Wednesday, December 21, 2011

happy 6 months danial farees!

syg papa n mama..

20.12.2011

alhamdulillah..arini danial genap 6 bulan..papa ngan mama bawak danial pegi cucuk utk 5 bln kat Dr Farhanah..ciannn anak mama nih..jerit sikit mase Dr cucuk tu..sakitttt ehh syg? =)

berat danial arini 7.3 kg..naik sikit je dari 2 minggu lepas (mase g klinik sbb danial selsema+batuk aritu)..

owh, mama da lame tak update blog sbb agak busy sgt akhir2 nih..sebab..
  • kite nk pindah rumah..lepas ni da tak duduk tinggi melangit da..babai tingkat 18 kondo mutiara, bandar perda! huhu..kite pindah ke rumah teres, tmn hj mohd amin..okla..dptla 'pijak tanah'..lepas ni danial takley la nk main lif da ~

  • ahad lepas (18 dis 2011) da start pindah barang..penuh 1 lori..tp january nnti baru kite start duduk sane..

  • kamis ni (22 dis 2011) ~ lepas keje, kite blk ipoh..tdo satu malam..

  • jumaat (23 dis 2011) ~ kite gerak ke bangi..jmpe atok, nekma n sedara2 danial belah papa

  • sabtu (24 dis 2011) ~ ayah ngan pt kawen! yeayy..danial dpt aunty baru! welcome aunty atik!! =)

  • (25 dis - 31 dis 2011) ~ danial nk jalan2 kat kl + melaka n berkenalan dgn sedara2 papa! =)

  • ahad (1 jan 2012) ~ kenduri ayah ngah pt kat melaka =)

  • isnin (2 jan 2012) ~ blk ke penang..start rutin harian macam biase di rumah sewa baru.. 


fuhhhh..penatnyerrr! 1 minggu yg pastinye padat!! harap2 danial ok kat sane nnti ye..suspen nih, danial jgn cry2 jmpe org tak kenal taw! hihi..nway, selamat 1/2 tahun syg! semoga danial membesar dgn sihat, jadi anak yg soleh ye syg..mama ngan papa saaaaayg danial! mmuuaaahhhs! =)

Thursday, December 8, 2011

danial farees @ 5 months ++

owh, ttbe mood rindu dekat budak tecik ni! huhu..

ade lecture pukul 1 kejap lg..tgh prepare, ttbe rase rinduuuu sgt kat cyg mama nih..so rehat jap, relaxkan minda tgk gmbr2 anak mama yg manjeyyy sgtsgt ni ~ =)

~ 1 ~ 

dlm kereta..gelak tgk papa agah2 diye =)


cakkkk! =)


.
.

~ 2 ~

dekat jusco bandar perda..1st time danial duduk dlm trolley..eksited terlebey..sebenarnye duduk tak stabil lg..still kena pegang..lepas kejap2 tu boleyla =)
 


tgk..eksited sgt! =)



danial pegang kuat2 ye syg..tp mama still kena standby kat depan..hihi..


kusyuk nye diye.. =)
.
.

~ 3 ~

danial terpegun tgk ade kwn kat sebelah tgh senyum kat danial!



hehe..mmg comel pon baby kat plastic diapers Mamy Poko Pants tu..sweet jer senyum..yg danial pon, sweet jer senyum balik kat baby tuh~hihi anak mama ni..da pandai yeee ~ papa ajar ehh?? haha!
.
.

~ 4 ~

yg ni pulak kat rumah..danial bising2 membebel ape ntah, so mama bg surat khabar ni..baru danial senyap..kusyuk betul danial keronyok2 kan paper tu..


dannn ni hasilnyer.....


adoiii anak mama nih..abisss hitammm jari2!! ish3..

mama basuh kat sinki, tawu plak senyap.. =)

danial..be a gud boy ye syg..mama n papa luvsssss u sooo muchhh!!

Wednesday, December 7, 2011

baby nose cleaner

jumaat, 2 dis 2012, danial da 5 bln 1 minggu 5 hari..

pg tu, danial start batuk2 dan selesema..ciaannnnyerr anak mama nih! 1st time tak sihat cam ni..agak teruk gak batuk danial..huhu..

so lepas punch, mama ajak papa g klinik trus..g Poliklinik Azhar (klinik panel UiTM) jmper Dr Farhanah..

seb bek tak demam..just batuk n selesema..ptg tu, lepas keje, pegi Pasific, jmpe bende ni

PIGEON Baby Nose Cleaner


sebelom ni ade beli yg biase punye..yg pam pakai tgn..ni 1st time jmpe yg kite bley sedut gune mulut..bestt! lg berkesan compared dgn yg pam pakai tgn tu..

 

ade tiub utk kite sedut pakai mulut, n botol tu letak kat hidung baby..so bile kite sedut, hingus tu akan trus masuk dalam botol tu! =)

contohnye mcm ni
.
.
.


insyaAllah, kite takkan tersedut hingus baby tu sbb hingus tu akan trus masuk dlm botol! ade penghadang dekat penutup botol tu..bagus betul la org yg cipta bende alah ni! trime kasih byk2 yer! hihi..

cian anak mama..skrg ni selesema da ok..tinggal batuk jer..batuk yg mcm ade kahak kat dlm tu..kalau ade jual penyedut yg boley sedut kahak tu kan best! huhu..smoga cepat2 sihat ye syg! mama syg danial sgtsgt taw!! mmuuahhhhss!

Saturday, December 3, 2011

1st solid food

danial syg!! mase umur danial 5bln, danial da start makan solid food taw..first solid food yg danial makan ialah HEINZ Farley's Rusks perisa Banana =)

mule2 mama bancuh, papa reject sbb papa ckp cair sgt mama buat..huhu..nk suap pun mama tak reti..abis comot2 mulut danial..yg masuk mulut sikittt jer, yg meleleh keluar lg byk! huhu..last2, 1st day tuh, mama yg abiskan makanan danial! hihi..sedapp!

emm, nasib baik weekend tuh, kite blk ipoh, so dapatla mama belajar dari tokma, mcm mane nk suap danial..hehe..

danial's 1st solid food

kat ipoh, mama beli set sudu dan bekas makan Pureen kaler biru tuh..kecik je sudu diye, comel! mmg seswai dgn mulut danial yg tecik tomey tuh! =) mama suap danial mkn selang seli dgn air masak..so mama beli First Traning Cup Tollyjoy tuh..kaler biru jugak! 

dannn...

akhirnye, mama da pndai suap danial!! yeayy! yumm yummmm!! berselera sgt anak mama ni makan!

*nnti danial da cukup 6 bln, mama bg mkn nestum cerelac + bubur nasi ehh..mama masak sedap2 utk danial k! kalau tak sedap pun, ckp sedap taw! haha!

=)