Wednesday, May 5, 2010

HIV Test

Hemm...byk gak bende settle smlm..4/5/2010..abg off..so lepas syg thumbprint kat ofis, trus g srpn kat perda..then, pegi Klinik Kesihatan Seberang Jaya utk buat HIV Test Pra-Perkahwinan..since ni first time pegi situ, kena la daftar dulu n buat kad..gabra da ni!! takut nk kena amik daraahh!! hahaa!

lepas da daftar, kami kena pegi bilik no 7..masuk je, trus nmpk ade 2 katil kat situ..waa..nak kena baring2 amik darah ke?? da lepas isi borang, pegawai kesihatan tu suruh kitorg g makmal depan tu...huh..selamattt!! bkn kat sini rupenyeee...kat makmal...pastu letak borang tu dlm kotak depan makmal tu.. emmm..berdebar gak! abg la! wat syg suspen je taw!! ckp nnti doktor tu amik darah satu picagari! uwaaaa..takut da ni!! tp...rupe2nyerrr...

Teeetttt !! cucuk kat ujung jari je la abg!! wat suspen jeerrr!! Amshar yg baru bp hari lahir tu pon penah kena cucuk camtu gak kat tumit mase cek demam kuning..tak nanges pon..da settle baru nanges! haha! so...rupe2nyer..setitik je amik nyerrr..da cucuk, sedut ngan penitis...pastu letak dlm alat kat bwh ni..then kite tunggu hasilnye 10 minit kemudian ye..hihi..suspen3..

Tadaaaa... darah kami non-reactive k!! so maksudnye HIV negative! hehehe.. alhamdulillah.. yeayyy!! kami da boley kawenn!! =) hahaa..

darah kami bersih dari kuman HIV!! =) of cos la kan...sbb kami..
  • tak penah menjalankan seks bebas
  • tak pernah menderma darah! hahaa
  • tak pernah berkongsi jarum suntikan
then masuk balik bilik no 7 td utk amik borang pengesahan utk diberikan kepada pjbt agama nnti..

so sblm balik, kami bergambar dulu dekat dinding klinik yg unik ni!! hehe..best3! sbb boley tahu berat kite kurang or seswai dgn ketinggian kite..tak payah nk kire2 BMI sume2 tu..just pegi dekat berat anda kat bawah tu, n tgk tinggi anda berada pd tahap mane..

kesian kat kami..dua2 tak cukop berat!! ketinggian kami berada dlm kwsn kuning..iaitu KURANG BERAT!! berat syg?? lg kesian!! tak termasuk pon dlm ukuran kat bwh tu!! ~41kg!! hehehe...tak cukup makan nih!!

=)

No comments: