Saturday, May 7, 2011

33 weeks..


Alhamdulillah..da 33weeks! means da 8 bln 1 minggu!! =)

kdg2 rase cam tak pecaye je saye tgh bwk baby dlm perut nih! hihi..baby behave elok2 ye..jgn mengeliat kuat2 sgt taw..smpai senget2 perut mama ni..hehe..tunggu at least 37weeks baru kuar taw..sebulan jek lg..caaayg anak mama!

emm..jeles tgk kwn2 yg duk kat kl..minggu ni ade Expo Mom and Baby kat Midvalley..bestnyerrr! kalau saye kat kl, komfem da ajak abg g sane! huhuhu.. mesti rambang mata tgk brg2 baby kan..baru pegi karnival baby kat Pacific Penang ni 2 minggu lepas, da mcm ape je excitednye..kejap pgg baju ni, tgk dpn ade lg baju yg comel, tgk lak baju lain..last2 rasenye, ade 2 pasang je baju yg saye rase betul2 comel..yg lain tu mcm tak bp comel sgt jek..hehe..ish2..mmg rambang mata! =)

mak baru blk ipoh mlm smlm..tak jadi tido sini sbb abah kan bisnessman yg sgt busy skrg nih..hihi..mak ckp baju2 baby tu da cukup da.. =) tp saye rase cam ade brg2 yg tak lengkap lg jer..nnti2 la listkan blk..hihi..

owh..nk cerita pasal makan..mmg time pregnant nih, mknn kegemaran ade musim2 diye ehh?

mase awal2 pregnant, saye suke sgt mkn nasi goreng abg! hihi..slalu suh abg goreng nasi! hihi..sedappp! tq abg!! seminggu gak la asik nk mkn nasi goreng abg jek!

then seminggu lepas tu, pg2 saye suke sgt mkn bihun goreng kat Sinar Indah, Perda nih..dlm seminggu lebey tu, mmg setiap hari terase nk breakfast kat sane! =)

last month, saye sgt obses dgn bahulu coklat yg jual kat Carrefour Seberang Jaya nih..stok mesti sentiase ade! hihi..siap amik no phone adik yg buat n jual bahulu tuh..kalau abis, call diye tnye bahulu coklat ade tak..kalau ade, trus g beli..kalau tade, request diye buat! hebat tak..hihi..thanks ida! nnti2 kalau terasa nk mkn blk, akak call ida ye..hihi..

then yg latest, dr minggu lepas sampai arini, saye sukeee sgt mkn roti sapu marjerin+kaya..owh yg ni buat sendiri jek..sbb tak suke letak byk sgt @ sikit sgt marjerin n kaya tuh..so sapu sendiri je la kat roti tuh! hihi..

so what's next? hihi..tataw la pas ni rase nk mkn ape lak..tungguuu.... =)

*start minggu dpn, byk tul jemputan kenduri kawen kwn2..tahniahhh!! emm..sedap gak kan kalau mkn nasi minyak..hihi..

No comments: