Saturday, October 23, 2010

Bertiga Lebih Baik =)

Alhamdulillah..

mulai arini, kami kena tuka tag line..

'Bertiga Lebih Baik..'

hehe..aminnn..doakan kami ye..semoga selamat n sihat semuanye..

lepas maghrib td kami pegi klinik panel utk konfemkan..alhamdulillah..da 5 weeks! =) mcm2 rase ade..rase tak pecaye pon ade..hihi..nway, wish me luck k!

to mak n abah, thn dpn tambah lg dua cucu! dua2 bln 6 gak tu..long awal bulan, saye akhir bulan..hihi..waa..kejap je da jadi 3 cucu mak n abah..

to mama n ayah..doakan cucu sulung mama n ayah ni ye..hehe..slamat menjadi atok n nenek.. =) cucu sulung utk mama n ayah, n cicit sulung utk atok n pah =))

to abg~tq..luv u so muchhhh~maafkan salah silap syg ye..doakan syg tak mabuk teruk taw..hihi

=)

Wednesday, October 20, 2010

Marking Time!!


huhuhu..sgtsgt busy..marking lab reports!! uwaaaaa!

(tp sempat lg update blog tu! hihi..nk rehat jap la =))


serius..mmg bertimbum mcm ni lab report yg saye kena mark! =(

SEBAB....

sem ni saye kena jage 3 lab material science!!

BAYANGKANN ehhh..

1 lab ade 2 group..1 group lebey kurang 30 org student..saye jage 3 lab means student saye ade lebey kurang 180 org!

pastu 1 lab ade 4 experiment!! so ade 720 DISCUSSION saye nk kena bace!! WOOWWW!!

lab report mmg kena wat by group tp discussion individu! waaaahh!! berpina2 mata!! awal2 sem taknak start tande..kumpul akhir sem br nk marking!! padan muke..huhuhu..

act skrg br half way marking..minggu dpn da nk kena hntr markah..uwaaaa...tak bestnyeeeerr!! tolonggggg..

=(

Thursday, October 14, 2010

Memancing Bawah Jambatan~part 2

Yeeehuuuu...kan da ckp..ade ke part 2?? hehehehehee....adeeeee! seminggu lepas part 1 aritu, kami skali lg pergi memancing di bawah Jambatan Pulau Pinang!! hahaaa..2minggu berturut2 tuh! semangattt!! hihi..kami pergi berempat..dgn 2 org kwn abg..

naik bot adalah part yg plggggg besttt!! =)

ari sabtu (9/10/2010) kami pergi memancing sekali lg dgn harapan utk mendpt ikan yg lg best dr minggu lepas..hehe..minggu ni kami pergi tiang no 65..tiang yg slaluuu abg pegi..n abg penah dpt ikan jenahak, ikan merah n ikan sembilang kat tiang ni!!~hohohoo

tp sbnrnye kami pergi ni 1hb Zulkaedah taw..1hb islam means air pasang besar! huhuhu..abg mmg da tau..tp abg ckp, insyaAllah selamat, tade papenyee..memule tu saye rase cam berdebar gak~tp tgk ramai giler org mancing..so buat biaseje la..

mase kami smpai tu, air tak pasang lg..da tghari tu br air pasang..kalau perasan kat gmbr bwh ni, air kat bwh jambatan tu da naik tinggi n less than 1 feet nk cecah pelantar tu..huhuhu..tp saye cool jek..sbb mmg jarang2 sgtsgt air akan smpai kat pelantar tu..pakcik yg jage kedai mkn tu pon ckp camtu..dlm beberapa thn, adela skali..n lagi satu, saye cool sbb ade life jacket! hahaa! n abg ckp, kalau pape terjadi, abg akan selamat kan syg dulu..hihi~luv u abg =)

air pasang besar~hohoho

Alhamdulilah..air makin tenang dan makin surut..time ni la byk ikan makan! hahaa..saye dpt 3 ekor ikan gelama hasil pancing saye sendiri! besstttt sgtt!! saye bubuh umpan (udang mati) sendiri, baling pancing sendiri n sentap sendiri!! cume satu jer saye lom berani buat sendiri lagi...tak berani nk cabot mata kail kat ikan tu~huhu..klu stakat ikan bilis tu da berani da la~hehehe...

mmg ikot pengalaman abg,lepas air pasang besar, ikan akan start mkn umpan..andddd alhamdulillah, abg dpt ikan telinga gajah!!! yessss!! ikan ni abg penah dpt time memancing ngan ayah, pki n hakim time rayer ritu~same tiang...and same size!! besarrrr giler ikan ni!

abg with his ikan telinga gajah =)


~ikan telinga gajah~

selain ikan ni, kami dapat jugak ikan duri 5 ekor n ikan gelama tak ingat bp ekor..best3..2 minggu berturut2 nih..hihi..tp rasenye minggu ni takley g kot..sbb saye kena jage test sabtu ni..huhu..takpe2, rehat dulu, cuti sem nnti, ade rezki ley g lagi..hihihi

sape nk ikottt?? Jommmmm!! hehehe..

=)

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

..nice date..

and

.
.
.
.
.

nice day! =)
*post published in minit2 terakhir 10.10.10..hehe! arini sgt puassss mkn!! hihihi..tq everyone!!

Tq Mar~ =))

Last sunday (3/10), mar ajak mkn tghari kat umah diye kat Sg Dua..eemm...yummy!! saat yg ditunggu2 ni! so tghari tu, kami da kosong kan 'tank' sblm pergi..hahaaa! mmg bwk perut yg kosong! hikhik!

antara tetamu yg dtg..kak syaz, dina, kak ghazi, elda n hazri...mase kami smpai tu kak syaz n dina da smpai..kami batch ke 2 la..hehe..smpai2,mmg tgh lapar pon..tgk sumeeeee sedapppp! =)

sume tu mar masak taw..ade bakat terpendam rupernyer mar ni!! so first menu, kami mkn nasi n ayam masak merah..sedaaappp!! lembut giler nasi tu..nasi kaler2..nasi minyak kot..hihi..saye pon tak sure..saye pandai mkn je..haha..

next, abg mkn nasi impit dgn kuah kacang ayam..saye mkn macaroni..emmm..best3! sedappppnyerr!!

and...pencuci mulut...kek tiramisu!!! ya allah, sedappppp nyerrrr!!! nikmat sungguh!!! mmg terbaiklaa!! abis diet2 sume..haha..

tp sayang..huhu..gmbr tade..huhu..lupeee sgt nk bwk camera!! ingat nk mkn jer! haha! tp kalau ade gmbr, mesti tiap2 hari rase nk mkn kek tiramisu mar tu! hihihi =)

tq marrr n hakimi!! sedaaaappp sgt..mmg kenyang giler! =) rayer thn dpn, buat lg yeee..hihihi!

=)

Wednesday, October 6, 2010

Memancing Bawah Jambatan~part 1

Huhuuuu..saya da ade hobi baru~memancing! ahaks!

Sabtu lepas (02/10/2010) kami be2 n 2 org kwn abg pergi memancing kat bawah Jambatan Pulau Pinang!! hehehe! gempak tak?? org lain lalu lalang kat atas jambatan tu nk g pulau, kami plak duk bwh jambatan tu, memancing! hehe..tak penah terfikir pon yg saye berpeluang utk duduk di bawah jambatan pulau pinang ni.. =)

actually kpd yg tak tahu, bawah jambatan pulau pinang ni adalah salah satu port memancing yg 'Hot' la kat penang ni..kalau nk pegi, kena naik bot..so kena lalu jambatan dulu, then pegi kat jeti n naik bot..bot kecik jer..tp best sgt!! =)

muke cuak sblm naik bot..hujan renyai2 mengiringi perjalanan kami! hehe..


tp since saye tak reti berenang, abg belikan saye life jacket..konfem terapong! mcm dlm cite Titanic tu..kan Kate Winslet pakai life jacket n tiup whistle! hehe..saye pnye pon ade whistle gak! hahaa! tq abg!

tiang no 42..bawah jambatan pulau pinang!

actually dekat stiap jambatan tu ade nombor..so kena la bgtau dekat pakcik yg bwk bot tu, kite nk pegi ke tiang no brape..memule kami nk g tiang no 65..tp pakcik tu ckp, tiang tu da ade org mancing..so abg pon pilih tiang no 42..

sampai2, abg siapkan pancing, saye lak siapkan mknn..hehe..mmg da bwk bekal siap2 da..roti n sardin utk buat sandwich, n nugget goreng! hehe..siap bawak botol sos lg taw! hahaa!

abg yg sgt sabar menunggu pancingnyerr..hehe!

owh, lupe plak..abg ade belikan saye pancing..comeii je..act tu utk pancing udang..sbb kecik je..seswai la utk beginner mcm saye! hehe.. memule nk gune tu utk carik umpan @ ikan kecik2 jer..tup2..dpt IKAN KERAPU!! 1st ikan yg dpt, with my 1st pancing! hehe! soooo excited!! tp abg yg gune time tu..so abg yg tarik ikan tu naik..

abg with his 1st ikan kerapu =)

next..time abg tgh sibuk sediakan umpan, pncing abg sblh syg ni mcm gerak2..saye pon pgg la..then rase mcm ade ikan mkn jer..saye pon berdiri, n sentap pncing tu!! hehehe..best gilerrr laa!! yesss!! ade ikan!! excited gilerr tarikk pancing!! tgk2..IKAN PARI!! yeaaaaa..bestnyerrr!! dpt ikannn! hihi!

ikan pari sayerrr!! hehe..

tp..luck tak bp best la..mybe salah pilih tiang kot..sbb asik dpt ikan kecik2 jer~n asik2 dpt IKAN LEMBU! hehe..1st time saye tgk ikan lembu ni..abg mmg kenal ikan2 nih..rupenye sgt pelik! ade 3 duri, yg boleh jd stand taw! hehe..klakar ade, unik pon ade..tula khazanah laut kan..huhu..tp tataw la ape kaitan nye dgn lembu..sape bg name ntah! hihi..

with my ikan lembu =)

ni la ikan2 yg famous utk hari ini..hihi

.

.

ikan lembu..comeykan! =)

.

.

ikan kerapu n ikan pari

aksi2 memancing dari kami..hehe..

kami pulang dgn sedikit kekecewaan..sbb tak dpt pon ikan besar2 mcm ikan sembilang ke..ikan jenahak ke..huhu..sbb sblm ni yg abg g ngan ayah tu kan dpt 4 ekor ikan sembilang! tp saye sgt gembiraaa sbb dapat merasa tarik ikan..n this is my 1st experience memancing di bawah jambatan! hehehe..n yg lg besttttt..naik bot!! =)) suke3!!

best3!! errr..kalau tgk tajuk post ni, part 1 kan? meanss..ade lg ke part 2 n seterusnye?? haha..tungguuuuuuu..


=)

Monday, October 4, 2010

100 days!

yuhuuu..arini..

genap 100 hari perkahwinan kami! =))

.

.

.



to abg..i am sooo happy n i luv u so muchh..thanks for everthing..

hehe..really miss our big day..26.06.2010..

inai kat jari pon tak abis lg taw! still ade saki baki kat ujung kuku ni..hehe!

=)

Friday, October 1, 2010

Jalan2~

@ Tg Dawai.. =)

Last weekend, mak n abah dtg penang..abah ade kursus kat Pulau dari 20-23 september..mak pon ikot abah..so mak just merehatkan diri kat hotel tu jer la..layan perasaan..bestnyerrr!! hihi..4 hari 3 mlm kat sane~

ari jumaat tu abah amik cuti..so ari khamis tu,lepas abis kursus, abah trus g umah maktok..saye ade klas pukul 2-7ptg..lps abis kls, baru g umah maktok join mak n abah..mkn mlm kat sane~then pukul 11 mlm blk perda sbb ari jumaat, esoknyer, saye ade kls pukul 8 pg~huhuhu..mak n abah pun tido rumah kami kat perda.. =)

day 1 - jumaat (24/9)

ari jumaat tu, lps abis keje, kami pergi ke Tg Dawai, Kedah..just jln2 carik belacan n ikan masin! hehe..lgpun abg tak penah sampai lg kat Tg Dawai tu..so abah n mak pon nk bwk la 'menantu bongsu' diye ni jln2..hihi..


actually ade 2 jln nk ke Tg Dawai tu..satu jalan darat, jalan yg kami ikut ni la..pegi ikut Merbuk, then ley smpai ke Tg Dawai..
satu lagi jln laut..kena naik bot dari Pantai Merdeka..tp of cos la abah tamau naik bot!! abah takot laut..hehe..sbb tu la abah tak nak pegi ke Pulau Aman! hoho..

balik drpd shopping 'belacan n ikan masin' tu, kami singgah rumah Maksu Fiza (adik paklang) kat Bandar Laguna Merbuk..sbb ley jumpe Tokcik Mah (mak paklang) skali..alang2 da dekat, ley la ziarah..lg pon diorg dtg kenduri saye di ipoh aritu.. =) tq2!

day 2 - sabtu (25/9)

arini plak, kami g ziarah rumah sedara2..g berayer!

hehe..memule g kedai paklong (Kedai Runcit MRBI) dekat jer! hehe.. pastu g umah abg mimi n abg gg (anak2 paklong) dekat Taman Hj Mohd Amin..pon dekat gak..tp kami jer yg tak penah pegi lagi..hihihi..actually diorg br pindah..so kire pegi melawat rumah br diorg la..

then, next destination, ke kulim~rumah paksu..sembang best mlm tu, smpai la pkul 12 lebey! hehe..

owh yer, arini, my x-schoolmate kawen..dekat bidor..tahniah to Pn Effie!! Selamat Pengantin Baru!! Semoge bahgia selalu~ sori tak dpt dtg merai..kami doa dr jauh k..welcome to the club!! =)

day 3 - Ahad (26/9)

arini mak+abah ke alor setar..saje jln2..tp kami tak dpt ikot..atas hal2 yg tak dpt di elakkan..huhu..so mak g be2 jer ngan abah..kami bg 'can' mak n abah jln2 be2..hihi..then mak blk mlm tu, mak g umah paklong, so kami jmper mak kat sane..then mak g singgah umah maktok n blk ipoh~

we luv both of u~mmuuahh!

That's all..sori ye mak n abah..nnti kite jln2 lagi..luv u sooo muchh~thanks 4 everything..hehehe!

*gmbr2 sume amik gune camera abah.. since abah sgtsgt suke amik gmbr, so bykla gmbr kami berdua~hehe!
=)