Tuesday, April 26, 2011

Happy 10th Monthsary!! =)

yup..arini genap 10 bulan kami kawen! dan alhamdulillah skrg sdg menanti kehadiran putera sulung kami..kejap jer rase..n ttbe dtg mood nk upload gmbr kawen! maybe sbb time 1st anniversary kami nnti, insyaAllah kami da ber3 time tuh! =) aminnnn... takot busy time tuh nnti, so..10th monthsary pon ok gak kot! hehe..

Akad Nikah~26 Jun 2010~Taman Ampang Indah, Ipoh~9.35pg

abah yg nikahkan kami..perasaan mase nih, sungguh tak dpt nk explain! rase syahduu sgt! n bile tgk abg pakai songkok, teringat sgt abg yg saye kenal zaman sekolah dulu! hehe..yela, kat sek dulukan wajib pakai songkok! =) sejukk mata memandang..hihi..


 Upacara Batal Air Sembahyang

.
.
.


Majlis Resespi~26 Jun 2010~Taman Ampang Indah, Ipoh


alhamdulillah, semuanye berjalan lancar..tapi..lepas selesai majlis, baru saye sedar, henset kesayangan saye hilang~uwaaaa!

tataw la sape yg amik..b4 turun berarak tu ade lg..lepas abg call ckp diorg da smpai, saye terus letak hset tu atas meja solek dlm bilik pengantin..lupe sgt nk assign sape2 tlg jage hset saye..cuai sungguh! huhu..tp ape nk buat..bende nk jadi kan..saye tamau la tuduh sape2..tp sape yg amik tu, mmg la...huhuhu..syg sgt nokia N78 tu.. =(

moral of the story, jage2 la time kenduri..sbb org sume bebas naik tgk bilik pengantin..kenduri kawen same la mcm 'open house'..so brg2 berharga, simpan elok2 ye.. 
.
.
.


Majlis Bertandang~3 Julai 2010~Taman Alai Jaya, Melaka


alhamdulillah, majlis di melaka pun berjalan dgn lancar.. =)


.
.
.


Outdoor~3 Julai 2010~Sekitar Masjid Terapung, Pulau Melaka


outdoor session cume buat mase majlis bertandang kat melaka je..sbb kalau kat ipoh, tataw la nk bergambar kat mane~hehe..so kat melaka kami pegi kat masjid terapung, pulau melaka ni..mase kami da nk abis bergambar tu, ade lg sepasang pengantin baru smpai, nk bergambar kat situ jugak~hehe..

owh, nasib baik ajak skali adik n 2org sepupu abg, nana n aisyah mase buat outdoor sesion tu..bley la diorg jadi 'pembantu'..hehe~ 


*bunge yg saye baling tu sbnrnye edit je! hehe..sbnrnye uncang gule2 je..lupe nk bwk bunge..so photographer tu edit gmbr ni..gud job! =)
.
.
.


Outdoor~Graffiti Wall, Bandar Hilir, Melaka


~love...forever~

=)

*musim cuti sekolah da dekat..kepada kwn2 yg akan melangsungkan perkahwinan, tahniah di ucapkan! selamat melangkah ke alam yg baru..n seriusly, enjoy the moment k! sgtsgt best utk dikenang~

2 comments:

Hamizah Sahabudin said...

hilang phone mse kenduri ye sheeda? mse kenduri kakak kite dulu, ada lelaki mana ntah masuk bilik pengantin pastu kunci pintu....dlm bilik penuh brg hantaran, duitnya, hp ...sib baik adik kita sedar, then terus ketuk pintu. Kelam kabut lelaki tu.

shareeda said...

aah..ilang mase kenduri! huhu..owh yeke..tula..mak andam tu da pesan, simpan brg elok2..tp cane ntah, bley lupe jugak..men tinggal je hset dlm bilik pengantin kat atas..brg2 hntaran ade kat bwh, mak kite da mntak tlg makcik kite jagekan..huhu..sedey2..