Friday, November 25, 2011

berkirenyerr awak!

adoiii..pagi2 jumaat yg mulia ni da buat org geram! huh ~

emm..mcm biase, pukul 9 pg, lepas thumb print, hntr danial kat babysitter..then, ttbe mak ram (babysitter) sound!!

.
.
.

mak ram ~ sheeda, duit jage baby bln ni, sheeda tak bayar lg kan?

saye + incik suami ~ tergamam!!

saye ~ haaa..ptg ni sheeda bayar ehh..gaji baru dpt smlm..tak kuar duit pon lg..ptg ni ehh!

mak ram ~ tula..tgk da 25hb, tp sheeda tak bagi duit lg..

saye ~ senyum2 kelat sambil telan air liur!

saye (dalam hati) ~ tak malunye kak ram nih! baru smlm gaji masok kot, sabar bley tak? selama ni tak penah lewat pon byr! kalau da smpai isnin depan pon tak byr, mmg patut la kak ram sound saye, tp ni baru smlm kot gj masuk! huh!
.
.
.

hohh!! adoiiii la..mcm2 org ade ekk..mmg nk bayar ptg ni pon, tapi serius tak sangka, kak ram 'daring' nk tnye direct cam tuh! mmg tak penah lewat pon bayar! 24/25 hb setiap bulan, MESTI BAYAR!

serius kami tak berkire pon dgn awak!

sepatutnye hntr danial ofis hour, 8-5ptg..tp since boley masuk ofis pukul 9pg, so mmg hntr danial lepas punch, lebey kurang pukul 9.05 pg setiap hari! boley kire ngan jari je hntr danial b4 pukul 9 pg!

so sepatutnye, kire okla kalau kami amik danial pukul 6 ptg pon kan..sbb hntr pon da lewat sejam..TAPIII..kalau amik danial dlm pukul 5.30ptg/ 6ptg, mule la diye ckp kat danial, 'daddy amik lmbt, mak bg danial tdoo duluu..' erkkk??!!

last week, saye terpakse amik cuti 3 HARI sbb kak ram kena blk kg..ayah mentua meninggal..okla..boley consider la, sbb meninggal kan..tapi saye tak kesah pon ok!

next week, ari rabu, saye kena amik half day sbb diye kena blk kg, ade kenduri! huuhhh! okla, skali lg saye tak kesah..nasib baik hari rabu ade kls pg jer, so ptg tu, bley la blk awal, amik half day..

last month, mak mentua dtg, so 3 hari tak hntr danial kat kak ram..tp kami byr full jek! tak potong papepon..lebey rm10 lg ade!

TAPI..baru smlm gaji masok, pg ni da sound kata lewat bayar???

owh,seriusssly, mmg tak sangka sgt kak ram akan tnye mcm tuh!! huh! nmpk sgt gelojohnyer! cover2 la sikit kak ram..saye tawu itu hak kak ram..duit kak ram..tp sabar ehh..25hb..belom lewat lg rasenyer..huhu..kami pon sbnrnyer tak 100% puas hati pon hntr danial kat kak ram..penah dulu, amik lewat, diye buat muke! huh! 

harap2 dpt carik bbysitter baru utk danial..sabar ehh syg..mama carik yg lg baik ehh..ciann anak mama nih..huhuhuh ~ 

*huhu..dun wory kak ram...saye ni marah org kejap jek~nnti jmpe ptg ni, ok laaa~huhu..mudah memaafkan, tapi sukar utk melupakan~that's me! =) ehh tp sbnrnyer saye tak marah pon! cume terkejut jek! hihihi =)

10 comments:

NurulMimieJamaludin said...

wow ! siapalah kak ram tu ek??? *wondering what will it be if dia baca blog ni??

Hamizah Sahabudin said...

susah kan nk cari babysitter yg ok, kte pun pening nk cari babysitter utk Nisrin. Nk hantar taska, xharap pulak.

shareeda said...

mimie ~ dun wory..diye tak bace pnyer! hihi..tp klau bace pon takpeeee =) haha!

mizah ~ tu la mizah..susah nk carik bbysitter yg betul2 ikhlas nk jage anak kite! kalau dpt, mmg bernasib baik..harap2 akan bernasib baik nnti~huhu..

~YUN~ said...

geramnyaa dgr,berkire giler!!ader gak orng cmnie kan..ish2..

CtSheena said...

Dat is my biggest wuri rite now!! Kat putrajaya nnt camne laaaa??? Bkn sng nk dpt bs yg tak berkira lgsg mcm k.dila ni!! Huhuuu sgt susah hati!! :-(

Mama Marcello said...

kesian sheeda..xfasal2 kne sound..
kadang2 mmg geram ngn BS sejenis mcm k.ram ni..berkira tahap dewa..
mmg geram + sakit hati la kan..
klo ada rezki, cari je BS lain sheeda, biar padan muke k.ram tu,
macam lah die sorang boley jg anak..eeeiii ngan aku2 emo bl bc entry ni...@_@

tapi Alhamdulillah..BS aqeef stakat ni mmg ok..xde nyer nk berkira...hantar kol 7.20 pagi amik kol 7 ptg..everyday ok! xde pon nk berkira sgt...tapi mintak2 lah projek abis cpt2..dah xsabar nk blk opis lamer, bole hntr aqeef lmbt, amik awal....hummmm

fiza said...

Teruk tul kak Ram tue....Berkira ya amat kan..Nasib baik la bs Fiza ok.. Mudah-mudahan Sheeda dapat cari bs yang baik...

yaminseri~ said...

dahsyatnye... seb baik iman dpt bs yg ok sgt. walaupun mula2 tu tak ske tgk keadaan rumah yg tak kemas.. tp bs kite mmg baik.. nampaknye kena cari bs baru la camtu sheeda... huhu... sabarye...

shareeda said...

yun ~ tula kan..gerammm sgt mase tuh! kite tak berkire dgn diye, tp diye plak berkire dgn kite! huhu.. =(

long ~ adik doakan areeq n ateeq dpt babysitter yg best kat putrajaya nnti!

shareeda said...

mama marcello ~ tulaaa..harap sgt dpt bbysitter lain nnti..tp sementara nk dpt tu, kena sabarrr je la! uwaaaa!

fiza ~ tq fiza..doakan sheeda dpt bbysitter yg lebeh baik utk danial k! huhu..

aizat ~ bagusla, iman dpt bbysitter ok! kak ram ni plak, umah mmg kemas! slalu mop lantai..bab tu bagus la..tp berkire sgt la plak! huhu..