Friday, December 28, 2012

best moments ~


 
mama & danial farees
 
 

 
 
sile abaikan mama yg bambam itu..rinduu kat papa, jadi kuat mkn kot! =p
 
 
 
 papa..inspirasi danial ~
 
danial yg obses dgn 'star' ! =)

 
mandi pool
 
demam..siannnn anak mama!
 
 
shopping buku

tongue ~ smbil tunjk lidah diye..hihi
 
 manje!
 
 bwk car!

  
luv u..forever ~
 
muhammad danial farees
 
1 thn + 6 bln + 1 minggu + 1 hari
 
=) 

Friday, December 14, 2012

From Innsbruck with love!

 
yeaayyy, dapat luv notes yg ke 2 dari incik suamiii yg jauh di mata tp sgt dekattt di hati!!
 
poskad yg pertama adalah dari Venice..boleh refer SINI..
 
dan yg ke2 ni dari innsbruck..
 
 
=)
 
 
Innsbruck is the capital city of the federal state of Tyrol (Tirol) in western Austria..
(sumber dari wikipedia)
 
.
.
.
 
and thanksss a lot papa..untuk love notes yg sgt sweet INI..hihi
 
(> __ <)
 
.
.
 
dann..yg plg bestttt ialah, papa is coming homeee earlier!!
 
alhamdulillah!!!
 
sepatutnye kan flight papa ialah, 16 Feb 2013..
 
tp sbb exam abis awal, so papa boleh balikkk awalll!! yeayyy.. danialll seronokkk sgt papa balik awal!! mama danial, lagiiiiiiii seronok!! =))
 
so flight papa ialah pada 25 Jan 2013..awal 3 minggu..
 
suke..sukee!!
 
 
'suku' perjalanan lagi..insyaAllah
 
.
.
 
we miss u papa!!
 
=)
  

Thursday, December 13, 2012

l.o.v.e =)

 
 
first picture i will dedicate to my lovely wife..the first thing came in my mind as i touched the first SNOW ever in my life is...
.
.
 
 
 
MY LOVE FOR U ARE MORE THAN U CAN IMAGINE!!
LOVE U ALWAYS!!!
LOVE U SITI SHAREEDA!!
 
.
.
 
* blushing * (>_<)
 
tq abg! luv u too!!! miss u more!!! 
 

Wednesday, December 12, 2012

12.12.12 =(


emm..nice date! tp hari yg tak berapa nk baikkk utk saye..huhuhuhu
 
saye accident!!! yesss..sayeee kemalangan kecil!! uwaaaa..tp nasibbb baik...sikittt saje..tp wlupon sikit, berderauuu jugak la.. terkejutt + maluuuuu!! uwaaaaa (0__0)
 
.
.
.
 
rutin pg td, lain sikit dari yg biase..slalunye, pg2 pukul 8.30 pg pegi ofis dulu, thumprint, pastu hntr danial kat rumah babysitter, n beli sarapan..tp harini, pegi beli sarapan dulu, baru g ofis thumprint and hntr danial kat rumah babysitter..
 
so kuar rumah, trus la pegi kedai belakang rumah tu..niat di hati nk beli kuih utk danial sbb akhir2 ni diye cam kurang makan..so saje la nk bekalkan kuih2, kot2 nak plak diye makann..
 
mcm biase, saye parking kereta tepi jalan (tepi kedai kuih tu), mak dan danial tunggu dlm kereta..saye pon kuar g beli kuih jap..
 
lepas beli kuih, masuk kereta balik, and reverse la kete...ttbeeee..
 
bummmm..krrrookkkk..kreeeekkkk.. (bunyi bende jatuh n terseret)
 
owwhhh...owhhhhhhh!!!  (O_O)
 
.
.
.
 
ade motor parking blkg kereta saye rupenyer!! saye tak perasan!! serius tak perasann!! saye langgar motor tu..motor tu jatuh terbalikkk..uwaaaa..sume makcik2 kat kedai mkn + kedai runcit tu tgk....uwaaaaa.. maluuuunyeerr!! hukhuk (T T)
 
turun2 kete, tgk moto tu jatuhh..dan abissss minyakk motor tumpahhh!! adeiii..pecahhhh ke tank motor ni?? uwaaa..takotnyeeee...seriusss da pikir melayangggg la RM sayerr!!! =(

tgk2..suruh diye cek tank motor tu, rupenyer, diye lupe nk tutup tank minyak tu..sbb tu tumpah abis minyak tuh! adoiii..legaaaaaanyeeeeerrr!! budak lg tuan motor tu..budak sek agaknye..ade ke parking betul2 belakang kete saye..n saye pulak, seriusss tak perasan lngsunggg!! kan da jatuhhh n terseret sikit! hukhuk..

suruh budak tu cek, ade pecah2 tak motor tu, diye ckp takde..so mak suruh bg duit minyak yg tumpah tu je la..budak tu ckp takyah..diye baru isi minyak td..sikit je diye isi..tp takpe la..mak suruh diye amik jugak..so saye bg la rm5 duit minyak motor tu..huhu

alhamdulillah...lega motor tu tak ape2...tapiii..kete saye la cedera sikittt2..nasib baikkk sikitt..huhuhu
 
.
.
.

bertambah laa corak2 kat kete saye ni..huhu 
 
.
.
.
 
emmm..gabra jugak..1st time jadi mcm ni..hukhuk..tp mmg salah saye..saye tak perasann lngsung moto tu parking blkg kete saye..bunyi sensor plak, saye mcm buat dekk je sbb mase tu jugak tgh sebuk3 tgk mak suap danial kuih yg saye beli td tu..
 
tp budak tu pon satu, parking betul2 blkg kete saye!! adoiii..
 
emm..bende nk jadi kan..mcm tu la..tp serius maluuuuuu!! uwaaaaa!!
 
(T T)
 
nasib baik smngat utk terus drive masih ade..en suami blk lmbt lg..nk taknak, kena la drive jugak kan..huhuhhu...
 
harap2ni yg pertama dan yang terakhir..huhuhu
 
 

Tuesday, December 11, 2012

life is..

 
 
.
.

 
.
.
 
 
 
(T T)

Tuesday, December 4, 2012

hobi baru

at last..da jmpe pon hobi yg rasenyerrrr sgtttt bestttt!! hihi
 
.
.
.



yes, lego!! atau lebih tepattt lg, mini lego!!
 
org tgh hangat2 sibuk ckp pasal legoland, saye main lego kat umah je la..nk g jauhhhh sgt..en suami pon blm balik msia lg..hukhuk..
 
aritu saye g kedai magazine kat carrefour, ttbe nmpk ade jual mini lego (tp bkn jenama lego lah!) kat kaunter tuh..comelll sgt!! n nasib baik ade stock lg..dan of course, sgt murah!!

satu rm 3!! so dua ni just rm 6!!
 
murahhh kan? murahhh kan??
 
(^ _^)
 
.
.
.
 
 
ni laa diye isi dalam kotak tuh

 
.
.
 
so dgn eksited nye, balik umah terus sambung2...
 
dan hasilnyeeeeerr
 
.
.
 
kereta polis + helikopter army
 
sukeeee..sukeeee =)
 
tapi..berebuttt dgn danial!! uwaaaa..hukhuk.. bagi diye pgg kejap, pastu snyap2 sorok..ahahaa..siann danial..
 
tamauuu..nnti tcabuttt tayar kete + kipas helikopter tuh..
 
.
.
 
 pastu mnggu depannyer tuh, pegi lagi, beli lg satu..
 


 
yeayyy..so da ade 3 koleksi..cepattlaaaa dtg stok baru..nk lagiii dan lagii..hehehee
 
.
.
 
* dekat shell skrg pon ade koleksi Ferrari Model LEGO
 
 
 
best2!!!
 
~ skrg da ade 2 model tuhh, nnti update pasal model ferrari ni plak ~
 
(^ _ ^)