Friday, April 30, 2010

Not Feeling Good

hemm..need someone to talk...tataw nape, arini rase tak best sgt!! rase sedey, rase tak suke, rase geram..rase serabut...huhu!!

hemm..nasib baik ade mar...ym ngan diye pon da ok sikit...thanks mar!!

maybe, byk bende nk kena pk kot!! rase mcm nak gntung je kat pintu...

PRIVACY REQUESTED!!

=(

Tuesday, April 27, 2010

Payment Tuisyen

Emm..smlm Pn Mona bayar duit gaji tuisyen utk bulan April..Alhamdulillah..tp since kami nk brenti ngajar tuisyen ni, so this is our last payment..huhu..

Bile pikir pasal duit, sayang gak..tp bile pikir pasal mase n tanggungjawab..maybe keputusan kami utk berhenti mengajar tuisyen adalah sgt tepat pada waktunyer..dalam tak sedar, da 3 bulan kami ngajar budak2 ni...macam3 kenangan...kelakar, manis dan gerammm!! hehe!

Papepon, InsyaAllah, ader rezki, nnti lepas kawin bley wat tuisyen sendiri pulak.. =) boley tambah pendapatan utk beli barang2 'kehendak' yang sebenarnye tak berapa penting, tapi kalau ade, suke sgtsgtsgt! means..bkn la barang 'keperluan'..hehe!

Supaya kami tak lupe nama2 student ni, nak jugak letak name2 diorg kat sini...hehe!

  1. Azizi (year 3)
  2. Adlina (year 3)
  3. Dharvin (year 3)
  4. Daniel (year 3)
  5. Fariszaki (year 3)
  6. Izwan (year 4)
  7. Syazani (year 4)
  8. Nurul (year 4)
  9. Fazirah (year 4)
  10. Shiela (year 4)
  11. Adiba (year 5)
  12. Arfan (year 6)
  13. Amir (year 6)
  14. Azizul (year 6)
  15. Amalia (year 6)

To all our students, sir fazri n teacher sheeda wish u all the best k!!

=)

Monday, April 19, 2010

Kursus Kawen

Emmm...excited nk kawen, tp kursus lom pegi lg! hehe...

Tadi da call Hasani Group...da book kursus kahwin on 8 & 9 May 2010...sabtu dan ahad...kursus kat Megamall Perai...hehe...org len kursus kat masjid...ni ape plak kat Megamall ni??? haha...da pejabat cwgn diye kat situ kan..nk wat cane...kak syaz ckp, kat cwgn ni kecik je...tp ok je...sbb mls nk g yg main office diye kat sg petani...jauh...

Atucara Kursus Kawen

Sori mak, bukan tamau g awal, minggu tu je yg free...sbb minggu tu da takde tuisyen! yeayy! hehe...n lgpon, 2 May adik kena jage exam...ssh nk carik org ganti...huhu...

Sorang kursus, rm 80...so pegi be2, rm160! uwaa...rugi tak amik kat uia dulu2...rm 30 je rasenye...student price...huhu...

Reminder--> hari kursus nnti bwk duit, n bwk 2 salinan IC...okay!

=)

Sunday, April 18, 2010

Saling Melengkapi

Quote..

Td tgk NONA tv3...ayat dari shiela amin...

...Saling Melengkapi...
Kelebihan kite, tiade pada pasangan...
dan
Kekurangan kite, ader pada pasangan...

Hemmm so nice...renung2kan..

=)

Thursday, April 15, 2010

Baju Nikah

Ptg smlm, lepas keje, g Ecca Collection dekat Bandar Perda...tmpah bj nikah...

Baju syg -->Baju kurung moden, kain kembang A...

Baju abg -->Baju melayu, tambah sulam dekat leher n poket...

Sulam kaler merah sbb nak padankan dengan my baju...kain chiffon putih, bunge merah =)

and ptg smlm, mak call, suruh tambah tempahan bekas telur tu...tmbh lg seratus!

n nk order yg VIP nyer 100 kat kedai sebelah Kak Ena tu...nntila, nk g ipoh nnti, singgah sane dulu...sbb mcm susah je nk tempah tru phone...takut tersalah info...huhu...

Wednesday, April 14, 2010

Kena Saman!!

Huhu...even blog ni is for my story of luv, nk cerita jugak yg sedey2...huhu...

Kami kena samann!! arghhh..tidakkkk...

Kena saman sbb tak pakai tali pinggang keledar! huhuhu...ala pakcik...rilexla...huhu...

Tp actually mmg kitorg tak penah pakai pon tali pinggang sblm ni...matila kalau abah tawu! huhu...da 4 bulan pakai kete tu, smlm la first time kami berdua pakai tali pinggang! hehe...kelakar lak rase! mcm skima je tetiba lepas kena saman! insaf3... =)

Nway, time ni la plak diorg nk saman...time nk pakai duit ni...huhu...pakcik polis, kami nk kawen la...byk nk pakai duit...jgn la rompak kami skrg...huhu...yg kelakarnye, mase pakcik tu nk tulis surat saman tu, aku da nmpk polis tu tgk no plat kete kitorg, tp bile tgk balik surat saman tu, pakcik tu salah gak tulis no plat! hehe...rehat kat umah je la pakcik...ups!! haha!

=)

Tuesday, April 13, 2010

Wedding Date


26.06.2010
Our Wedding date...InsyaAllah

17.07.2010
Kenduri sebelah Melaka...

Emmmm...happynyeeerrrr...Alhamdulillah...

=)

Door Gift

Ahad, 11 April 2009..

Jalan-jalan di Kuale Kangsar...carik bekas telur utk buat door gift...

Kenapa telur?? sbb tu adalah tradisi melayu...then, ia juga mudah, murah dan tak payah pening pikir nk bg goody beg...Tp still rase mcm nk buat jugak beg utk kwn2 yg dtg dari jauh...Tp bile pikir2 n bincang balik, mcm ssh jugak...coz tade sape nk uruskan bg2 beg tu nnti...takut at last, tak tahu sape yg dpt beg, n sape yg tak dpt beg...huhu...

Kami sepakat utk amik bekas telur spon berwarna...ader tiga kaler..
  • chilli red
  • gold
  • green

And the best thing is, ade name kami berdua diukir atas bekas telur ceramic ni...

...Fazri & Sheeda...

Credit to En Man n Kak Ena sbb boley siapkan tempahan kami...

InsyaAllah...10 Jun 2010 siap, n kami ader 2 minggu utk touch up bekas telur tu...

Tak sabar nk tgk yg da siap! hehe..

Saturday, April 10, 2010

Barang Hantaran

So far...mase blog ni mule ditulis, barang2 hantaran da 70% di beli...

Here are the lists of our barang hantaran..

Abg to Syg:
  1. Kek
  2. Coklat
  3. Buah
  4. Jam Tangan
  5. Perfume
  6. Beg Tangan
  7. Kasut
  8. Sepasang Baju
  9. Mas Kahwin+Cincin Kahwin

Syg to Abg:

  1. Kek
  2. Coklat
  3. Buah
  4. Jam Tangan
  5. Perfume
  6. Kasut Kulit
  7. Kemeja
  8. Kasut Sukan
  9. Jersey Sukan
  10. Wallet + Tali Pinggang
  11. Tafsir Al-Quran

Majlis Pertunangan...

29 November 2009

My engagement...emmm..so nice utk dikenang...memule plan nak wat risik biase2 jer...tp at last, jadi a nice and simple pertunangan..hehehe...biasela..keje last minit kadang2 still membuahkan hasil yg memuaskan...special thanks to my luv, mak, abah, long, kak imah and those yg terlibat...

My family yang ade...

  • Wan n Atuk Awang (jurucakap perempuan)
  • Mak Cik Anah n Kak Nita
  • Maktok
  • Pak Ndak
  • Paksu (dtg lepas majlis selesai)
  • Atok Sinal (dtg lepas majlis selesai)

Keluarga abg dtg ramai...atok yg sakit pon dtg...thanks atok...family abg yang tade, pk jer...diye tinggal, niage kat melaka...

Family abg yg dtg...

  • Pak Long (jurucakap lelaki)
  • Atok n Opah
  • Mak We
  • Mak Lang
  • Pah De

Hantaran 7 berbalas 7! hehe...takpe...same pon takpe...tade sape nk marah! hehe... Hantaran ialah buah, kek, sirih junjung, dan kuih2... Barang2 persalinan bagi time kenduri nnti, k...

=)