Thursday, October 14, 2010

Memancing Bawah Jambatan~part 2

Yeeehuuuu...kan da ckp..ade ke part 2?? hehehehehee....adeeeee! seminggu lepas part 1 aritu, kami skali lg pergi memancing di bawah Jambatan Pulau Pinang!! hahaaa..2minggu berturut2 tuh! semangattt!! hihi..kami pergi berempat..dgn 2 org kwn abg..

naik bot adalah part yg plggggg besttt!! =)

ari sabtu (9/10/2010) kami pergi memancing sekali lg dgn harapan utk mendpt ikan yg lg best dr minggu lepas..hehe..minggu ni kami pergi tiang no 65..tiang yg slaluuu abg pegi..n abg penah dpt ikan jenahak, ikan merah n ikan sembilang kat tiang ni!!~hohohoo

tp sbnrnye kami pergi ni 1hb Zulkaedah taw..1hb islam means air pasang besar! huhuhu..abg mmg da tau..tp abg ckp, insyaAllah selamat, tade papenyee..memule tu saye rase cam berdebar gak~tp tgk ramai giler org mancing..so buat biaseje la..

mase kami smpai tu, air tak pasang lg..da tghari tu br air pasang..kalau perasan kat gmbr bwh ni, air kat bwh jambatan tu da naik tinggi n less than 1 feet nk cecah pelantar tu..huhuhu..tp saye cool jek..sbb mmg jarang2 sgtsgt air akan smpai kat pelantar tu..pakcik yg jage kedai mkn tu pon ckp camtu..dlm beberapa thn, adela skali..n lagi satu, saye cool sbb ade life jacket! hahaa! n abg ckp, kalau pape terjadi, abg akan selamat kan syg dulu..hihi~luv u abg =)

air pasang besar~hohoho

Alhamdulilah..air makin tenang dan makin surut..time ni la byk ikan makan! hahaa..saye dpt 3 ekor ikan gelama hasil pancing saye sendiri! besstttt sgtt!! saye bubuh umpan (udang mati) sendiri, baling pancing sendiri n sentap sendiri!! cume satu jer saye lom berani buat sendiri lagi...tak berani nk cabot mata kail kat ikan tu~huhu..klu stakat ikan bilis tu da berani da la~hehehe...

mmg ikot pengalaman abg,lepas air pasang besar, ikan akan start mkn umpan..andddd alhamdulillah, abg dpt ikan telinga gajah!!! yessss!! ikan ni abg penah dpt time memancing ngan ayah, pki n hakim time rayer ritu~same tiang...and same size!! besarrrr giler ikan ni!

abg with his ikan telinga gajah =)


~ikan telinga gajah~

selain ikan ni, kami dapat jugak ikan duri 5 ekor n ikan gelama tak ingat bp ekor..best3..2 minggu berturut2 nih..hihi..tp rasenye minggu ni takley g kot..sbb saye kena jage test sabtu ni..huhu..takpe2, rehat dulu, cuti sem nnti, ade rezki ley g lagi..hihihi

sape nk ikottt?? Jommmmm!! hehehe..

=)

No comments: