Thursday, September 6, 2012

episod baru ~ saye kena tinggal..uwaaa

salam

emmm..ok..lame betul saye tak update..ramadhan dah berlalu..syawal pon da lebih separuh..huhu
 
kalau perasan, dua/tiga entry sblm nih, saye sedih la, dlm masalah la..huhu..sbnrnye, skrg baru saye da boleh terima dugaan dan cabaran yg bakal saye lalui bermula minggu hadapan..
 
ermm..camne nk start ye...
 
.
.
.
 
syukur alhamdulillah, suami saye telah terpilih utk buat intra di University of Trento, Italy.. tahniahhhh sgtsgt utk papa danial!! fyi, dari UniKL MSI, Kulim, hanya 3 org student sahaja yg terpilih utk program ISEM (international student exchange mobility) nih..fully supported by MARA dan syarat utk diterima program nih, mesti kena score CGPA 3.75 ke atas..
 
tahniah abg!! wlupon further study lepas kawen, dan dgn pelbagai cabaran nk belajar, layan isteri dan anak, abg tetap dpt score! alhamdulillah..


mmg ini sepatutnye adalah berita gembira..tp secara jujurnye, pada mulanyer, ia bukan berita yg gembira utk saye..huhuhuhu 
 
SEBABBB..ini bermakna, saye dan danial akan berjauhan dgn papa selama lebih kurang 5 bln atau lebih tepat lagi, selama 159 hari??!! ya allah, seriusly, itu bukan keputusan yg mudah utk kami buat.. hukhuk..
 
ini la yg dinamakan peluang dan pengorbanan..peluang keemasan utk abg, utk  abg gain experience di perantauan..tapiii..hukhuk..pengorbanan utk kami juga, utk tinggal berjauhan beribu ribu ribu ribu batu.. =(

.
.
.
 
pada mulanya, hati ni mmg tak boleh nk terima kenyataan ni..lame jugak saye merajuk dgn abg..ampunkan syg, abg..hukhuk.. kalau saye sorg yg kena tinggal, takpe lg, ini fikirkan danial yg sedang aktif, danial dan mama yg sgt mnje dgn papa, ya allah, risauuuuunyerrrr!!
 
air mata nih jadi murah sgtsgt, sng sgt nk menitis!! kadang2 saye rase saye boleh, saye kuat utk hadapi cabaran nih, tp kadang2 saye jadi lemahhh sgtsgt!! aduiii..beratnyer dugaan mu ya allah..
 
tp nak atau tak nak, saye kena lalui juga..harappp sgt saye tabah..huhuhu

yg menjadi masalah utama sbnrnyer ialah, saya tak pandai dan tak berani nk drive kereta!! lesen mmg ade, amik lesen mase blajar kat uia dulu..tapiiii lepas tu tak penah bwk da!! uwaaaa..sblm ni mmg g keje cik abg syg tu yg hntr dan amik =))) nk g mane2 pon, sume dgn incik suami!! tula abg, mnjeeee kan syg lg..uwaaaa...kan da susah mcm nih..uwaaaa ~

so since last 2 weeks, saye da mule praktis bwk kereta sikit2..haaa..padan muke saye kan..da terdesak, baru nk brani..kehkeh..tp tu pon mcm ape jek saye bwk..hihi..asik kena sound jek dgn abg..tp okla kot..beginner! haha.. plg jauh, da bwk ke kulim..tp ikot hway la..tp yg plg saye takot, parking! hukhuk..pas ni mmg saye akan jadi pekerja yg plg dedikasi dan rajin laa di uitm ni sbb dtg awal (utk amik parking yg plg sng) dan blk lmbt (tunggu kereta kurang sikit)!! uwaaaa..siannyerrr saye!!!!

ehmmm..3daysss left!!! (-.-)'

flight abg adalah pada hari isnin, 10 september 2012, pukul 9.40 pg, di KLIA....

sori abg...syg rase syg tak cukup kuat n tabah nk hntr abg kat KLIA..syg tak snggup..adui2..air mata, jgn kuar plsss..hukhuk.. =((

.
.
.

so abg akan bergerak ke kl hari ahad 9/9 tuh..dgn adik abg, piki..mak dan abah ngn saye akan stay smpai isnin, sbb isnin tu, abah kena hntr n amik saye keje sbb kereta piki bwk kete ke kl..insyaAllah, ari isnin lps abg fly, mama akan dtg sini tunggu saye n danial, dan saye akan drive sendiri ke tmpat kerja...dan lepasss tu, lg 160 hari, baru kite jmpe ye abg..syg akan update blog ni slalu utk share dgn abg..ttg perkembangan danial dan ape2 je la yg syg rase boleh di share kat sini..yg lain2, yg secret2, kite skype je yek! =)

.
.

* plssss doakan saye kuat dan tabahhhh..hukhuk =((

 

7 comments:

didimaya said...

tahniah untuk fazri..xpe sheeda..semuenye ade hikmah..kalo fazri x ke sana mgkn sheeda sampai bile2 xleh drive sendiri..kt paham perasaan baru2 nak drive ni..mcm kt gak dulu..kalo bukan 'terpakse' rasenye smpi la ni x drive..huhu..ape2 pun..berdoa banyak2 semoga ditabahkan hati..be strong..pengorbanan seorang isteri yg ikhlas pasti besar ganjarannye dari Allah..ameen..sheeda boleh!!=)

Hamizah Sahabudin said...

Insyallah sheeda, pasti boleh. Pengorbanan isteri kan. Berkorban skrg untuk kesenangan di masa hadapan. Buat Fazri, tahniah dan jgn lupa hargai pengorbanan isteri.

YaNa said...

sama lah kita sheeda....masa parents kita nak g buat haji, kita terpaksa belajar drive jugak utk selesaikan urusan rumah...don't worry...u can do it....anyway...bersabarlah ye...insyaAllah....semua ini ada hikmah...tahniah buat fazri...ini semua peluang...nanti ini semua akan jd kenangan terindah dlm hidup korg,....

~ L.Y.A.N.A~ said...

Congrats utk suami sheeda.. Sheeda be strong ye.. Emy baca entry ni pun dah menitis air mata..huhu.. Tabah ye sbb stp kesenangan bermula dgn pengorbanan.. Emy dulu pun paksa drive lps kawin sbb mse tu ddk bidor dan masih buat master di usm.. Nak berulang tu kenala paksa drive sndri sbb syahir xblh cuti selalu hantar blk kampus..huhu.. Nt bila kami blk kulim, insyaAllah g singgah kat sheeda.. Rayyan blh teman abg danial main2.. Hihi. Jgn sedih ye.. You can do it!! Chaiyok2.. Danial jaga mama ye..

Anonymous said...

Assalamualaikum, sori mengganggu... saya ex diploma mekanikal dari uitm penang, (uitm yg puan mengajar la)
saya ada nak tanya siket sbb saye dpt tawaran unikl msi utk dgree in mechanical automotive, google punya google sy tejumpa blog puan ni n suami puan pon blajar kat situ kan, saye just nk tanye kalo g unikl msi, dapat x pnngecualian kredit sbb saya diploma mekenikel automotif(xnak g shah alam sbb xde auto).. n if ade, brape ek boleh cut semester?? sori ek puan bertanya, just need some info=) tq

shareeda said...

salam..

maaf baru perasan comment nih..

mmg klau ex uitm, n nk smbung degree dkt unikl dpt pengecualian kredit..byk jugak..saye tak sure brape sbjk tp kalau nk info pasal transfer kredit ni, better contact trus email suami saye : mofazuni10@gmail.com

diye kat italy skrg..so lg sng kalau direct dgn diye je..sbb saye tak brape sure pasal credit transfer ni..gud luck!

Anonymous said...

Trima kaseh puan atas maklum balas puan =).. saya dah cube bertanyakan dia dan harap dia dpt guide saya dlm apa yg saya kurang pasti... skali lg trima kasih byk2 kpd puan ok
Asalamualaikum...