Friday, February 25, 2011

Membebel??

hihi..arini takde lecture..tp mlm ni kena jage Test 1 mec281 material science plak..mesti student2 saye skrg sdg gigih study utk test mlm nih..harap2la.. =)

abg lak g kulim..kena hntr assignment..so saye kat ofis..blog walking! hihi..n terjmpe satu info ni yg betul2 mencuit hati saye.. =)

Kenapa Perempuan SUKA MEMBEBEL??


"Ini kerana wanita dilahirkan dengan kuota 20000-24000 patah perkataan sehari berbanding lelaki hanya 7000-9000 patah perkataan sehari. Wanita perlu habiskan kesemua patah perkataan itu untuk mengelakkan stress atau kemurungan.

Buat lelaki di luar sana, bersyukurlah jika isteri anda seorang guru/pensyarah kerana mereka sudah menghabiskan hampir 85% patah perkataan di sekolah/institusi pendidikan. "

info dari sini

skrg baru saye tawu..hihi..so abg..kalau syg membebel, sudi2 kan dgr ye..kalau tak syg stress! hahaa!

*alamak..arini takde lecture..so byk la yg syg nk bebel kat abg jap lg?? hihihi..

=)

Tuesday, February 22, 2011

Kantoi!

hohoho..arini saya telah berjaya buat 6 org student saye kantoi tipu attandance! hahaa! tgk kat attandance list, yg dtg 28 org..tp bile bilang kepala student, ade 22 jek! ke mane menghilangnye lg 6 org ni???
arini kelas sejam je..tak masuk chpter br lg..so just buat revision utk Test 1 Jumaat ni..lepas tulis soalan kat whiteboard, n sementara tunggu diorg try jawab, saye pon panggil la name budak2 tu sorg2..mase panggil tu, sume snyaapp jerr! mcm cuak jek diorg! hehe..padan muke! sbnrnye da byk kali da perasan, kalau tgk attandance, penuh, tp kalau kire student, mcm ade yg short jek..
so dapat la 6 org yg 'halimunan' tuh..sorg pompuan n 5 org laki..emm..saye mlsla nk tnye2, sape yg tlg sain utk kawan nih..sbb konfem ssh diorg nk ngaku..biasela student kan..yg tak dtg, suh member tlg sain attandance! kat hostel, agaknye siap praktis cara nk sain lg! huhu..tp at least saye da dpt tngkap 6 org yg tak dtg nih..so saye tande pangkah besar2 dgn pen merah kat attandance diorg tu.. ;)

hoho..to my students (wlupon diorg tataw blog saye nih) tak yah la nk tipu2 attandance..setakat ni saye tak penah bar student lg..takyah la tipu2..awak tu da la repeaters..try ur best utk dtg lectures n tutorials..klu tak dtg kls, cane nk lulus sem ni??
saye yg perot berat ni pon, dtg kls nk ajar awak taw..huhu..
so stop cheating n be honest to ur self k..
=)

Monday, February 14, 2011

T.E.N.S.I.O.N

*entry ni adalah utk melepaskan geram!

arini pegi checkup kat klinik kesihatan bukit tengah! huh! pagi2 da rosak mud aku! menyampah gilerrr dgn sorg nurse ni! da la lembab! memule buat2 sibuk, mcm la byk keje sgt..da 2 jam aku tunggu br nk kalut2!! huh!!! pastu nk berlagak pandai drpd Dr panel aku plak!! arghhhhh...bengannggggg! ehh, diye Dr ok! ko tu jururawat jerr!

g blk kelantan la weii! kalau kroni ko yg dtg, tau plak ko ckp elok2! bile ade org lain ckp kasar ngan ko, tau plak ko nk bengang! yg ko tu buat cam aku ni org bodoh, tak rase pape plak! eii..ya allah..gerammmm nyeee aku..kalau cek darah time ni, mmg menggelegak la! da naik berpeluh da aku menahan sabar! GTH!!

n disebabkan ko, aku terpakse tahan geram n tension, smpai rase nk pitam dlm kls td! tawu la HB aku rendah, tp tak payah la nk takotkan aku plak! ko ingat aku takde usaha ke nk naikkan HB aku?? tension jd bertambah tensionnn!! tension sgt sbb aku tak pandai nk marah org on da spot, simpan dlm hati, blk umah, aku yg tension! arghh!! thanks abg sbb dgr syg bebel..thank sbb support syg..huhu.. =(

*moral of the story: sumtime we need to show off in order to make other people respect us..espcially dekat org yg bodoh mcm ko!!