Sunday, May 15, 2011

Manjaku Baby Centre

semalam, balik dari kenduri lee, kami singgah Manjaku Baby Centre, kat pekan parit buntar..selalu tgk gmbr kedai kat majalah je..tak sangke berpeluang utk pegi..best2! yela, kat area penang ni tade..plg utara pun, kat parit buntar ni je la.. =)


Manjaku Baby Centre, Parit Buntar


bestnyerr! besar kedai ni! 2 tingkat...harga pun berpatutan..nasib baik sedar diri, da beli byk brg baby da..klu tak, mmg rase nk borong byk2! hihi..

mummy 2 be @ 34 weeks =)

kakak kat cashier tu pon ckp, smlm ade org dari penang dtg parit buntar semata2 nk shopping brg bby kat kedai nih..waa..hebat2..diye ckp, kedai ni mmg akan dibuka gak kat area utara..emmm, tp 'akan' tu tataw la bile kan..kat area penang ni, rasenye mmg tade kedai brg bby yg besar n murah..klau ade, sile2 la bgtau saye ye.. =)


so ni la hasil shopping smlm! =) pampers huggies tu sgt murah klau nk banding tempat lain..rm 26.90 utk 52 keping..kat tesco pon rm30++.. slain tu kami beli bath tub, bath support, thermos, minyak telon n beg baby..owh, beg pon sbnrnye da beli aritu..beg pureen..tp sbb rase beg fiffy tu mcm comel, besar sikit n murah, so beli satu lg! hikss! emm, rasenye, da lengkap da kot brg2 bby ni =)


kebetulan sebelah kedai manjaku baby tu ade kedai brg plastik..so final touch utk brg baby ni ialah brg2 utk basuh baju bby..hanger kecik, umbrella hanger n bangku plastik tu..owh, tema utk laundry, kaler hijau ye! hihi =)

Hwa Tat, Chain Ferry, Butterworth

ok..sblm balik umah, kenala singgah kedai papa plak! asik mama jer yg shopping n tgk brg bby je kan..papa pun nk cuci mata kat kedai feberet diye ni..hehe..kat mane lagi klau bukan kedai peralatan memancing..Hwa Tat! =)

hari yg penat tp sgt bestt! tq abg!! sblm blk, singgah pasar mlm..pastu, layan AF9 lak! hihi.. =)

4 comments:

b.E.L.L.e said...

kedai manjaku neh memang totally murah..noli de buat kad dicount utk maternity x?klu ade buat lg sgt2 jimat shopping kt sini...kite aritu mostly brg baby memang borong kt sini..and alhamdulillah under bajet sebab brg sgt2 murah n berpatotan...hehe..

shareeda said...

owh, bley apply kad diskaun ekk? tak buat pon sbb tataw..huhu..

tula..murah kan..n sng sbb semua ade kat situ! =) mummy belle duk mane? bestla kalau dekat ngan kedai manjaku ni..hihi..

~Yun~ said...

hi dear..dulu yun duduk area nibong tebal salu gak singgah manjaku kat cni..tp kalau kat penang island,ader satu kedai baby name die peek a boo..murh2 jugak,cube cekidaut website die.. =)

shareeda said...

aiii yun!! tq soo muchh for the info~ =)