Friday, October 1, 2010

Jalan2~

@ Tg Dawai.. =)

Last weekend, mak n abah dtg penang..abah ade kursus kat Pulau dari 20-23 september..mak pon ikot abah..so mak just merehatkan diri kat hotel tu jer la..layan perasaan..bestnyerrr!! hihi..4 hari 3 mlm kat sane~

ari jumaat tu abah amik cuti..so ari khamis tu,lepas abis kursus, abah trus g umah maktok..saye ade klas pukul 2-7ptg..lps abis kls, baru g umah maktok join mak n abah..mkn mlm kat sane~then pukul 11 mlm blk perda sbb ari jumaat, esoknyer, saye ade kls pukul 8 pg~huhuhu..mak n abah pun tido rumah kami kat perda.. =)

day 1 - jumaat (24/9)

ari jumaat tu, lps abis keje, kami pergi ke Tg Dawai, Kedah..just jln2 carik belacan n ikan masin! hehe..lgpun abg tak penah sampai lg kat Tg Dawai tu..so abah n mak pon nk bwk la 'menantu bongsu' diye ni jln2..hihi..


actually ade 2 jln nk ke Tg Dawai tu..satu jalan darat, jalan yg kami ikut ni la..pegi ikut Merbuk, then ley smpai ke Tg Dawai..
satu lagi jln laut..kena naik bot dari Pantai Merdeka..tp of cos la abah tamau naik bot!! abah takot laut..hehe..sbb tu la abah tak nak pegi ke Pulau Aman! hoho..

balik drpd shopping 'belacan n ikan masin' tu, kami singgah rumah Maksu Fiza (adik paklang) kat Bandar Laguna Merbuk..sbb ley jumpe Tokcik Mah (mak paklang) skali..alang2 da dekat, ley la ziarah..lg pon diorg dtg kenduri saye di ipoh aritu.. =) tq2!

day 2 - sabtu (25/9)

arini plak, kami g ziarah rumah sedara2..g berayer!

hehe..memule g kedai paklong (Kedai Runcit MRBI) dekat jer! hehe.. pastu g umah abg mimi n abg gg (anak2 paklong) dekat Taman Hj Mohd Amin..pon dekat gak..tp kami jer yg tak penah pegi lagi..hihihi..actually diorg br pindah..so kire pegi melawat rumah br diorg la..

then, next destination, ke kulim~rumah paksu..sembang best mlm tu, smpai la pkul 12 lebey! hehe..

owh yer, arini, my x-schoolmate kawen..dekat bidor..tahniah to Pn Effie!! Selamat Pengantin Baru!! Semoge bahgia selalu~ sori tak dpt dtg merai..kami doa dr jauh k..welcome to the club!! =)

day 3 - Ahad (26/9)

arini mak+abah ke alor setar..saje jln2..tp kami tak dpt ikot..atas hal2 yg tak dpt di elakkan..huhu..so mak g be2 jer ngan abah..kami bg 'can' mak n abah jln2 be2..hihi..then mak blk mlm tu, mak g umah paklong, so kami jmper mak kat sane..then mak g singgah umah maktok n blk ipoh~

we luv both of u~mmuuahh!

That's all..sori ye mak n abah..nnti kite jln2 lagi..luv u sooo muchh~thanks 4 everything..hehehe!

*gmbr2 sume amik gune camera abah.. since abah sgtsgt suke amik gmbr, so bykla gmbr kami berdua~hehe!
=)

No comments: