Wednesday, October 26, 2011

danial's new toys!

danial syggg! toys danial yg mama beli dari ElzaBaby Online Shop da smpai ari sabtu tghari aritu! yeayyy..thanks to the owner, Pn Jalilah!! hihi..bestnyerrr! mama yg eksited lebey! hihi.. mama beli 2 toys utk danial taw..

tadaaaa..ni la toys danial tu..

.
.
.

Lamaze Musical Inchworm

da lame da mama berkenan kat ulat nih..hihi..besttt sgt! kat kepala ulat nih, klau tekan ade bunyi music, yg kaler merah tu ade bunyi hon, then dekat pink n hijau tu ade bunyi plastic dan loceng! kain diye pon berbeza2..ade kain licin, kain lembut, dan berbulu cam yg kat ujung tuh..so baby bley rase perbezaan diye! =)
.
.
.

Baby Soft Book: Where's Elmo? Peek-a-boo-Book

yg ni pon best sgt..mmg sgt soft! kemas jek! tp yg ni mama hold dulu ehh syg..danial da 6 months @ da smpai mase yg seswai nnti baru mama bg danial main ehh..hihi..skrg ni bg mama main dulu ehh! =)

sampai2 jer brg, mama yg eksited sgt! yela, dari pg mama tunggu org dari pos laju tu smpai! asik track kat website pos laju ni jer..then lebey kurang pukul 11.50 pg dgr org bg salam, cepat2 mama melompat capai tudung n bukak pintu! hihi..


muke eksited n geram dpt toys baru! =)


 erkkk..danial!! jgn la mkn ulat tuh! hihi..


alhamdulillah, danial sukeee kat ulat tuh! klau mama tekan music tu, goyang2 kan ulat tu kat danial, danial msti senyum + gelak2! fuhhh..legaaa mama..takde la papa ejek mama! hahaaa!
.
.
.

..details perjalanan toys danial dari kajang ke bukit mertajam..

bagusla pos laju nih..less then 24 hours brg da smpai! =) bley track dari sini

.
.
.

*p/s niat di hati nk amik gmbr mcm nih..nnti2 ye..hihi..tunggguuuu!


Friday, October 21, 2011

4 months!

*surat utk danial..dari mama! =)

assalamualaikum anak mama, danial farees..smlm, 20 oktober 2011, danial turns 4 months! =) alhamdulillah..syukur sgt! anak mama sihat, cerdik dan makin manjeeee!

mama ade beli toys utk danial taw..tapi tak smpai lagi..harap2 danial suke ye.. kalau tak suke pon, buat2 suke ehh! sebab kalau tak, nnti papa ejek mama..papa ckp, mama beli toys utk danial, tp mama yg main! hihi..

arini, lepas papa abis kelas pukul 10 pg td, papa amik mama kat tempat kerja, n trus ke Sunway Seberang Jaya..Parkson Grand ade buat Jualan Extreme Gudang!! tp pusing2, last2 mama tataw nk beli aper! =)

akhirnya, sblm blk, mama beli 2 helai tshirt papa, sandle mama dan Pigeon Training Teether ni utk danial..comel tak? hihi..yg ni step 1..utk 4 months+..mmg seswai sgt la ngan umur danial kan? =)

Pigeon Training Teether Step 1

.
.
.

suke tak syg? giget la puas2 ye..hihi

salam syg dari mama =)

Thursday, October 20, 2011

Elzababy Online Shop- 5% Diskaun Untuk SEMUA Item

yeaayy..mummiesss..jom2 shopping! arini gaji da masuk kan? hihi
.
.
.
skrg ade promosi kat ElzaBaby Online Shop nih!


yeayy! best2!! jom tgk! cuci2 mata..kalau ade yg berkenan, bley beli! =)

Wednesday, October 19, 2011

perhatian abg!

ok..gud morning! kite mulekan arini dgn sarapan yg enak dan sungguh mudah ye! =) hihi..

.
.
.

burpp..alhamdulillah! =)
.
.
.

lepas sarapan, saye dpt 'sesuatu' dari incik suami..hahaa!

nak tahu ape dia??

kisahnye begini..

saye: abg, boringlaa..abg da abis study, asik ngadap tv plak..tgk badminton la..wat assignment la..syg nak perhatian dari abg..huhu.. sambil buat muke kesian+ngade2!

suami: nk perhatian ye...jap..

sambil amik pensel case atas meja..dannnn
.
.
.

saye pon dpt la 'perhatian abg' yg saye ingin2kan sgt tuh! 


uwaaaaa....makkkk..tgk la abg nihhhh...huhuhuhu!!



Tuesday, October 11, 2011

kejutan @ 3 months 3 weeks!

harini, 11.10.11 nice date! my hansome boy, danial farees, da genap 3 bulan 3 minggu..yeaayy!! tapiii, baruuu nk cucuk utk 3 months..huhu..so update terkini, berat danial da 6.4kg!! fuhh..fuhh..patutla mmg terasa bile dukung danial ni~hihi =)


 dan
.
.
.

mase mama tgh siap2 nk bwk danial g klinik, papa yg jage danial..tibe2 papa pnggil mama, suh cepat2 tgk danial..ingatkan kenapa, rupe2 nyerrrr..
.
.
.

 tadaaaaa....
 .
.
.
danial meniarapppp!! 
yeayyyy! =)) gembiranyee papa ngan mama!! cepat2 mama amik camera utk amik gmbr! hihi..

.
.
.

 percubaan pertama danial utk meniarap! =)
.
.
.

percubaan kedua! =)

tips meniarap dari danial farees:
 mule2, mengiring dulu ye kwn2..lepas tu baru pusinggg, dan angkat kepala!! hiihii

good boy danial! nnti kite berlatih meniarap lg yee..nnti mama beli toys utk danial taw! hihi..mmuuaahhhsss!!!

Monday, October 10, 2011

Lamaze Wrist Rattles

ok..da beli utk danial! hihihi..same mcm mommy pya, saye beli dari BabYShoP2U 
.
.
.

polka dot bug+stripe bee
.
.


tuu..name saye kat atas tu! hihi..thanks to linda atas servis yg sgt cepat! ari rabu mlm saye decide nk beli, kamis pg linda pos, dan jumaat tengahari danial da dpt lamaze wrist rattles diye!! =)

gmbar? emm tak bwk card reader la..nnti2 la upload k! hihi..next month nak online shopping lagi..aim nk beli soft books plak! =)

Wednesday, October 5, 2011

danial's 1st toy

emm..konflik dalaman sungguh! yg si mama ni tak sabarrr nk tgk anak mama ni besar n main toysss! tp danial baru 3 months la mama..belom meniarap pon lg! nk hold barang pon tak bape kuat lg! hehe.. 

mmg, saye sgt eksited tgk toys yg dijual secara online! mmg comel2! terutamanyer softbooks! =) minat sgt! bile g jusco, tgk mainan baby, mmg gerammm! tp mcm susah nk shopping sbb danial kdg2 ok, kdg2 tak ok kalau bwk g shopping..da la mama ni cerewet nk pilih barang! msti lame n lambat! so rase mcm lebih senang kalau beli online jer kan..

tp mmg belom beli pape lg toys danial secara online..still tgh survey2 yg murah n yg berbaloi-baloi! =)

at this moment, danial cume ade Activity Book Annum
(dpt percume mase check up kat Pantai Hospital n Poliklinik Ar-Ridzuan)
.
.
.

gantung kat buaian sbb danial blom bley meniarap lg
(yg ladybird tu ade loceng n yg frog tu ade bunyi kalau tekan..
yg butterfly n sheep tu just ade bunyi plastic kalau pegang)


isnin aritu, ajak papa pegi jusco..tujuan asal nk beli teether sbb danial da mule menggigit jari mama n papa dgn jayanyer! tp mcm salah beli plak..macam kena beli yg lain je nnti..sbb agak besar dan agak keras sikit Cooling Teether Pigeon tu..da besar sikit nnti ok kot guna yg tu..
.
.
.


ttbe mcm berkenan plak kat Simple Dimple Squeakies-Hoff Horse ade bunyi2 kalau tekan.. =) boleyla..sebagai intro! boley wat bntal pelok lg! hihi.. murah pon murah..ade 15%

.
.
.

danial with Mr Horse =)

ok..tipu..yg ni mama saje letak kat danial sbb nk amik gmbr! hihi..
.
.
.

 
haa..yg ni baru betul! danial pelok Mr Horse!
owh, sile abaikan buaian danial yg kaler pink tu ye! hihihi =)
.
.
.
last but not least, ni gmbr danial with atok n tokma yg dtg penang sbb rindu kat danial weekend lepas! =)

atok ckp, "muke danial da 4 segi!" haha!
tokma lak ckp, "senyuman danial manisssss!" =)

p/s - mcm berkenan plak kat Lamaze Wrist Rattles mcm yg mommy pya bagi baby afeef pakai..comel jek! ok, kena masuk dlm list nk beli ni..hihi =)