Friday, July 23, 2010

Mini Honeymoon~

Emm..29 June 2010..our 1st mini honeymoon..1st ok! means ade lg ke mini honeymoon pas ni? hahaa..hope so! =) actually mini sbb sempat stay 1 mlm je dekat Tiara Beach Resort, Port Dickson ni..

actually smpai pun da agak lewat sbb kitorg singgah UiTM Shah Alam utk settlekan my master registration..so Alhamdulillah..saye da sah bergelar pelajar Sarjana Sains Kejuruteraan Mekanikal di UiTM Shah Alam..saye amik master by reasearch (part time)..

masuk2 bilik, sementara bilik tu masih tersusun kemas, kami trus amik gmbr..posing2 berdua..hahaa..tp gmbr ni je yg bley letak kat sini..sebab next pose, kena sensored! =) lalalaaa~

then rehat2 jap, lepas maghrib, kami kuar mkn..sblm g mkn, posing lagi skali..hehe!



mlm tu makan dekat Mar Seafood..okla..maybe sbb bkn time cuti sek kan..tu yg tak ramai sgt tu..syg mkn tomyam udang..byk gak udang diye! best2~



lepas mkn ingat nk jln2 tepi pantai..tp ttbe rase cam mls lak kan..hihi..rase cam duk kat bilik lg best jer! =) hahaaa.. b4 blk, singgah kedai runcit jap..beli ape2 yg boleh di makan smbil tgk tv kat bilik nnti..

30 June 2010~lps zohor, kami cek out..sblm blk, smentara nk panaskan enjin kereta, kami turun bergambar di pool TBR ni..mmg TBR ni terkenal sbb pool diye yg besar ni la..


blok blkg syg tu la blok yg kami duduk..mmg bukak2 tingkap nmpk pool ni..so boley la usha org mandi~hehe..ade dua pool..satu tu khas utk kanak2..


Sblm bertolak balik, nk gak g tgk laut..so kami singgah di pantai port dickson~yeayy..lepas hajat nk tgk laut..hahaa..sbb nk gak abadikan gmbr berdua kat port dickson ni, kami suruh je couple yg tgh lepak2 tu tlg amik gmbr kami..hahaa..sori la ye dik..'pengantin baru' nk bergambar~ =)


so..our next destination~melaka..abg kena blk nk kemas2 rumah buat perparation utk our kenduri sambut menantu..syg? hehe..syg tinggal kat homestay dgn my adik ipar..sharini..siang2 duk ngan sharini, mlm abg dtg homestay tido ngan syg..thanks adik! tlg teman kak sheeda! hehe..

sbb b4 kenduri di melaka, syg tak bley g umah abg..nnti tak suspen n tak suprise! smpai mak andam kat melaka tu pon terkejut.."haaa? tak penah g lg umah mak mentua ni ke? lepas tng dulu pon tak penah g lg? waa..bagus ehh awak..mcm org dulu2 plak.." hehe..tak penah la kak fauziah..ni pon saye tido homestay je..tunggu kenduri sabtu ni (3 Julai 2010) baru 1st time pegi.. =)

3 comments:

reen.haz said...
This comment has been removed by the author.
reen.haz said...

mbg master uitm?jauhnyerrrrr....fazri tgl kt penang sorg2 la time sheeda ade klas nnti?ke sheeda wat pjj je?eh byk tny lak..hehe -sab

shareeda said...

hehe..sheeda wat research je sab..so gune lab uitm penang je..supervisor pon sheeda amik lecturer sini jer..just kena dftr under uitm shah alam sbb sini tade master.. =)

cume bulan 8 ni, every weekend kena g shah alam sbb ade seminar..