Wednesday, December 21, 2011

happy 6 months danial farees!

syg papa n mama..

20.12.2011

alhamdulillah..arini danial genap 6 bulan..papa ngan mama bawak danial pegi cucuk utk 5 bln kat Dr Farhanah..ciannn anak mama nih..jerit sikit mase Dr cucuk tu..sakitttt ehh syg? =)

berat danial arini 7.3 kg..naik sikit je dari 2 minggu lepas (mase g klinik sbb danial selsema+batuk aritu)..

owh, mama da lame tak update blog sbb agak busy sgt akhir2 nih..sebab..
  • kite nk pindah rumah..lepas ni da tak duduk tinggi melangit da..babai tingkat 18 kondo mutiara, bandar perda! huhu..kite pindah ke rumah teres, tmn hj mohd amin..okla..dptla 'pijak tanah'..lepas ni danial takley la nk main lif da ~

  • ahad lepas (18 dis 2011) da start pindah barang..penuh 1 lori..tp january nnti baru kite start duduk sane..

  • kamis ni (22 dis 2011) ~ lepas keje, kite blk ipoh..tdo satu malam..

  • jumaat (23 dis 2011) ~ kite gerak ke bangi..jmpe atok, nekma n sedara2 danial belah papa

  • sabtu (24 dis 2011) ~ ayah ngan pt kawen! yeayy..danial dpt aunty baru! welcome aunty atik!! =)

  • (25 dis - 31 dis 2011) ~ danial nk jalan2 kat kl + melaka n berkenalan dgn sedara2 papa! =)

  • ahad (1 jan 2012) ~ kenduri ayah ngah pt kat melaka =)

  • isnin (2 jan 2012) ~ blk ke penang..start rutin harian macam biase di rumah sewa baru.. 


fuhhhh..penatnyerrr! 1 minggu yg pastinye padat!! harap2 danial ok kat sane nnti ye..suspen nih, danial jgn cry2 jmpe org tak kenal taw! hihi..nway, selamat 1/2 tahun syg! semoga danial membesar dgn sihat, jadi anak yg soleh ye syg..mama ngan papa saaaaayg danial! mmuuaaahhhs! =)

Thursday, December 8, 2011

danial farees @ 5 months ++

owh, ttbe mood rindu dekat budak tecik ni! huhu..

ade lecture pukul 1 kejap lg..tgh prepare, ttbe rase rinduuuu sgt kat cyg mama nih..so rehat jap, relaxkan minda tgk gmbr2 anak mama yg manjeyyy sgtsgt ni ~ =)

~ 1 ~ 

dlm kereta..gelak tgk papa agah2 diye =)


cakkkk! =)


.
.

~ 2 ~

dekat jusco bandar perda..1st time danial duduk dlm trolley..eksited terlebey..sebenarnye duduk tak stabil lg..still kena pegang..lepas kejap2 tu boleyla =)
 


tgk..eksited sgt! =)



danial pegang kuat2 ye syg..tp mama still kena standby kat depan..hihi..


kusyuk nye diye.. =)
.
.

~ 3 ~

danial terpegun tgk ade kwn kat sebelah tgh senyum kat danial!



hehe..mmg comel pon baby kat plastic diapers Mamy Poko Pants tu..sweet jer senyum..yg danial pon, sweet jer senyum balik kat baby tuh~hihi anak mama ni..da pandai yeee ~ papa ajar ehh?? haha!
.
.

~ 4 ~

yg ni pulak kat rumah..danial bising2 membebel ape ntah, so mama bg surat khabar ni..baru danial senyap..kusyuk betul danial keronyok2 kan paper tu..


dannn ni hasilnyer.....


adoiii anak mama nih..abisss hitammm jari2!! ish3..

mama basuh kat sinki, tawu plak senyap.. =)

danial..be a gud boy ye syg..mama n papa luvsssss u sooo muchhh!!

Wednesday, December 7, 2011

baby nose cleaner

jumaat, 2 dis 2012, danial da 5 bln 1 minggu 5 hari..

pg tu, danial start batuk2 dan selesema..ciaannnnyerr anak mama nih! 1st time tak sihat cam ni..agak teruk gak batuk danial..huhu..

so lepas punch, mama ajak papa g klinik trus..g Poliklinik Azhar (klinik panel UiTM) jmper Dr Farhanah..

seb bek tak demam..just batuk n selesema..ptg tu, lepas keje, pegi Pasific, jmpe bende ni

PIGEON Baby Nose Cleaner


sebelom ni ade beli yg biase punye..yg pam pakai tgn..ni 1st time jmpe yg kite bley sedut gune mulut..bestt! lg berkesan compared dgn yg pam pakai tgn tu..

 

ade tiub utk kite sedut pakai mulut, n botol tu letak kat hidung baby..so bile kite sedut, hingus tu akan trus masuk dalam botol tu! =)

contohnye mcm ni
.
.
.


insyaAllah, kite takkan tersedut hingus baby tu sbb hingus tu akan trus masuk dlm botol! ade penghadang dekat penutup botol tu..bagus betul la org yg cipta bende alah ni! trime kasih byk2 yer! hihi..

cian anak mama..skrg ni selesema da ok..tinggal batuk jer..batuk yg mcm ade kahak kat dlm tu..kalau ade jual penyedut yg boley sedut kahak tu kan best! huhu..smoga cepat2 sihat ye syg! mama syg danial sgtsgt taw!! mmuuahhhhss!

Saturday, December 3, 2011

1st solid food

danial syg!! mase umur danial 5bln, danial da start makan solid food taw..first solid food yg danial makan ialah HEINZ Farley's Rusks perisa Banana =)

mule2 mama bancuh, papa reject sbb papa ckp cair sgt mama buat..huhu..nk suap pun mama tak reti..abis comot2 mulut danial..yg masuk mulut sikittt jer, yg meleleh keluar lg byk! huhu..last2, 1st day tuh, mama yg abiskan makanan danial! hihi..sedapp!

emm, nasib baik weekend tuh, kite blk ipoh, so dapatla mama belajar dari tokma, mcm mane nk suap danial..hehe..

danial's 1st solid food

kat ipoh, mama beli set sudu dan bekas makan Pureen kaler biru tuh..kecik je sudu diye, comel! mmg seswai dgn mulut danial yg tecik tomey tuh! =) mama suap danial mkn selang seli dgn air masak..so mama beli First Traning Cup Tollyjoy tuh..kaler biru jugak! 

dannn...

akhirnye, mama da pndai suap danial!! yeayy! yumm yummmm!! berselera sgt anak mama ni makan!

*nnti danial da cukup 6 bln, mama bg mkn nestum cerelac + bubur nasi ehh..mama masak sedap2 utk danial k! kalau tak sedap pun, ckp sedap taw! haha!

=)

Friday, November 25, 2011

berkirenyerr awak!

adoiii..pagi2 jumaat yg mulia ni da buat org geram! huh ~

emm..mcm biase, pukul 9 pg, lepas thumb print, hntr danial kat babysitter..then, ttbe mak ram (babysitter) sound!!

.
.
.

mak ram ~ sheeda, duit jage baby bln ni, sheeda tak bayar lg kan?

saye + incik suami ~ tergamam!!

saye ~ haaa..ptg ni sheeda bayar ehh..gaji baru dpt smlm..tak kuar duit pon lg..ptg ni ehh!

mak ram ~ tula..tgk da 25hb, tp sheeda tak bagi duit lg..

saye ~ senyum2 kelat sambil telan air liur!

saye (dalam hati) ~ tak malunye kak ram nih! baru smlm gaji masok kot, sabar bley tak? selama ni tak penah lewat pon byr! kalau da smpai isnin depan pon tak byr, mmg patut la kak ram sound saye, tp ni baru smlm kot gj masuk! huh!
.
.
.

hohh!! adoiiii la..mcm2 org ade ekk..mmg nk bayar ptg ni pon, tapi serius tak sangka, kak ram 'daring' nk tnye direct cam tuh! mmg tak penah lewat pon bayar! 24/25 hb setiap bulan, MESTI BAYAR!

serius kami tak berkire pon dgn awak!

sepatutnye hntr danial ofis hour, 8-5ptg..tp since boley masuk ofis pukul 9pg, so mmg hntr danial lepas punch, lebey kurang pukul 9.05 pg setiap hari! boley kire ngan jari je hntr danial b4 pukul 9 pg!

so sepatutnye, kire okla kalau kami amik danial pukul 6 ptg pon kan..sbb hntr pon da lewat sejam..TAPIII..kalau amik danial dlm pukul 5.30ptg/ 6ptg, mule la diye ckp kat danial, 'daddy amik lmbt, mak bg danial tdoo duluu..' erkkk??!!

last week, saye terpakse amik cuti 3 HARI sbb kak ram kena blk kg..ayah mentua meninggal..okla..boley consider la, sbb meninggal kan..tapi saye tak kesah pon ok!

next week, ari rabu, saye kena amik half day sbb diye kena blk kg, ade kenduri! huuhhh! okla, skali lg saye tak kesah..nasib baik hari rabu ade kls pg jer, so ptg tu, bley la blk awal, amik half day..

last month, mak mentua dtg, so 3 hari tak hntr danial kat kak ram..tp kami byr full jek! tak potong papepon..lebey rm10 lg ade!

TAPI..baru smlm gaji masok, pg ni da sound kata lewat bayar???

owh,seriusssly, mmg tak sangka sgt kak ram akan tnye mcm tuh!! huh! nmpk sgt gelojohnyer! cover2 la sikit kak ram..saye tawu itu hak kak ram..duit kak ram..tp sabar ehh..25hb..belom lewat lg rasenyer..huhu..kami pon sbnrnyer tak 100% puas hati pon hntr danial kat kak ram..penah dulu, amik lewat, diye buat muke! huh! 

harap2 dpt carik bbysitter baru utk danial..sabar ehh syg..mama carik yg lg baik ehh..ciann anak mama nih..huhuhuh ~ 

*huhu..dun wory kak ram...saye ni marah org kejap jek~nnti jmpe ptg ni, ok laaa~huhu..mudah memaafkan, tapi sukar utk melupakan~that's me! =) ehh tp sbnrnyer saye tak marah pon! cume terkejut jek! hihihi =)

Thursday, November 24, 2011

new semester beginsss!!

 whoaaaa..no more rehat2 goyang kakiii ~ hehehe..

setelah hmpir 6 bln tak mengajar (3 bln cuti bersalin + cuti semester), minggu ni start la semester baru, sesi November 2011 - Mac 2012!! huhuhu ~


sem ni kena ajar 3 subjek..

1 subjek baru + 2 sbjek same mcm sem2 lepas..
  • engineering mechanics : statics
  • material science
  • mechanics and material lab

so, harap2 student sem ni ok2..huhu..da lamee tak ngajar, so awal2 nih rase cam cuak plak duk depan kelas! hihi! papepon, chaiyokk2!!

=)

*lecture 2 jam byk ari isnin..ari isnin plak sem ni asik cuti jeh! adoi..malas buat kelas gnti, kena ajar express la nnti ~ hehehe..

Thursday, November 17, 2011

danial menang lagi ~ tq huggies!!

Isnin, 14 November 2011 Huggies Malaysia buat contest baru plak..

Huggies Snap-It-Right Contest!

contest ni berlangsung slame 10 hari!! so mommies, jom2 join!! hehe..senang jek, tp yg susahnye, kena jadi 10 yg terawal post gmbar baby dgn tema yg betul! stiap hari, pukul 7 pm, huggies malaysia akan bg task..so pukul 8 pm, mommies bley stat upload gmbar baby kat wall fb Huggies Malaysia!! =)

10 pemenang akan dipilih setiap hari!!

5 pemenang pertama ~ Huggies Play Tent
5 pemenang seterusnye ~ Jumbo Pack of Huggies Diapers

sebenarnye, rajin nk join sbb nk menang Huggies Play Tent tuh!! since point tak cukup lg kalau nk redeem, so kalau dpt adiah ni, besttt gak!!! hihi..

so ptg tuh, da pukul 7 pm ++ baru tringat nk tgk task kat Huggies Malaysia.. 


14 nov 2011 ~ 1st task : snap a photo of your happy baby

tgk2 macam senang jek 1st task contest ni!

so tepat pukul 8 pm, elok start jek buletin utama kat tv3, saye dan incik suami semangattt, trus upload gmbr danial!! =)
.
.
.


result kuar keesokan harinye, at 6 pm..n alhamdulillah, danial farees menang!! yeayy!! tp still takde rezeki nk dpt play tent tu..lewatttt sikittt jerrr!! uwaaaaa!! sebab danial org yg ke 6..tp takpela..alhamdulillah..sbb danial menang

a pack of Huggies Diapers Jumbo size!!
.
.
.

my fb ~ Fazreeda Mofaz

yeayy..tq huggies malaysia! hihi

mommies, cepat2..jom la join!!!

so far contest ni da berlangsung slame 3 hari..arini hari yg ke 4..

ni task yg ke2 dan ke 3

15 nov 2011 ~ 2nd task : ambil gambar si manja sedang tidur dlm lampin pakai buang Huggies

16 nov 2011 ~ 3rd task : tangkap gmbr anak anda dalam pakaian kegemarannya!

*sorg bley menang skali je..so saye takley join da..n lg satu, ni utuk babies yg berumur under 18 months je taw!


Saturday, November 12, 2011

tq huggies malaysia!! =)

alhamdulillah..percubaan pertama mama danial nih masuk contest, menang lak! hihi..

jom mommies..ramai2 like Huggies Malaysia kat facebook!!

sebenarnyer senang jer soalan yg ditanye..tp yg susah nyer, stiap soalan, hanya 2 org yg plg cepat jawab dgn jawapan yg tepat je yg akan menang! huhu..ptg 31 oktober arituh, lepas je refresh page fb, ttbe nmpk ade soalan baru masuk..dan kebetulan soalan sgtsgt sng! true/false jek! sebelom2 nih soalan pjg2 taw..

hihi, ape lagi, dgn pantas, saye trus taip 'true!' siap tande seruan lg! hahaa..mase tu baru sorg je jwb..tapiiii sgt sedey sbb lepas tekan enter jek, refresh balik, tgk2 saye org ke 3!! ohh tidakkk! lewat bape detik jer! tula sibok nk wat tande seru..kalau tak wat tande seru tu, mybe ley jadi org ke 2..uwaaaa!! serius ralat sgt! lepas tu mulelaaa mengharapkan huggies tuka, begi hadiah kat top 5 ke..top 10 ke..huhuhu..

Fazreeda Mofaz (fb saye la tuh..kongsi ngan incik suami) 

tapi..alhamdulillah..nk dijadikan rezeki.. 'Ben Koh', org ke 2 yg jawab tuh, da menang kat soalan sebelom2 nih..soalan ke 5..yg saye jawab nih, soalan ke 7 da..and since huggies tak nak org yg same jek menang, so diye amik la org ke 3 yg jawab sebagai pemenang..mama danial la tuh!!! hihihi..

lucky winners for Huggies Great Diaper Giveaway Contest =)

result kuar 4 november, b4 rayer aidiladha aritu..alhamdulillah..tu la yg dinamakan rezeki..rezeki danial farees!! huggies da email mntak details..tunggu je la hadiahnyeee... yeayyy! nnti da dpt, saye update k! =) 

smlm tgk kat page tu, isnin ni ade contest lg..tp tak sure cane lak..kalau rajin, ley try lagi ~ jom2!! =)

danial mmg pakai huggies..nmpk selesa dan kemas! slalunyer pakai huggies dry (pek kaler biru) tu jek..kalau yg huggies dry comfort (pek kaler merah) ader offer, baru beli yg tuh..

owh lg satu, kalau mommies yg lain pakai huggies jugak, jgn lupe kumpul 'proof of purchase' yg ade kat plastic bag diapers tuh taw..ade points yg bulat tu..potong n simpan k! nnti boley redeem diapers / play tent tru website huggies! comel sgt!! best2..da cukup point nnti nk redeem..tak sabarnyerr!

=)

Friday, November 11, 2011

hisap ibu jari kaki??!

hari rabu, 9 nov 2011 danial da ade skill baru plak! 

hisap ibu jari kaki!! 

ptg tu, time mama nk tuka diapers danial, danial mule la angkat2 kaki..sehari sebelom tu pon, danial da start angkat2 kaki da..tp tak smpai ke mulut lg..tapi, 24jam lepas tuh, da smpai lak ibu jari kaki tu ke mulut danial! huhu..baru la mama pecaya, yg perkembangan baby tu, mmg sgt cepat!

.
.

step by step danial hisap ibu jari kaki =)

.
.

.
.

auummm! sedapp ke danial??! hihi

org tua2 ckp, bile anak da pndai hisap ibu jari kaki, tu petande nk dpt adik! ohh danial! no..no..noooo! hahaa! alaaa...mitos je tu kan?? hihi..
 
info yg boleh dipercayai dari Majalah Pa & Ma

Tindakan bayi menghisap jari tangan bukanlah disebabkan oleh lambat memberikan susu kepadanya. Menurut kajian, ia adalah tindakan refleks bagi bayi yang normal. Banyak lagi tindakan refleks yang lain selain menghisap jari tangan seperti jari kaki, mengerutkan jari-jari kaki apabila ditekan tapak kakinya atau menggenggam jari jemari kita apabila kita merasa tapak tangannya dengan jari-jari kita. Itu adalah permulaan kepada pergerakan-pergerakan yang lain seperti meniarap, merangkak, memasukkan benda yang dicapainya ke dalam mulut dan banyak lagi pergerakan apabila mereka semakin membesar nanti. Jangan terkejut pula apabila puan akan merasai sendiri dan melihat bagaimana seorang bayi membesar menjadi dewasa. Ia adalah suatu perasaan yang tidak dapat digambarkan dengan perkataan dan amat menakjubkan.
 
mmg betul! stiap kali tgk perkembangan danial, mama n papa akan rase happy sgt! saaaayg danial taw!

=)

Thursday, November 10, 2011

danial @ batu feringgi, penang

5 november 2011, sehari sebelum aidiladha aritu, papa bwk danial g penang! yeaayyy! yela, since kami tak blk kg, tokma n atok dtg berayer kat umah toknek @ tanah liat, bukit mertajam ni jer, ptg rayer tu kami pegi la jalan2 kat penang..pegi  batu feringgi, teman papa ngan ayah lang memancing santai2, sambil tu, danial boleyla rilex2 tepi laut =)  

 1st time danial naik ferry!
.
.
.

yeaaahh, danial fly kat tgh laut!! =)

 ~ me and daddy support manchester united ~
( romper ni mama beli mase danial masih dlm perot mama! mase 31 weeks..hihi! bley tgk kat sini ) 
.
.
.

danial ade game baru..sukeeee sgt kena buai ngan papa camni..hihi
.
.
.

bersantai tepi pantai ngan mama, sementara tunggu papa n ayah lang memancing! =)
.
.
.

 
sukeee ye danial?? hihi..

danial syg..nnti kite g jalan2 lg ehh..minggu depan papa final exams..lepas papa abis exams, kite g jln2 ehh syg! tamau cry2 taw! danial kan gud boy! mmuuuaaahhhhhsss! papa ngan mama caaaayg danial sgtsgt!!

=)

Wednesday, November 9, 2011

aidiladha 2011

salam aidiladha sumerr!!

tahun ni danial beraye kat umah toknek, kat kg tanah liat, bukit mertajam, pulau pinang..patutnye giliran beraya di melaka, tp sebab papa da start final exams next week, so danial beraya di penang jer..


anak mama ni da pndai kenal org..asik nk melekat ngan papa jek..mmg manje papa sungguh! kalau dgn papa, melekek2 gelak..kalau ngan mama, okla..gelak sikit2 jer, tp tak cry..tp klau ngan tokma n atok, nk kejap2 je, lame sikit da nk cry..huhu..

tokma ckp, danial mcm mama kecik2 dulu..tamau kat org lain..nk kat tokma jek~ kalau org dtg umah, mmg mama akan melekat ngan tokma jek..org tegur2 sikit nnti mama cry! hihi.. ish2 danial nih, jgn la ikot mama, mama girl, takpela manje ngan tokma..danial boy la! tamau mnje2 sgt ehh! hihihi.. 

 
asik ujan jek..so tak dpt nk g mane2..huhu..

tp b4 blk tu, singgah Jusco Perda..beli puting susu+wipes danial..singgah kejap jek..boley plak anak mama ni gelak2 time papa letak diye dlm babycot kat juco tuh! hihi..danial2..jln2 g shopping complex sukeeeee sgt, g umah org, cry ekk! =) ish2..ikot sape la nih! hahaaa!

kla..last but not least, happy aidiladha from both of us.. =)

~ fazreeda forever ~

 

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11 =)

welcome november~nice date!

1.11.11

tataw nk crite ape..just nk kongsi gmbr buah hati kesayangan papa ngan mama nih ~

=)

  muhammad danial farees bin mohd fazri
@
4 bln 1 minggu
.
.
.


wajah kesayangan mama =)

luv both of u soo muchhhh!! mmuuaaahhhhsss!


Wednesday, October 26, 2011

danial's new toys!

danial syggg! toys danial yg mama beli dari ElzaBaby Online Shop da smpai ari sabtu tghari aritu! yeayyy..thanks to the owner, Pn Jalilah!! hihi..bestnyerrr! mama yg eksited lebey! hihi.. mama beli 2 toys utk danial taw..

tadaaaa..ni la toys danial tu..

.
.
.

Lamaze Musical Inchworm

da lame da mama berkenan kat ulat nih..hihi..besttt sgt! kat kepala ulat nih, klau tekan ade bunyi music, yg kaler merah tu ade bunyi hon, then dekat pink n hijau tu ade bunyi plastic dan loceng! kain diye pon berbeza2..ade kain licin, kain lembut, dan berbulu cam yg kat ujung tuh..so baby bley rase perbezaan diye! =)
.
.
.

Baby Soft Book: Where's Elmo? Peek-a-boo-Book

yg ni pon best sgt..mmg sgt soft! kemas jek! tp yg ni mama hold dulu ehh syg..danial da 6 months @ da smpai mase yg seswai nnti baru mama bg danial main ehh..hihi..skrg ni bg mama main dulu ehh! =)

sampai2 jer brg, mama yg eksited sgt! yela, dari pg mama tunggu org dari pos laju tu smpai! asik track kat website pos laju ni jer..then lebey kurang pukul 11.50 pg dgr org bg salam, cepat2 mama melompat capai tudung n bukak pintu! hihi..


muke eksited n geram dpt toys baru! =)


 erkkk..danial!! jgn la mkn ulat tuh! hihi..


alhamdulillah, danial sukeee kat ulat tuh! klau mama tekan music tu, goyang2 kan ulat tu kat danial, danial msti senyum + gelak2! fuhhh..legaaa mama..takde la papa ejek mama! hahaaa!
.
.
.

..details perjalanan toys danial dari kajang ke bukit mertajam..

bagusla pos laju nih..less then 24 hours brg da smpai! =) bley track dari sini

.
.
.

*p/s niat di hati nk amik gmbr mcm nih..nnti2 ye..hihi..tunggguuuu!


Friday, October 21, 2011

4 months!

*surat utk danial..dari mama! =)

assalamualaikum anak mama, danial farees..smlm, 20 oktober 2011, danial turns 4 months! =) alhamdulillah..syukur sgt! anak mama sihat, cerdik dan makin manjeeee!

mama ade beli toys utk danial taw..tapi tak smpai lagi..harap2 danial suke ye.. kalau tak suke pon, buat2 suke ehh! sebab kalau tak, nnti papa ejek mama..papa ckp, mama beli toys utk danial, tp mama yg main! hihi..

arini, lepas papa abis kelas pukul 10 pg td, papa amik mama kat tempat kerja, n trus ke Sunway Seberang Jaya..Parkson Grand ade buat Jualan Extreme Gudang!! tp pusing2, last2 mama tataw nk beli aper! =)

akhirnya, sblm blk, mama beli 2 helai tshirt papa, sandle mama dan Pigeon Training Teether ni utk danial..comel tak? hihi..yg ni step 1..utk 4 months+..mmg seswai sgt la ngan umur danial kan? =)

Pigeon Training Teether Step 1

.
.
.

suke tak syg? giget la puas2 ye..hihi

salam syg dari mama =)

Thursday, October 20, 2011

Elzababy Online Shop- 5% Diskaun Untuk SEMUA Item

yeaayy..mummiesss..jom2 shopping! arini gaji da masuk kan? hihi
.
.
.
skrg ade promosi kat ElzaBaby Online Shop nih!


yeayy! best2!! jom tgk! cuci2 mata..kalau ade yg berkenan, bley beli! =)

Wednesday, October 19, 2011

perhatian abg!

ok..gud morning! kite mulekan arini dgn sarapan yg enak dan sungguh mudah ye! =) hihi..

.
.
.

burpp..alhamdulillah! =)
.
.
.

lepas sarapan, saye dpt 'sesuatu' dari incik suami..hahaa!

nak tahu ape dia??

kisahnye begini..

saye: abg, boringlaa..abg da abis study, asik ngadap tv plak..tgk badminton la..wat assignment la..syg nak perhatian dari abg..huhu.. sambil buat muke kesian+ngade2!

suami: nk perhatian ye...jap..

sambil amik pensel case atas meja..dannnn
.
.
.

saye pon dpt la 'perhatian abg' yg saye ingin2kan sgt tuh! 


uwaaaaa....makkkk..tgk la abg nihhhh...huhuhuhu!!



Tuesday, October 11, 2011

kejutan @ 3 months 3 weeks!

harini, 11.10.11 nice date! my hansome boy, danial farees, da genap 3 bulan 3 minggu..yeaayy!! tapiii, baruuu nk cucuk utk 3 months..huhu..so update terkini, berat danial da 6.4kg!! fuhh..fuhh..patutla mmg terasa bile dukung danial ni~hihi =)


 dan
.
.
.

mase mama tgh siap2 nk bwk danial g klinik, papa yg jage danial..tibe2 papa pnggil mama, suh cepat2 tgk danial..ingatkan kenapa, rupe2 nyerrrr..
.
.
.

 tadaaaaa....
 .
.
.
danial meniarapppp!! 
yeayyyy! =)) gembiranyee papa ngan mama!! cepat2 mama amik camera utk amik gmbr! hihi..

.
.
.

 percubaan pertama danial utk meniarap! =)
.
.
.

percubaan kedua! =)

tips meniarap dari danial farees:
 mule2, mengiring dulu ye kwn2..lepas tu baru pusinggg, dan angkat kepala!! hiihii

good boy danial! nnti kite berlatih meniarap lg yee..nnti mama beli toys utk danial taw! hihi..mmuuaahhhsss!!!