Wednesday, December 7, 2011

baby nose cleaner

jumaat, 2 dis 2012, danial da 5 bln 1 minggu 5 hari..

pg tu, danial start batuk2 dan selesema..ciaannnnyerr anak mama nih! 1st time tak sihat cam ni..agak teruk gak batuk danial..huhu..

so lepas punch, mama ajak papa g klinik trus..g Poliklinik Azhar (klinik panel UiTM) jmper Dr Farhanah..

seb bek tak demam..just batuk n selesema..ptg tu, lepas keje, pegi Pasific, jmpe bende ni

PIGEON Baby Nose Cleaner


sebelom ni ade beli yg biase punye..yg pam pakai tgn..ni 1st time jmpe yg kite bley sedut gune mulut..bestt! lg berkesan compared dgn yg pam pakai tgn tu..

 

ade tiub utk kite sedut pakai mulut, n botol tu letak kat hidung baby..so bile kite sedut, hingus tu akan trus masuk dalam botol tu! =)

contohnye mcm ni
.
.
.


insyaAllah, kite takkan tersedut hingus baby tu sbb hingus tu akan trus masuk dlm botol! ade penghadang dekat penutup botol tu..bagus betul la org yg cipta bende alah ni! trime kasih byk2 yer! hihi..

cian anak mama..skrg ni selesema da ok..tinggal batuk jer..batuk yg mcm ade kahak kat dlm tu..kalau ade jual penyedut yg boley sedut kahak tu kan best! huhu..smoga cepat2 sihat ye syg! mama syg danial sgtsgt taw!! mmuuahhhhss!

4 comments:

didimaya said...

baiknye die dok diam kene sedut..kalo anak2 buah kt..sume pakat menangis sambil geleng2 kepale..kene pegang kepale baru ble wat operasi..huhu

Mama Marcello said...

uih...memang wujjud eh benda alah mcm ni?? laaa...kiter xtau pon...
ruginyer...nak kene beli la pasni..
sebab aqeef pon sll sgt demam berhingus hijau...sian xleh nk bernapas.....hummm brape ni sheda? n beli kt mne?

shareeda said...

alia ~ yeke..hihi.. ni danial kena umpan ngan toys smbil tgk tv, baru diye duk diam.. =)

mybe diye pon rase tak selesa selsema tu, so bile sedut, diye mcm kagum n rase best kot! hihi..

laili ~ haha..tula! sheeda pon baru tawu..sblm ni tawu yg pam gune tgn tu jer..beli2..bagus ni..berkesan! ni alternatif terbaik bagi ibu2 yg tamau sedut hingus anak secara tradisional! hehe..

sheeda beli kat pasaraya biase je..kat the store pasific..kat bhgn baby, jenama pigeon..rm 16 kalau tak silap..jusco dgn parkson pon ade jual brg pigeon gak..try la tgk =)

Mama Marcello said...

owh...tq mama sheeda!!! berguna info nih hehe