Friday, March 2, 2012

danial's new hair cut!

ok..da lame tak update pasal anak manje mama sorg tuh..huhu..

minggu lepas, 26 feb @ danial 8 bulan 6 hari, mama ajak gak papa bwk danial g kedai gunting rambut..sbbnye, mama da rimas tgk rmbut danial yg da pnjang tuh =) time peluh2 lg rimass tgk!

lg satu, yg buat mama beria jugak ajak papa tu, sbb anak mama nih 'sweet' sgt bile berambut pjg! hahaa!

mase g pacific megamall sehari sebelom tu, ade aunty ni tgh dukung baby boy diye, umur lebeh kurang danial gak rasenye..mama pon mase tu tgh dukung danial..ttbe aunty tu ckp kat baby diye, 'tgk ni, kakak..kakak..' sambil tnjuk danial kat anak diye tu..

erkkk..mama nk tegelak pon ade, tegamam pon ade! hahaa..anak mama ni boyyyy la!! hiks!! kebetulan lak danial pakai bj yg tokma bg, kaler putih ade merah2 sikit, terus bertambah 'sweeeet' anak mama nih! haha ~ tp siyesly, ni bkn kali pertama org ckp danial nih gegerl.. =)

baju putih + merah2 bentuk mickey mouse..papa ckp, aunty tu ingat merah2 tu bentuk luv kot..tu yg ingat danial ni gegurl! hikss!

aritu mase round2 carik bj danial, amoi salesgirl tu siap ckp lg..haa yg ni utk baby girl..smbil tunjuk bj singlet+skirt kat danial! upsss..anak saye boy la! hahahaaa..

so sbb tu, mama beria la ajak papa g potong rmbut danial kat kedai..taapiiii..danial ni tamau duk diam sgt, so dpt potong sikit jek..jadila..nmpk la macho sikit anak mama nih..nk amik gmbr time potong pon tak sempat sbb papa pegang danial n mama kena layan tnjuk toys kat danial..so tak sempat la nk pgg camera nk snap gmbr danial!

sebelom potong rambut..so sweeeeett =)

selepas potong rmbut..alaalaa..machonyerr anak mama! =)

=)
.
.
.

lepas danial potong rmbut, papa laks potong rambut..sbb rmbut papa pon mama da rimas tgk..da kembang! hihi..danial mule2 ok..pastu lame sikit da boring..tgk tu..muke mashamm jek..sedey ek, sbb da tak sweet? hihi..tak la cyg..danial tetap sweet, hnsem, macho di mata mama!! =) betul!!

muke masam, boring tunggu papa

da 'cebek' da..sedey..boring sgt la tuh! =)

*yg ptg rmbut danial tu ialah kak ina @ jurumekap maya karin + lisa surihani dlm cerita ombak rindu =) 'lembut' je kak ina tuh..

2 comments:

rDnA said...

Haaa dh macho dah danial.. Klu my danial abahnye je yg ptg rambut dia.tak reti duk diam tu yg susah.tiap kali pjg n dah nampak cam muka jambu mesti abhnye ptg.bg nmpk macho sikit

Hayati Hanif said...

Haha comel je Danial muka cebik pastu masam.. kite x pernah try pergi potong rambut Amin dkt saloon lagi. takutlah die x duduk diam pastu nangis. hehe.. selalunya trim2 rambut die masa mandikan die.. tu pun susahnya nak suruh diam.. sabar jela.. :D