Saturday, May 29, 2010

Happy 6th Monthsary!!

Alhamdulillah..da 6 bulan kami bertunang..29.11.2009..

Harap2 sumenye berjalan dgn lancar..aminnn..26.6.2010..here we come!!

=)

Friday, May 28, 2010

Sweet Memory =)

Gambar kami berdua.. =)

Gambar my luv..

Gambar abg n his family..tp pki n pt tade..huhu..

Gambar abg n my family..and our new family member..A'reeq Amshar

=)

Tuesday, May 25, 2010

Mohd Fazri Shaari

TAHNIAH abg!! i'm sooooo proud of u!! =)


=)

Monday, May 24, 2010

TAHNIAHH!! Abg dpt ANC!!

21 Mei 2010..Tahniah abg..cita2 abg da tercapai..pengorbanan kite dulu da terbalasss! abg dapat Anugerah Naib Canselor in Diploma of Mechanical Engineering di UiTM sbb stiap sem abg dpt Anugerah Dekan..means every sem abg dpt 3.5 n above..CGPA akhir abg 3.74..Tahniah!! I'm so proud of u!!

Gambar bwh ni diambil bersama Naib Canselor UiTM, Dato' Prof Ir Dr Sahol Hamid Abu Bakar..

Abg bertambah happy sbb kisah kejayaan abg ni kuar paper! Paper Harian Metro ngan Utusan! (myMetro) nnti da scan, kite letak keratan paper tu dlm blog ni ye..wlupon gmbr syg tak masuk, tp syg happy sgtsgt!! sbb u deserve it! syg hnya menyokong abg dr blkg..abg yg usaha..luv u!!

Byk yg kite korbankan..abg ingat lg kan? takpe, biar kite je yang tahu, ape yg kite lalui..susah sng, kite hadapi same2..biar kite mula dari bawah..tu lebih mematangkan diri kite..dan buat kite lebih menghargai ape yg kite lalui..

Skrg syg sgtsgt percaya, stiap yg berlaku, mesti ade hikmahnye..even hikmahnye tu, lmbt kite sedar, tp Allah maha mengetahui dan Dia yg merancang segala2nye..

=)

Wednesday, May 19, 2010

Supriseee!!

Emmm..abg blk melaka arini (selasa)..pg td pas hntr syg g keje, abg trus bertolak..n bawak barang2 hntaran syg ke melaka..tp sblm tu siap pesan kat kak syaz lg, tlg jage syg! hehe..how sweet! kak syaz, jgn marah ye! hahaa! dun wory abg, syg jage diri syg utk abg ehh..luv u!

abg singgah kuale jap settlekan borang nikah belah laki..then abg singgah ipoh..singgah hntr lauk yg abg beli kat kuale..bg mak n abah..thanks abg!! abg wat syg betambah syg kat abg! siyes! terharu sgt! sbb mmg plan awal tak singgah ipoh..tp bile tgk lauk2 tu, abg tringat nk singgah ipoh..emm kalau tawu nk singgah, ley suh abg tlg bwk blk kemeja abg tu..esok syg kena bwk blk nek bas..huhu..

so arini syg ngan kak syaz pegi meronggeng! haha!! best3! ptg g sunway. teman kak syaz g kedai A tu Z..survey bekas hantaran..mlm lak, syg ajak kak syaz g jusco..nak beli adiah kat abg..yela, kalau tak, mane ade peluang nk wat suprise kat abg..hihi..abg jgn risau..syg tak nakal..kuar ni pon sbb nk beli adiah utk abg! =p adiah ape?? supriseee laa..hihihi

b4 blk, singgah Kedai Buku Popular..saje usha2 buku..then terrrbeli buku 'Tido Sebantal' best3..ade 69 artikel tentang cara2 mengekalkan cinta di hati suami dan isteri..esok nk bace dlm bas! hehe..sgt suke bace buku2 mcm ni!

Minggu lepas mse kat sg petani, baru je beli buku doa ni..huhu..ok2 syg ingat pesan abg, da beli,kena amalkan..insyaAllah..

so cuti ari kamis & jumaat da lulus..ptg esok blk ipoh..yeayyy..hehe! ari kamis g kl..hari ahad, kite blk same2 ye abg! luv u!

=)

Monday, May 17, 2010

Yeayy!!

Alhamdulillah..GOOD NEWS!! yeaaayyy!! sonoknyeeerr!! hehe..shhhuuuu..takley bitaw! RAHSIA! hehehe..

=)

Sunday, May 16, 2010

Kad Kawen

Iye3..kami da lmbt! huhu..tp nasib baik seminggu ley siap! hehe..arini kami ke sg petani..tempah kad kawen kat S.P.Fastprint Sdn.Bhd..sgt seswai dgn name syarikat, dalam tempoh seminggu, tempahan kad kami tu da bley siap! yeayy! hehe!

kami tempah tag skali utk letak kat bekas telur tu nnti..so ptg esok kami akan ke sg petani lg untuk cek ejaan..pas tu da bley start printing! pantas betul! hehe..

=)

Saturday, May 15, 2010

Fernleaf Kuat

Ups..bkn nk promote ye..hehe..harini tataw nk watpe..n tataw nk g mane..makan tghari abg da tlg tapau kan! hehe..tq abg! =) then pukul 4 lebey baru kuar g sunway..then round2, mkn waffle..nk tgk wayang, rase cam tade mud plak..

then decide g carrefour, beli barang2 sikit..tgh round carik barang, tgk2 ade promotion susu fernleaf..siap ley ukur tinggi n berat, cek lemak n cek bmi, tgk sihat ke tak..then bley consult ngan nutritionist..abg la plg excited! yup, abg sgt concern pasal berat badan ye! hehe.. stiap hari akan ckp, 'arini abg rase badan abg da naik la!' wlupon sbnrnye, syg nmpk tade perubahan pon..abg je yg rase camtu..hehe! lagi satu, pantang jumpe penimbang..mesti nk timbang..sbb tu dlm beg, kena spare syiling 20sen byk2 untuk timbang! haha!


mula2 promoter tu amik ukuran tinggi..then, timbang lak..promoter tu tgh letak umur abg kat alat tu..nk tgk berat, lemak n keseimbangan sume2 tu..dun worry la abg..abg normal! hehe!


da settle, jumpe nutritionist plak, consult pasal pemakanan..diye tnye syg, slalu minum ape? haha..syg minum nescafe! dulu penah la minum anlene jap, tp kejap je la, then lekat nescafe blk! hahaa! tp takla sampai mesti minum stiap hari..tp skrg da suke neslo plak! =)


baru tawu td, air susu tak elok bancuh dgn air panas! nnti nutrien diye ilang..so better bancuh ngan air suam or air sejuk..heemmm..menarik! bancuh air ngan air sejuk! mcm sedap je! hehe..so, promotion diorg kpd kami berjaya! sbb kami beli 1 paket susu fernleaf kuat tu..hehe! beli utk abg sbnrnye.. syg? neslo 3 in 1 baru! hahaa!!

=)

Friday, May 14, 2010

Kursus & Borang Nikah

8 & 9 Mei 2010 - Kursus kawen settle! yeaayy...da dpt sijil! hehe..best3!


Isnin 10 Mei 2010 - amik cuti..blk ipoh..memule singgah kuale, tempah VIP's doorgift...tempah dekat Jeyzek Enterprise, sebelah kedai kak Ena aritu...n alhamdulillah, tempahan boleh siap sebulan n kebetulan siap on 10 June 2010, hari yg same dgn tempahan doorgift kedai Kak Ena tu..so tak payah byk kali keje, 10 June nnti, kami terus amik dua2 tempahan tu skali...

da settle, trus ke ipoh, blk umah...then lepas smyg zohor, pegi kompleks islam utk amik borg nikah lelaki n perempuan..aritu abah da amik, tp untuk perempuan jer, sbb org yg jage tu ckp, laki kena amik sendiri..cess! berkire! huhu..so da amik borg, kena settle permohonan laki dulu. sume da settle, tinggal nk buat surat pengesahan bujang untuk lelaki & perempuan! uwaaa..kami mmg bujang la! konfem! hihi!


so utk sygnye, da call Bhgn Pengurusan Uitm, suruh En Saiful buatkan! hehe..tp..syg la plak nk kena buat kan utk abg! sbb ssh nk amik intel punyer pengesahan..so nnti amik sign ketua kampung kat kuale je..huhuhu..takpe3, da dpt yg syg nye nnti, ikot je ayat n format diye! hihi!

then, kami pegi round butik pengantin dgn mak..n terrrminat sepasang baju dekat medan gopeng ni...dekat Sinarseri Persona..baju baru..baju pompuan, songket kaler krim+lace kaler meroon! baju laki mmg fully songket kaler krim..kaler mmg seswai sgt da la..sbb syg nk meroon, abg lak taknak meroon..so adil da la ni..emmm..rase mcm da 90% jadi da ni..da bincang2 harga, mcm ok..still dlm budget lg..eemm..ade harapan nih! hehe!

then, the next day, kami call untuk konfem kan..yup, kami jadi amik pakej tu..sbb kak seri (the owner), jnji tak charge harge makeup kat rumah untuk pagi nikah and tghari tu! thanks kak seri!! da save rm200 ni! hehe! ukuran badan da amik siap2 aritu..so next week blk ipoh, just pegi bayar advance, 20% drpd harga pakej tu..

Alhamdulillah..byk gak bende settle aritu..tak rugi amik cuti! hehe!

*emm..leceh gak proses nk kawen ni! byk bende nk settle! emmm..bkn rukun nikah tu je ke yg penting?? upsss! haha..

=)

Friday, May 7, 2010

Marking

Emmm...final exam material science da masuk selasa lepas..hari yg busy2 cek HIV tu..hehe..n finally, da settle marking!! yeaayy!! buat common marking..so kena cepat2 marking!

so tinggal nk recheck n key in markah..tapiii...minggu dpn masuk lg satu subjek!! dynamics plak!! huhu..lmbt sikit la update blog ni nnti..huhu..

*pening2..mcm2 jawapan ade! hehe..
*cuti hari isnin ni da diluluskan! nk blk ipoh jap! Urgent! huhu

=)

Wednesday, May 5, 2010

HIV Test

Hemm...byk gak bende settle smlm..4/5/2010..abg off..so lepas syg thumbprint kat ofis, trus g srpn kat perda..then, pegi Klinik Kesihatan Seberang Jaya utk buat HIV Test Pra-Perkahwinan..since ni first time pegi situ, kena la daftar dulu n buat kad..gabra da ni!! takut nk kena amik daraahh!! hahaa!

lepas da daftar, kami kena pegi bilik no 7..masuk je, trus nmpk ade 2 katil kat situ..waa..nak kena baring2 amik darah ke?? da lepas isi borang, pegawai kesihatan tu suruh kitorg g makmal depan tu...huh..selamattt!! bkn kat sini rupenyeee...kat makmal...pastu letak borang tu dlm kotak depan makmal tu.. emmm..berdebar gak! abg la! wat syg suspen je taw!! ckp nnti doktor tu amik darah satu picagari! uwaaaa..takut da ni!! tp...rupe2nyerrr...

Teeetttt !! cucuk kat ujung jari je la abg!! wat suspen jeerrr!! Amshar yg baru bp hari lahir tu pon penah kena cucuk camtu gak kat tumit mase cek demam kuning..tak nanges pon..da settle baru nanges! haha! so...rupe2nyer..setitik je amik nyerrr..da cucuk, sedut ngan penitis...pastu letak dlm alat kat bwh ni..then kite tunggu hasilnye 10 minit kemudian ye..hihi..suspen3..

Tadaaaa... darah kami non-reactive k!! so maksudnye HIV negative! hehehe.. alhamdulillah.. yeayyy!! kami da boley kawenn!! =) hahaa..

darah kami bersih dari kuman HIV!! =) of cos la kan...sbb kami..
  • tak penah menjalankan seks bebas
  • tak pernah menderma darah! hahaa
  • tak pernah berkongsi jarum suntikan
then masuk balik bilik no 7 td utk amik borang pengesahan utk diberikan kepada pjbt agama nnti..

so sblm balik, kami bergambar dulu dekat dinding klinik yg unik ni!! hehe..best3! sbb boley tahu berat kite kurang or seswai dgn ketinggian kite..tak payah nk kire2 BMI sume2 tu..just pegi dekat berat anda kat bawah tu, n tgk tinggi anda berada pd tahap mane..

kesian kat kami..dua2 tak cukop berat!! ketinggian kami berada dlm kwsn kuning..iaitu KURANG BERAT!! berat syg?? lg kesian!! tak termasuk pon dlm ukuran kat bwh tu!! ~41kg!! hehehe...tak cukup makan nih!!

=)

Monday, May 3, 2010

Tak Bertanggungjawab!!

Teksi Kuning BDU 8265!

Aku takkan maafkan ko! aku doakan ko dpt nasib yg mase or lebih teruk lg!! da langgar org, blah mcm tu je! mane pegi sikap tanggungjawab ko?? ko takkan hidup aman la!!

kalau ko fakir miskin skali pon, ko byr rm5 pon aku terima! ni tak, trus blah mcm tu jer!! sikap ko tu yg buat aku dendam!! go to ****!!

emmm..nasib baik abg pujuk syg..syg geram tau abg!! geram sbb diye blah mcm tu je! syg sgt savvy kite ni..huhu..nnti da settle2, kite cat blk ehh?

emmm syg tekejut sgt..diye lalu dekat..abg tgh beli air kat depan apartment idaman tu..syg tgk je abg dr dlm kete..abg plak tgh kusyuk tgk org tu buat air milo abg! huhu..tetibe dgr bunyi mcm benda kena sagat..terkejut gak la syg dlm kete ni..dlm hati mmg tau da..kena langgar da nii..trus keluar, jerit pnggil abg..sempat amik no plat kete tu je..tak sempat kejar, diye da blah! mmg tak bertanggungjawab betul!! Gerammm!!

kesian savvy kami cedera..huhuhu
=(

Saturday, May 1, 2010

Last Day Tuisyen

29 April and 30 April is our last day tuisyen..emmm, so utk last class ni, 30 minit terakhir, kami buat kuis..hehe..klakar gak..nk pilih name group pon klakar! hehe! papepon, they really enjoyed it!

So sebagai kenangan, kami bg 'pensel tit tit' kat stiap student! hehe..tu istilah diorg utk mechanical pencil! and suprise, some of them bg hadiah kat kami jugak! siap bg hadiah utk hantaran lg! waaa..hehe..best gak jd cikgu nih! hehe..ni br cikgu tuisyen..belom jd cikgu betul lg! ni hadiah yg kami terima from fazira, syazani, azizi dan daniel!! thanks yaa!! =)

and the sweetest thing is...azizi bg kami ucapan ni..tulis on da spot plak tu! hehehe..comel btul budak2 ni!

=)