Tuesday, September 18, 2012

day 6, 7, 8..

haiiii abg..
 
emmm ni first weekend syg, tnpa abg di sisi.. (TT) klau dulu, tak sabarrrr tunggu weekend sbb nk jln2 ngn abg..tp skrg..emmm..boriinnggg..hukhuk
 
hari sabtu ptg - semua kuar ngn piki..tp da lewat..tunggu piki blk keje pukul 5ptg..pastu siap2 mandi, 6 lebeh gak baru kuar..pegi sunway, tesco and makan mlm kat de pauh garden..
 
danial?? emm..diye la yg plg eksited!! melompat2 n jeritttt2 dlm kete..eksited sgtsgt dpt naik kete.. hihi.. siannn anak papa tuh..yela..da sminggu tak naik kete..asik naik kete tak bergerak, sambil main stereng jek..hikhik.. 
.
.
 
hari ahad - tade plan ke mane2 pon..n tgh2 tgk tv, cik sab call..nk dtg penang!! =) yeayy..ade jugak aktiviti arini..hihiii..
 
mmulee ingat cik sab dan cik oya je..tgk2, cik timah, mummy azreen, daddy iweng n baby aqilah pon ade!!! yeayyy...best2!! tapii..danial la yg plg bestttt skali..sbb ade awek ley ngorat2!! ahahaaa..kite layan gmbr aje la yeerr..
.
.
.
 danial farees, mama n baby aqilah yg comelll!!

 
tgk danial tu..sukeee yeeer??!
 
ehh, ehh...tenung anak dara orang plak!!

thankss korang!! nnti dtg lg k!! =)

ehh, ehh..danial??! aqilah??!
 
hihihi
 
then lepas diorg blk, maktok, n paklang sekeluarga plak dtg..then syg bwk danial g taman blkg jap..memule paklang bwk danial naik kete..aisyah ikot skali ngn chi n angah..ttbe kete da jln, danial nangesss plakk..paklang pusing blk rumah blk..hikhik..ape la danial nih.. =)
.
.
 
hari isnin (cuti berganti Hari Malaysia smlm) - serius sgt boringgg!! hukhuk (TT)
 
semogaa cepattt laa masa berlalu...huhuhu ~
 
last but not least, gmbr abg skype dgn pt, atik, ayah, makwe n famly di bangi..
.
.
 
we miss u papa!!!!

 

Friday, September 14, 2012

day 5 ~ SSF

abg..

arini hari jumaat..lunch td mar n dina culik syg..hohoho..bawak pegi SSF..tawu tak kat mane?? alaaa..yg klau nk g Hwa Tat tu lalu..tp rasenye abg tak perasan kot..hihi

nihaaaa..

SSF Home Deco Mart

kat sini ade jual brg2 rumah..mcm2 ade..n comel2! bak kata mar, lepas ni, klau abg nk g hwa tat, drop syg kat sini dulu ehh..pastu abg pegi la hwa tat..nnti nk blk, amik syg ehh..hihihi..gud idea kann??! =)

abg nk tgk syg beli ape??

hihi

.
.
.
.

tadaaaa...



abg tawu tak ape nih??

ni la potty trainer..

murahhhh gilerr..just RM 3.90 utk member price..kalau bkn member harge diye belas2..

abg ckp nk jimat duit beli pampers kan..haaa..nnti klau danial pndai sheesheee n weewee dlm nih, abg buang ehh..hahaahaa ~

.
.
.

emm..nahh..tgk la ank abg nihhh...makin ngad2 taw skrg..mentang2 ade nekma n maksu dok melayannnn..hihihi..



testing2 ~ ahahaa
.
.
.

same naik je danial ngn maksu aisyah diye..

klau aisyah main car diye nih..cepat2 diye pon nak main car..

kalau aisyah duduk kat kerusi merah bunyi2 diye tuh, cepat2 diye pon nk duduk kat kerusi merah tuh..

 da pndai nk berebut..yg aisyah pulak mmg rajin menyakatt..hihi =)

.
.
.


danial nk drive g kat papa ~ huhu


danial farees n maksu aisyah


emmm, okla..asik tgk gmbr anakkk je kan..

.
.
.

 last but not least, tgk la gmbr isteri abg nih plak..hihi

dlm lif SSF..

beria kan lif diye..penuh batu permata..tp cantiks!
=)

p/s ~ minggu ni cuti 3 hari..ahad ni Hari Msia..emmm boringnyerrr! kalau abg ade, msti syg da ajak abg jln2 kan..hukhuk..miss u abg..luv u!!! hukhuk =(
  

Thursday, September 13, 2012

day 4 ~ tade mood!

abg..
harini syg dtg keje lmbt sikit dari 2 hari yg sblmnye..tp still awal la kalau nk bnding dgn time syg dtg dgn abg! hohoho..
mls betul syg nk bgn g keje pg td..abg la..call syg pukul 4 pg..abg pukul br pukul 10 mlm..br nk tido..syg da lenaa tido da..tp kena kacau..hihi..
emm..takpe2..kacau je lg tiap2 mlm pukul 4 pg pon..syg suke! hihi ~
abg...
arini mood syg tak bape ok la abg..hukhuk..
.
.
.
.
.
.
parking? not bad la..syg parking kat blkg..bwh pokok..tmpat yg takde petak parking tu..
gmbr? emm..cam boring je la plak klau tiap2 hari letak gmbr parking jek kan..arini tak de gmbr la ehh..huhu..
.
.
.
.
seriusly syg kesian kat danial..huhu..mlm semlm syg duk ngn diye dlm kete..main2 stereng..n lepas blk keje smlm, diye tgk syg blk jer, diye trus keluar, n tamau masuk..so syg pon bwk diye g tmn blkg tu..main2 kat playground dgn aisyah..
takpela abg..tatau nk story ape..huhu..
take care..arini cuace mendung..mcm syg jugak..hukhuk..
byebye ~

Wednesday, September 12, 2012

day 3 ~ semakin baik =)

abg...harini syg tak sempat nk update blog..pg td ade 'straw bridge competition' kat lp..lps tu saye ade kls dari pukul 12tghari smpai 6 ptg..ade gap sejam jek..hukhuk...
abg..i need u..rase nk sembang ngn abg...hukhuk..np abg tak contact syg..busy ke..takde internet lg eh..hukhuk..
anyway, just nk tnjuk kat abg ni...

.
.
.
.

harini better dari smlm taw..hihi
tadaaaaa...
.
.

syg dpt parking kat dewan tu..hikhik..

cantek tak?? cantek tak??

ahahahaa



kla abg..da pukul 6 ni..br abih tutorial ni..nk blk da..

byebye ~

Tuesday, September 11, 2012

day 2 - 1st time drive sndiri =)

abg..nk tawu tak..pg td mule2 rase cuakkk sgt time nk drive sndiri tuh..yela, 1st time drive sndiri..slalu abg ade je kat sblh bebel2 kat syg! =) mmg rase nk g toilet sume ade..nk mkn pon tak lalu..tapau je..mama buat nasi goreng..tp syg tamau la letak gmbr nasi goreng tu kat sini..nnti abg tringin lak! =) mama tgk syg g keje td..lg rase suspenss!! hikhik..
 
so kuar je taman umah kite, mmule tgk kereta tak byk sgt..tp rase cam tak knfiden lak nk kuar trus..so tgk kete blkg takde, syg trus belok kiri, n pusing masuk kat umah paklong dulu...kak ita ade je kat luar rumah tu..diye ingat syg nk hntr danial kot..hihi..syg ckp saje je nk pusing kat situ..hihi =)
 
pastu trus keluar n trus g uitm..kete biase2 je..tak byk tak sikit..
 
then lepas selesai masalah nk kuar simpang taman rumah kite tu, masalah nk parking lak! huhu..parking kat dewan yg straight je tu, da penuh lak..mule2 nk try gak masuk 1 parking tu..tp rase tak konfiden lak..kuar blk, g carik parking area fkm yg kat blkg tuh..hihi..then tgk kosong, trus park je..nk letak gmbr...tapii..tawu dah...nnti msti abg komen..hikssss =)
 
.
.
.
 
emm okla..syg letak jugak...tp jgn la komennnn sgt..okla tuh..1st time kan..hiksss =))
 
1st try..sory yerrr abg =)
 
mesti abg nk ckp, nape tak rapat lagi ke tepi kan..hikhik..alaaa okla tuh..bkn ade petak parking pon..takot klau kuar blk, nnti jadi senget lak..ni da cntiksss je straight kan..aahahaaa! =)))
 
ok2..syg try improve esok ehh..esok syg parking elok2 sikit! ahakss!!
 
tgk cik P tu..syg baru tmpal pg td..hihi =)
 
.
.
.
 
 
kla abg..to be continued..ade keje sikit..
 
owh..thankss!! best dpt dgr suare abg td..abg da smpai milan, italy..beza mase dgn abg 6 jam..abg lewat 6 jam..so mase abg call syg pukul 9.30 pg td, abg kat sane br pukul 3.30pg..emmm, bessttt ekk naik flight? nnti kite bwk danial naik flight plak ehh..mesti diye pon sukeee!! hihi.. k abg..take care ye!! miss u!!!   
 
 

Monday, September 10, 2012

day 1 ~ klia

abg..
 
9/9/2012, 6 ptg ~
 
abg da bertolak dr penang ke bangi..transit rumah makwe..mama, ayah, atok n nenek melaka sume da smpai..abg je yg belom..kena tahan ngn syg..hikhik..takdela..byk bende nk settle, kan? =)
 
abg taw tak..mase abg pelok syg b4 pergi tu, syg rase syg taknak lepaskan abg..(TT) sbb lg 5 bln baru syg dpt blk pelukan abg tuh..hukhuk..tp syg ingat jnji abg taw..abg takkan tinggalkan syg lg lame2 lepas nih kan?? g mane2 pon syg nk ikot taw!! danial tgk jer syg nangis kat abg..diye mcm paham jek..huhu..
 
mase kete abg da gerak tuh, syg nangis lg..tp mak pelok syg..mak bg smangat..tq mak!! =((
 
lepas abg pegi, syg, danial, mak, abah n maktok trus keluar nk bg monyet mkn..danial happy, syg pon happy tgk gelagat2 monyet tu berebut pisang n biskut! comel gilerrr!! =)
 
pastu lepas smyg maghrib, syg rase sedeyyy sgtsgt balik..tgk bilik yg sblm nih penuh brg2 abg utk g italy, skrg da kosong n lapang..tu yg tak tahan tu..seb baik danial ok jek main lego dgn tokma kat luar..so syg layan bluess lame la sikit kat bilik tuh..smpai bengkak la mata syg! hikhik =) terukkan syg..da jnji taknak nangis pon, akhirnye nangess jugak.. =)
 
.
.
 
10/9/2012
 
syg mmpi abg..syg mmpi syg hntr abg kat klia =) bgn2 tgk, aaiihhh..mimpi rupenyer! pg tu abg call lg..still dpt sembang ngan abg..sukeee sgt!! =)
 
syg suruh abg amik gmbr..n upload dari sane kat fb..nk tgk muke abg..hihi..thanks anis tlg amikkan gmbr abg e nih utk kak sheeda! =))
 
my luv!! forever!!
 
 
so arini syg g keje abah hntr..ok..time ni pon sedey blk, tp kena tahan la..sedey sbb sblm ni, abg je yg hntr syg g keje kan..harini abg tade..hukhuk..memule hntr danial dulu..pastu abah hntr syg..
 
smpai ofis, tak lame lepas tu ade call..no tak kenal..angkat2 dgr suare abg!! =)) rupenyer abg call!! gune no hset kwn abg..abg da atas flight..curi2 call sblm berlepas..mse tuh pukul 9.24pg =) thanks abg..take care ye! gonna miss u damn muchhh!!
 
pastu anis bg gmbr2 abg kat klia td..dpt la jugak syg tgk abg..wlupon syg kat sini, hati syg ade kat abg taw!! ingat tu ehh..
 
ayah, abg, mama n aisyah
.
.
 
gud bye papa..we luv u soo muchhh!!
 
.
.
.
.
 
alhamdulillah abg..harini syg keje n buat jugak kls..mlm smlm n pg td, smangat nk dtg keje n buat kls lecture mcm da merudum da sbnrnyer..dgn mata bengkaknyer..huhu.. 60:40 jek smangat nk g kls td..hikhik..tp at last, buat dunno jek..g jugak kls wlupon mata ada sedikit lain dari yg lain.. 0_0
 
mama baru lepas call, pukul 4 ptg ni ha, piki baru bgn tido..so mama tak gerak lg dari umah makwe..tunggu anis siap, nk tlg tnjuk jln g amik barang kereta tu kat putrajaya, pastu mama trus gerak balik penang la..meeting piki kat nando's tu mlm ni tak jadi..so tak tawu la diorg smpai pukul brape..
 
 

Thursday, September 6, 2012

episod baru ~ saye kena tinggal..uwaaa

salam

emmm..ok..lame betul saye tak update..ramadhan dah berlalu..syawal pon da lebih separuh..huhu
 
kalau perasan, dua/tiga entry sblm nih, saye sedih la, dlm masalah la..huhu..sbnrnye, skrg baru saye da boleh terima dugaan dan cabaran yg bakal saye lalui bermula minggu hadapan..
 
ermm..camne nk start ye...
 
.
.
.
 
syukur alhamdulillah, suami saye telah terpilih utk buat intra di University of Trento, Italy.. tahniahhhh sgtsgt utk papa danial!! fyi, dari UniKL MSI, Kulim, hanya 3 org student sahaja yg terpilih utk program ISEM (international student exchange mobility) nih..fully supported by MARA dan syarat utk diterima program nih, mesti kena score CGPA 3.75 ke atas..
 
tahniah abg!! wlupon further study lepas kawen, dan dgn pelbagai cabaran nk belajar, layan isteri dan anak, abg tetap dpt score! alhamdulillah..


mmg ini sepatutnye adalah berita gembira..tp secara jujurnye, pada mulanyer, ia bukan berita yg gembira utk saye..huhuhuhu 
 
SEBABBB..ini bermakna, saye dan danial akan berjauhan dgn papa selama lebih kurang 5 bln atau lebih tepat lagi, selama 159 hari??!! ya allah, seriusly, itu bukan keputusan yg mudah utk kami buat.. hukhuk..
 
ini la yg dinamakan peluang dan pengorbanan..peluang keemasan utk abg, utk  abg gain experience di perantauan..tapiii..hukhuk..pengorbanan utk kami juga, utk tinggal berjauhan beribu ribu ribu ribu batu.. =(

.
.
.
 
pada mulanya, hati ni mmg tak boleh nk terima kenyataan ni..lame jugak saye merajuk dgn abg..ampunkan syg, abg..hukhuk.. kalau saye sorg yg kena tinggal, takpe lg, ini fikirkan danial yg sedang aktif, danial dan mama yg sgt mnje dgn papa, ya allah, risauuuuunyerrrr!!
 
air mata nih jadi murah sgtsgt, sng sgt nk menitis!! kadang2 saye rase saye boleh, saye kuat utk hadapi cabaran nih, tp kadang2 saye jadi lemahhh sgtsgt!! aduiii..beratnyer dugaan mu ya allah..
 
tp nak atau tak nak, saye kena lalui juga..harappp sgt saye tabah..huhuhu

yg menjadi masalah utama sbnrnyer ialah, saya tak pandai dan tak berani nk drive kereta!! lesen mmg ade, amik lesen mase blajar kat uia dulu..tapiiii lepas tu tak penah bwk da!! uwaaaa..sblm ni mmg g keje cik abg syg tu yg hntr dan amik =))) nk g mane2 pon, sume dgn incik suami!! tula abg, mnjeeee kan syg lg..uwaaaa...kan da susah mcm nih..uwaaaa ~

so since last 2 weeks, saye da mule praktis bwk kereta sikit2..haaa..padan muke saye kan..da terdesak, baru nk brani..kehkeh..tp tu pon mcm ape jek saye bwk..hihi..asik kena sound jek dgn abg..tp okla kot..beginner! haha.. plg jauh, da bwk ke kulim..tp ikot hway la..tp yg plg saye takot, parking! hukhuk..pas ni mmg saye akan jadi pekerja yg plg dedikasi dan rajin laa di uitm ni sbb dtg awal (utk amik parking yg plg sng) dan blk lmbt (tunggu kereta kurang sikit)!! uwaaaa..siannyerrr saye!!!!

ehmmm..3daysss left!!! (-.-)'

flight abg adalah pada hari isnin, 10 september 2012, pukul 9.40 pg, di KLIA....

sori abg...syg rase syg tak cukup kuat n tabah nk hntr abg kat KLIA..syg tak snggup..adui2..air mata, jgn kuar plsss..hukhuk.. =((

.
.
.

so abg akan bergerak ke kl hari ahad 9/9 tuh..dgn adik abg, piki..mak dan abah ngn saye akan stay smpai isnin, sbb isnin tu, abah kena hntr n amik saye keje sbb kereta piki bwk kete ke kl..insyaAllah, ari isnin lps abg fly, mama akan dtg sini tunggu saye n danial, dan saye akan drive sendiri ke tmpat kerja...dan lepasss tu, lg 160 hari, baru kite jmpe ye abg..syg akan update blog ni slalu utk share dgn abg..ttg perkembangan danial dan ape2 je la yg syg rase boleh di share kat sini..yg lain2, yg secret2, kite skype je yek! =)

.
.

* plssss doakan saye kuat dan tabahhhh..hukhuk =((