Friday, June 22, 2012

.bersedih.

ok..saye sedang bersedih skrg..sedih..sedih..sgtsgt sedih...

hidup ni kan macam roda.. kdg2 kite di atas..kadang2 di bawah..dan sekarang saye mmg sedang berada di bawah..betul2 bwh roda tu..terpenyek di atas permukaan jalan.. huhuhu..

.sad.

wlupon bln june adalah bulan yg ditunggu2, birthday yg luvly cutie hensem little boy on 20 june + our anniversary on 26 june, tp thn ni, 2012, ia tetap tak mampu buat saye tersenyum lebar dan tersenyum ikhlas...

fuhhhfuhhhh..masalah..tlg la pergi jauh2 dari saye..uwaaaaa...

.errmmm.so true.

kerja yg byk + emosi yg tak stabil mmg sgtsgt menyesakkan fikiran..rase nk lariiii jauh2 dari sume masalah ni..huhuhu *smbil dgr lagu ~ bawa daku pergi* =( saye nk lari duduk sorang2..tidoo sepanjang hari tnpe perlu fikir bende lain..boleh tak?

hurmm..ade yg gembira, ade yg sedih dgn berita ni (saye la tuh) huhu..tp nk buat mcm manekan..saye just mampu doa yg terbaik dari Allah..

harap sape2 je yg bace entry ni akan doakan saye KUAT dan TABAH dan SABAR dan lain2 lg la yg sewaktu dgnnyer..

ok.ckp mmg la sng! huhu..

ermmmm
.
.

ntahlaa

??????

???!!!**++_))+{}{{{||"\\''''/../,,&^%%&*

........

Wednesday, June 6, 2012

Metro Ahad - 13 mei 2012

hehe..last month, gmbr saye dan incik suami masuk paper!

ade jugak kwn2 yg perasan, tp ramaiii jugak yg tak..yelaa..ari ahad kan..tak ramai yg nk bgn pg, kuar beli paper..tgk tv sudah.. =)

ahad tu sebenarnyer mother's day =) kebetulan kami mmg blk ipoh, lawat mak dan abah yg baru blk umrah..

so sbnrnye article / interview nih bersempena dgn hari ibu la..tajuk nye Antara Ibu & Isteri

tadaaaa..
.
.

hikss..gmbr mase raye hj thn lepas

ok..sgt suke caption nih..tq cik reporter! ahakss! =)
.
.

alkisahnye cik reporter @ husna mahmud nih, kwn sek menengah saye di smka slim river dulu..skrg da glamer taw, jd cik reporter di Metro Ahad =) kepada yg tak tawu, saye dan suami dulu satu sek menengah..so en suami pon kenal la jugak husna nih..


seminggu sblm tuh, mase saye tgh tekun bekerja kat ofis =), ttbe husna pm saye di facebook..nk mntk tlg..saye tnye la 'tlg ape husna?' pastu ttbe lak diye tnye, 'mak mentua ko sihat?' hahaa..klaka lak..lain mcm jek husna nih..ttbe tnye pasal mak mentua saye.. =) saye pon bg tawu, 'sihat'..pastu saye saje la tnye..'np? nk interview ke? hiksss!'

rupe2nye betul la tekaan saye..husna ckp, diye nk buat isu lelaki..isteri vs ibu..so diye nk interview en suami saye..tp sblm tuh, diye mntk kebenaran saye dulu la..hihi.klakar la ko nih husna.. =)

so lps nih kwn2, kalau ttbe husna ni pm, bergembira la yer! kot2 diye nk interview msk paper! hahaaa!

sbnrnyer husna interview 2 pasangan suami isteri..kami salah seorang drpdnye..dan di akhir perbincangan, diye interview jugak seorg pendakwah, 'Dr Wan Akashah Abdul Hamid' utk bg komen ttg isu ibu & isteri nih..

ni la diye article nyer..

Majalah Metro, pg 20 & 21

hihi..gmbr kami yg kecikkkk kat bwah tu jer! =)
.
.

Antara Ibu & Isteri

ermm..tp np yer husna..gmbr yg sorg tu lg besarrr dr gmbr kami! ahakks! =)


alhamdulillah, sukeee sgt sbb kami dpt bantu cik reporter @ husna menyiapkan 'assignment' nyer ni wlupon dateline nyer da sgtsgt hmpir! =) hihi..klau nk kami bantu lg, bg tawu jek k! ahahaaa! =)

ok..seriusly..bg saye, bkn sng nk karang ayat yg teratur dan berbunge2..da lame tak buat karangan bm, vocab sume da ilang! hihi..tp personally, kite mmg sgt kagum dgn ko husna!! hihi..

nway, thanksss yerr!! =)

Monday, June 4, 2012

cuti

owh lamenyerrr tak update blog ni..bln 5 ade satu post jek?? huhuhu

ok, sebenarnyerr last month saye SGT busy menyiapkan research defend proposal saye..huhuhu..dan pada 28 mei.2012, saye ke UiTM Shah Alam utk presentation di depan seorang chairperson+2 org panel+4 org penonton =)

and..this is just the beginning..huhuhuhu [-_-]'
.
.

so da alang2 cuti sekolahh + cuti semester, saye pon apply la cuti tambahan 3 hari..

25/5/2012 - mlm..blk Ipoh


DAY 1
26/5/2012 - kenduri Effa (kwn sek menegah) di Kampar + danial melawat Onyang kat Padang Rengas, Kuale Kangsar

Selamat Pengantin Baru Effa & Akim!! 
.
.

Danial Farees & Onyang =)


DAY 2
27/5/2012
- kenduri Noral (kwn sek rendah) di Ulu Kinta Ipoh + kenduri Huda + Lynn (kwn sek menengah) di Kampar.. fuh.. alhamdulillah.. kenyang betul mkn kenduri arini! korang sume mmg rancang kawen serentak ehh??! hihi.. =)

Selamat Pengantin Baru Noral & Farhan!!
.
.

Selamat Pengantin Baru Huda & Anwar!!
 
.
.

Selamat Pengantin Baru Lynn & Za'im!!

- singgah di Kepong (kedai pancing)..tapiii..tutup la plak!!! huhu dan kemudian ke rumah makwe (makcik en.suami) di Bangi dan bermalam di rumah kakak di Putrajaya..

DAY 3
28/5/2012
- ke UiTM Shah Alam utk presentation pada pukul 2.30 ptg..

- lepas present trus ke Kepong sekali lg..sbb smlm kan tutup, so en.suami nk jugak lepaskan hajatnye nk beli barang pancing..nk buat stok katanyer..so ikut aje la..diye yg drive kan..hihi

- dan kemudian trus bertolak ke rumah keluarga mertua di Alai, Melaka..

DAY 4
29/5/12
- rehat2 + jalan2 di Jusco Bandaraya Melaka



- ptg ke rumah nenek di Tg Keling, Melaka..makteh masak rendang ayam kampung, khas utk kami..yummyumm..sebelum tu kami sume da pekena 50 cucuks Satay yg sgt femes di Pantai Puteri =) burrppp..Alhamdulillah! kenyanggg!!


DAY 5
30/5/2012
- nk bertolak balik ke Penang da..
- pukul 4 ptg baru bertolak..singgah mkn mlm di Ipoh..pukul 12 jugak la baruu sampai Permatang Pauh, Penang..abis da cuti2 malaysia..back to work! =)

alhamdulillah..danial baik2 aje..tgh training utk dpt kan lesen berjalan..aritu da mule menapak 4/5 tapak..latest smlm, maximum da boleh smpai 10 tapak..hihi..

danial bolehh!! jgn takot2 ehh syg..danial kan kuat..tak mcm mama..hikss! =) gud luck syg..

mmuuaahhh..mama nnti update pasal danial laks! bye! =)