Thursday, September 22, 2011

asam garam kehidupan ~ 1

emm..baru lepas jage exam pg td..huh..mmg azab nk tunggu 3 jam tuh! idea utk menulis mencurah2! tp bile smpai ofis, sume lupe! hoho..kalau la boley bawe laptop, mesti pjg entry tu nnti! haha..konon2 jeh tu!

jage exam dlm dewan..byk yg boleh diperhatikan..gelagat student nk exam terutamanyer! tringat zaman belajar dulu..
  • exam di sekolah ~ serius da tak ingat perasaan mase mghadapi peperiksaan di sek menengah dulu! yang ingat hanya satu..incik suami..hehehe! =))
  • exam di matrikulasi uia ~ pon da tak bape ingat perasaan diye..sbb mase tu da berbunge2 cinta dgn incik suami! upss.. haha!
  • exam di uia ~ emm..ingat lg kot! on da way ke dewan peperiksaan dgn kertas nota di tgn..smbil kalot2 mnghafal rumus! minit2 terakhir tu mmg sgtsgt berharga! hihi. saye plg suke duduk di barisan tepi..lebey privacy nk jwb exam..perlukah? =)
tu sume kenangan..sume org akan laluinyer..

tibe2 terfikir pasal kehidupan..sambil perhatikan ragam student2 tu menjawab exam, terfikir seketika..macam mane la danial bile da besar nnti? muke diye macam mane ekk? nk buat rmbut pacak2 mcm papa diye ke? perangai diye ikot sape? nk jadi ape? dan seterusnye..bla..bla..bla ~


sume ibubapa nk yg terbaik utk anaknya! yup..mmg cliche! tp mmg betul pon..mmg kite nk yg terbaikkk utk anak kite..mengharapkan agar anak yg lahir dari perasaan cinta dan kasih sayang suami isteri, anak yg penah berada dlm perot selama 40 minggu dan keluar dari rahim kite ni menjadi anak yg soleh+insan yg berguna..

emm tp adakah saye sndiri da menjadi anak yg baik utk ibubapa saye plak? huh..tu kena tnye mak ngan abahla..huhu..rasenye masih belom bley dapat markah 100% lg..huhu.

.ntahla..ape yg saye merepek ni..mungkin hormon tgh tak stabil kot..haha..

ok..berbalik pada ragam student mase exam td..mmg macam2 ragam..
  • ade yg rilex..sempoi je dtg final exam..
  • ade yg bergaya sakan! da macam nk g beraya pon ade! hehe.. owh, mmg dlm mood rayer lg kot! tudung berbelit2..belom di kira kerongsang yg berjuntai2 tu lg! aduyai student..exam jer pon..takyah la beria sgt dressing nyer!
  • ade jugak yg free hair tu, rmbut sepit je..cam baru pas kuar bilik air! haha..sori, fesyen rmbut awak mmg macam baru lepas mndi! =)
  • ade jugak student yg bwk kotak pencil mcm kanak2 sek rendah! comel! haha..sori bkn saye gelakkan awak, tp serius da lame saye tak tgk kotak pencil mcm tu..yg 4 segi dan ade magnet kat depan blkg tu..katun spiderman lg! hiks!
  • last but not lesat, ade jugak yg pengsan mase kuar g toilet! bile diye sedar, diye mntak ubat diye dlm beg..tgk2, ubat high blood pressure! kesian, muda2 da ade high blood pressure..ni mesti kes tension sgt tgk soalan, tak bley jawab, trus darah naik! huhu.. 
kehidupan ni mmg macam2 ragam..macam2 yg boley kite belajar dari pemerhatian..tp tgk saje tak cukup..kena alaminye sendiri, baru betul2 paham dan belajar!!

ntahla danial, ape yg mama merepek arini ntah! hehe..miss u lah! bye! 


No comments: