Wednesday, October 5, 2011

danial's 1st toy

emm..konflik dalaman sungguh! yg si mama ni tak sabarrr nk tgk anak mama ni besar n main toysss! tp danial baru 3 months la mama..belom meniarap pon lg! nk hold barang pon tak bape kuat lg! hehe.. 

mmg, saye sgt eksited tgk toys yg dijual secara online! mmg comel2! terutamanyer softbooks! =) minat sgt! bile g jusco, tgk mainan baby, mmg gerammm! tp mcm susah nk shopping sbb danial kdg2 ok, kdg2 tak ok kalau bwk g shopping..da la mama ni cerewet nk pilih barang! msti lame n lambat! so rase mcm lebih senang kalau beli online jer kan..

tp mmg belom beli pape lg toys danial secara online..still tgh survey2 yg murah n yg berbaloi-baloi! =)

at this moment, danial cume ade Activity Book Annum
(dpt percume mase check up kat Pantai Hospital n Poliklinik Ar-Ridzuan)
.
.
.

gantung kat buaian sbb danial blom bley meniarap lg
(yg ladybird tu ade loceng n yg frog tu ade bunyi kalau tekan..
yg butterfly n sheep tu just ade bunyi plastic kalau pegang)


isnin aritu, ajak papa pegi jusco..tujuan asal nk beli teether sbb danial da mule menggigit jari mama n papa dgn jayanyer! tp mcm salah beli plak..macam kena beli yg lain je nnti..sbb agak besar dan agak keras sikit Cooling Teether Pigeon tu..da besar sikit nnti ok kot guna yg tu..
.
.
.


ttbe mcm berkenan plak kat Simple Dimple Squeakies-Hoff Horse ade bunyi2 kalau tekan.. =) boleyla..sebagai intro! boley wat bntal pelok lg! hihi.. murah pon murah..ade 15%

.
.
.

danial with Mr Horse =)

ok..tipu..yg ni mama saje letak kat danial sbb nk amik gmbr! hihi..
.
.
.

 
haa..yg ni baru betul! danial pelok Mr Horse!
owh, sile abaikan buaian danial yg kaler pink tu ye! hihihi =)
.
.
.
last but not least, ni gmbr danial with atok n tokma yg dtg penang sbb rindu kat danial weekend lepas! =)

atok ckp, "muke danial da 4 segi!" haha!
tokma lak ckp, "senyuman danial manisssss!" =)

p/s - mcm berkenan plak kat Lamaze Wrist Rattles mcm yg mommy pya bagi baby afeef pakai..comel jek! ok, kena masuk dlm list nk beli ni..hihi =)

6 comments:

Hayati Hanif said...

hehehe.. danial ada mr. horse ye.. amin pun ada.. amin punya mr lion.. beli kt jj jgk.. tp mcm x reti main je lg.. ibu n ayah je yg main lebih2.. ahaha.. =D

Pya said...

Shareeda (pggl eda je buley?), beli tau wrist rattle tu. Sgt comel bila dah pakai nnt. Afeef pn ada jugak mcm Mr. Horse Danial tu. Tp afeef punya Mr. Girrafe. Hee... Excitedkan nengok mainan baby ni. Geram je nak belikan. Nasib la duit seciput. Kalo selambak habis rumah penuh mainan dia. Hehe...

shareeda said...

hehe..kann yati! kite yg terlebih eksited nk ajak diorg main! diorg tak pandai lg..just gelak2 tgk gelagat kite je! =)

takpe2, sikit hari lg pndai la tu! sabar2..hihi!

shareeda said...

hehe..pya..pnggil sheeda jer! =)

owh, ade mcm2 ehh rupenyer..aritu kat jusco ade Mr Horse tu je! yg lain da abis =(

tula..gerammm kan! mmg sgt rambang mata nk pilih dgn budget yg seciput ni! huhu.. comel ekk? ok2..kalau da beli nnti kite update! =)

~YUN~ said...

sheeda,serius geram kan tgk mainan baby,yun smpai skng pn asik nk beli,nasibla xkeje,kalau keje sure abis duit utk mainan anak je,hehe

shareeda said...

betulkan yun! skrg ni klau ngadap internet mmg asik carik toys baby jek! tp last2 tak beli pon..sbb pening nk pilih! hihi =)