tadi, ajak abg g Route 69, nk minum 3 Layer Tea! =) yelaa..kan da jnji smlm,kalau Hb saye naik,saye ley minum arini..hehehe..

tadaaaa...
ni la 3 Layer Tea yg saye mengidam tu.. =)


1st layer - tea
2nd layer - susu cair F&N
3rd layer - syrup khas utk 3 layer tea (rase cam air gule merah)

yummyyy..sedaaappnyerr! a perfect match! rase cam cendol..tp cendol yg tade ijau2 tu..saye mmg tak bp suke cendol sbb tak suke yg ijau2 tu..so 3 layer tea ni mmg seswai la utk saye..hihi.. =)

sebelum-semasa-selepas

hehe..kejap je abis segelas!

thanks abg! nnti nk lg ye..syg jnji tak skip mkn vitamin! hihi..luv u!

H.A.P.P.Y

Baru jer selesai cek up di Klinik Desa Bukit Tengah..tepat pukul 8.30 pg saye smpai di klinik tu, pukul 11.30 pg baru selesai segala urusan.. rasenye, urusan dengan Jururawat Masyarakat tu, tak smpai pun stgh jam..yg selebihnye ialah urusan 'menunggu'..huhuhu..

tapi takpe..sebab penantian hari ini berakhir dgn kegembiraan~hehe..

sebab...
  • Hb saye da naik! 11.7 Alhamdulillah..tade lg pen kaler merah dlm Buku Rekod saye..hihi..sukeeee sgtsgt! tak perlu risau utk ke Klinik Perai utk amik darah lg.. =) so saye akan continue mkn vitamin Iberet Folic..
  • 'Nurse Baik' yg cek saye arini..hihi..saye n encik suami panggil diye 'Nurse Baik' sbb saye tataw name diye..tp kalau diye yg cek, saye akan happy sbb diye mmg sgtsgt baik! muke tak masam, n friendly..n diye cam klakar2 sikit..hihi..setakat ni baru 2 kali saye di cek oleh 'Nurse Baik' tu..yg pertama mase 1st time buat Buku Merah kat klinik tu..sebenarnye ade 2org jer nurse yg baik kat klinik tu..Azlin n 'Nurse Baik' ni..yang lain..ikot mood..muke seposen jek..huhu..
*so next week saye perlu ke Klinik Perai utk jmpe Dr..utk cek jantung ibu..
*next 2 weeks kena cek up di Klinik Desa Bukit Tengah lagi utk inject dos ke 2 ATT..

Yeayy..da bley minum '3 layer tea' utk meraikan kenaikan Hb saye! tapi takley lebey2..jgn next cek up turun blk sudah! hihi =)

Wednesday, April 20, 2011

Its A Boy!!


hehehe..insyaAllah..fazri junior is on da way~

sungguh tak sabarrrrr rasenyeerr.. =)

scan @ 30 weeks - my baby is 1.375 kg..

*pg esok kena check up kat Klinik Desa Bukit Tengah..supposely last week..tp tak g! haha..diorg da call baru nk g! hihi..

*harap2 HB da naik..sbb last cek up diorg suh g Klinik Perai amik darah..tp saye buat degil, tamau g! alaaa..slow2 la..dari 8.4 naik 10.1 pon, still kena g amik darah gak ke..kite tunggu esok nye HB dulu yer =)

*saye da tringin nk minum '3 layer tea' kat Route 69 tu..tp kena tunggu lepas cek HB esok baru ley try! hihi..

*wish me luck!*  

Friday, April 15, 2011

Its happen again!!! huhu..

 yup..again! huhu..sakit yg same, hari dan mase yg same..huhuhu..

ari ahad mlm isnin aritu (10 April), saye rase contraction macam aritu..tp since da ade pengalaman sakit last 2 weeks, saye bertahan di rumah je..mls n fobia nk g hospital! cucuk sane, cucuk sini..huhu..

dlm pukul 12 lebey, memula saye rase pedih ulu hati, pastu muntah, then sakit kat pinggang belah kanan n sakit bawah perut (rase perut mengeras)..pendek kata, mmg same la mcm aritu! nasib abg ade, bagi minum n sapu air zamzam..thanks abg!

esoknye saye just pegi klinik panel je..Dr Farhanah scan baby, alhamdulillah, baby ok..saye ckp kat Dr, saye tamau g hospital! hihi..so Dr suruh saye rehat je kat umah tp kena monitor la..kalau contraction makin kerap berlaku, diye suruh saye cepat2 g hospital..Dr Farhanah siap buat referral letter lg, in case kalau tgh2 mlm rase sakit sgt, saye kena g hospital n just tunjuk surat tu..


huhu..papepon, alhamdulillah, skrg da tak rase sakit da..cume takley diri lame2 or duduk lame2 or baring lame2..sume kena kejap2 je..nnti dan2 perut rase keras sgt! pastu sakit blkg..huhu..

owh, thanks a lot to Dina and Kak Ayu sbb ganti kan kls Mec 281 saye..yela..da last week utk lecture kan..next week da revision week..tak sempat da nk gnti kls..seb baik tinggal 1 topik je lg..so Dina n Kak Ayu tlg saye cover topik last (Composites) tu..thankssss ye!

Tuesday, April 5, 2011

Emmm...

"Ya Allah ya tuhanku,
sekiranya aku yang bersalah dalam hal ini kau perbetulkan lah hambamu yang lemah ini tetapi andainya aku adalah golongan orang yang teraniaya maka kau kuatkan lah lagi iman hambamu ini dan kau jadikanlah aku orang2 yang bijak..
amin.."

'huhu..dorg ade ramai saksi tapi sume da mmg satu geng..
tapi aku yakin aku ade cctv kat akhirat nnt..huhu..
Allahuakbar!'
 
to abg..i'll always be by ur side..syg tahu kite di pihak yang teraniaya..org yg teraniaya, insyaAllah, makbul doanye..huhuhu..
 
betul ckp mak..ini la rencah kehidupan..ni baru permulaan..byk lg yg akan kite tempuhi..mcm2 jenis org ade kat dunia ni..n pasti ade hikmat disebalik setiap kejadian yg berlaku~huhu..