Friday, May 14, 2010

Kursus & Borang Nikah

8 & 9 Mei 2010 - Kursus kawen settle! yeaayy...da dpt sijil! hehe..best3!


Isnin 10 Mei 2010 - amik cuti..blk ipoh..memule singgah kuale, tempah VIP's doorgift...tempah dekat Jeyzek Enterprise, sebelah kedai kak Ena aritu...n alhamdulillah, tempahan boleh siap sebulan n kebetulan siap on 10 June 2010, hari yg same dgn tempahan doorgift kedai Kak Ena tu..so tak payah byk kali keje, 10 June nnti, kami terus amik dua2 tempahan tu skali...

da settle, trus ke ipoh, blk umah...then lepas smyg zohor, pegi kompleks islam utk amik borg nikah lelaki n perempuan..aritu abah da amik, tp untuk perempuan jer, sbb org yg jage tu ckp, laki kena amik sendiri..cess! berkire! huhu..so da amik borg, kena settle permohonan laki dulu. sume da settle, tinggal nk buat surat pengesahan bujang untuk lelaki & perempuan! uwaaa..kami mmg bujang la! konfem! hihi!


so utk sygnye, da call Bhgn Pengurusan Uitm, suruh En Saiful buatkan! hehe..tp..syg la plak nk kena buat kan utk abg! sbb ssh nk amik intel punyer pengesahan..so nnti amik sign ketua kampung kat kuale je..huhuhu..takpe3, da dpt yg syg nye nnti, ikot je ayat n format diye! hihi!

then, kami pegi round butik pengantin dgn mak..n terrrminat sepasang baju dekat medan gopeng ni...dekat Sinarseri Persona..baju baru..baju pompuan, songket kaler krim+lace kaler meroon! baju laki mmg fully songket kaler krim..kaler mmg seswai sgt da la..sbb syg nk meroon, abg lak taknak meroon..so adil da la ni..emmm..rase mcm da 90% jadi da ni..da bincang2 harga, mcm ok..still dlm budget lg..eemm..ade harapan nih! hehe!

then, the next day, kami call untuk konfem kan..yup, kami jadi amik pakej tu..sbb kak seri (the owner), jnji tak charge harge makeup kat rumah untuk pagi nikah and tghari tu! thanks kak seri!! da save rm200 ni! hehe! ukuran badan da amik siap2 aritu..so next week blk ipoh, just pegi bayar advance, 20% drpd harga pakej tu..

Alhamdulillah..byk gak bende settle aritu..tak rugi amik cuti! hehe!

*emm..leceh gak proses nk kawen ni! byk bende nk settle! emmm..bkn rukun nikah tu je ke yg penting?? upsss! haha..

=)

2 comments:

adeqsayang said...

wah3..nice nye citer kwn2 ku bedua ni....hihihi..pnat dok explore smpai post yg awai2...tp besh...=) mkin x sabo nk pi mjlis korg..tunggu kdtgn i besame rmbgn kwn2 nnti yer...hihihi..tp kes2 tetentu mai awai sket..hahaha..all da besh fazri n sheeda...^_*

shareeda said...

tq cik bal! doakan kami yee!! =)dtg taw nnti!