Wednesday, May 18, 2011

Peekaboo Baby Shop

Thanksss a lot to mummy yun!! lepas je bace comment mummy yun pg semalam, saye trus google kedai bayi peekaboo nih! hihi..

dannnn ptg tu jugak, ngendeng2 kat incik suami, ajak g penang! hikss!! tq abg!! sudi melayan kerenah ibu mengandung nih..klau nk tu, nak jugak! hahaa..upsss, bby nnti jgn ikot perangai mama ni taw! =)

Peekaboo Baby Shop
Jalan Burmah, Georgetown, Penang

actually kedai ni kecik jer..online shopping pon bley..so kalau mummy2 lain nk beli byk n murah, better beli online kat sini : http://www.peekaboo.my/ kalau beli online, lebey dari rm180, baru dpt harge murah mcm kat website tuh n free shipping..

tp since saye nk beli sikit jer, n da alang2 tak jauh mane pon dari permatang pauh ni, saye g la kedai tu trus..ley jln2 skali! =) kami lalu jambatan pulau pinang, dan dgn bantuan papago, sampai la kami betul2 kat depan kedai tu! =)

ni je barang yg saye beli..
(sbb dr rumah da beringat, takley shopping lebey dr rm100! hihi..)

Baby Art Magic Box
Bumble Bee Dimple Pillow
Pigeon Cotton Balls

sebenarnye tokma ngan atok da beli da set tilam n bantal kekabu kat ipoh..tp nk jugak beli dimple pillow tuh..sbb rase cam bentuk dimple pillow ni selesa sgt utk bby..ade lubang kat kepala tu, so takde la kepala comel bby nih tergolek2 nnti! =) hihi..

tapiii..yg sebenar-benarnye, tujuan utama ke kedai ni sbb nk beli Baby Art Magic Box ni la!! =) ni gara2 terpengaruh ngan kak nanie la nih! hihi..comey jer tgk tapak kaki ayra mase kechik2 dulu! so, saye pon beli la jugak utk fazri junior nih..hihi =) ok..close up sikit..  

Baby Art Magic Box (0-3 yrs)
.
.
.

kebetulan, betul2 sebelah kedai peekaboo ni ialah CTY Aquarium..ala2 pet shop yg sgt besarr!! so da name pon aquarium, mmg la byk ikan! mcm2 spesis yg diorg jual! plg suke tgk ikan nemo! mcm2 jenis ade! =) tp ade jugak binatang lain cam kucing seriusss sgt comel tp malass..asik tido jek! =), anjing, rabbit, ular dll..

tp..no camera plsss..so mak buyung ni curik2 bergambar kat lif je la..huhu~

CTY Aquarium

kedai ni 3 tingkat..tp kat atas tade pape sgt..just display n jual akuarium..so ikan n binatang2 lain tu kat ground floor je..tp mmg ramai gak la org dtg..da mcm tmpat rekreasi plak..yg bwk bdk2 kecik2 tu, ley beli mknn ikan n bagi ikan yg kat kolam tu mkn..


curik2 amik gambar dari tingkat 1 =)


so..smlm adalah hari cuti wesak yg takla borimg sgt..thanks again tu mummy yun =)

and also thanks to abg!! hehe.. and to our bby, nnti kite main pijak2 kat Baby Art tu yeh! hihi..but keep thinking, mane lg comel, wat art tapak kaki or tapak tgn ehh?? any suggestion? huhuhu~

=) 

6 comments:

~Yun~ said...

waaa..da pegi ke kedai tu,kalau yun still duk penang sure ajak hubby g,dr taiping jauh bebeno la nk g,hehe!bes2 x brg die?murh jugak kan kalau tgk kat website.. =)

mommie yuyu said...

yuyu klik website tu tp x dpt la.silap ke?ehhehe..yuyu nk jgk nengok2 sbb nk g penang mmg x la jwbnye..jauh benor, yuyu kat ganu ni..

bekenan la jgk baby art magic box tu..mahal x?

~Yun~ said...

yuyu,klik cni..

http://www.peekaboo.my/index.php

shareeda said...

yun~
semangat kan..lps tgk comment yun, trus nk g! hihi..

okla brg2 diye..tp diye jual brg2 branded je..autumnz, bumble bee, tommee tippee etc..harge standard la..tak murah n tak mahal..tp lg puas shopping kat manjaku baby kot! hehe =)

yuyu~
da bley bkk lum? kat fb pon ade gak..(Peekaboo Babyshop)..

baby art tu harga asal rm59.90 tp dpt 5% diskaun tinggal rm56.90 harge yg kat website tu tak cmpur postage fee lg..tp kalau yuyu beli lebey rm180 untung la..free postage.. =)

fiza said...

Shareeda duk permatang pauh ker? Fiza duk kat batu uban..baru jer ahad aritu p peekaboo tapi branch bukit jambul punya..biasa la bila dpt shopping mcm2 la beli..hehehe

shareeda said...

aii fiza..yup, saye duduk kat bandar baru perda, permatang pauh..

oo yeke..tula kan, shopping brg2 baby ni mmg tak pernah abis!! comel2! tambah2 fiza bby girl ekk? lg la comel!! pinky2! =)