Friday, January 11, 2013

2 weeks!!



yeaaaaahh..insyaAllah in 2 weeks, papa danial is coming home!!!

fuhhhfuhhh..sabarrrr ye wahai hati!! jgn eksited sgt..siannn kat papa sbb skrg papa sdg berjuang menghadapi final exams!!
 
all the best papa!! =)

.
.
.

emmmm..
 
4 bln da berlalu..
 
mase minggu yg pertama tu, tiap2 ari update blog! hihi..dan harap2nye, 1 minggu yg akhir nnti pon, saye akan rajin jugak update..hihi..ala2 countdown mase nk kawen dulu..kehkeh.. haippp..muleee dahhh.. =p 
 
emmm..ramai yg akan ckp..emm, kejappp je da 4 bln kan? da nk blk da..

 
emm..org lain rase kejap kot.tp saye rase lameeee sgtsgt!! serius! yela, kite yg tanggung perasaan rindu berjauhan, mestila kite rase lameee sgt!
 
.
.
 
alhamdulillah..thankss dan syukur sgtsgt saye ade family dan kwn2 yg sgtsgt supportive! yessss, selama 4 bln ni, saye tak pernah tdo mlm be2 dgn danial je, mesti ade family/kwn2 yg menemani kami bergilir2! alhamdulillahh sgtsgt.. =) mereka adalah :
 
  1. emak & abah saye.. mak stay dgn saye di penang 10 mingguu!! 2 bln stgh tuhhh!! mak di penang, dan abah seorg di ipoh (sbb kerja)..so EVERY weekend, abah akan dtg penang, ahad mlm abah akan balik ipoh blk, sorg2..huhu..sian mak n abah..maksudnye bukan saye dan suami je yg berjauhan, mak dan abah pon berjauhan selama 2 bln setgh..bezanya, weekend mak dpt jmpe abah =)
  2.  
  3. mama (mak mertua) - stay dekat penang selama 6 minggu..same jugak, mama di penang, ayah di melaka (sbb berniaga)..2 minggu mase suami baruu bertolak ke italy dan 4 mnggu mase peperiksaan SPM 2012 ..
  4.  
  5. maktok - 2 minggu.. maktok bergilir dgn wani dan isha ni sbnrnye..weekend maktok dtg teman, hari biase, saye ajak wani dan isha teman tdo mlm2..
  6.  
  7. wani & isha (anak pengasuh danial) -  2 minggu..dtg teman tdo mlm2..ptg2 mase saye amik danial dari rumah kak ita, wani dan isha ikot blk skali, mkn mlm dan tdo di rumah saye..esok pg, b4 pergi kerja, hntr danial, wani n isha balik..
 
emmm terimaaaa kasihhhh bykbyk2!!
 
bkn saye sajeee ngade2 dan bukan tujuan saye utk sshkan org lain mase en.suami jauhhh di perantauan..tapi masalah yg saye hadapi, danial tak duduk car seat..so cmne saye nk hntr danial ke rumah pengasuh tiap2 hari? penyelesaiannyer, insan2 istimewa di atas inilah yg tlg pegang danial, mase nk hntr ke rumah pengasuh dan ambil dari rumah pengasuh tiap2 pg dan ptg..
 
ya allah, terima kasihhh sebab kau permudahkan segala urusanku..
 
alhamdulillah..
 
 
 

2 comments:

rDnA said...

2minggu lagi.yeay!!!!sure tak sabar..confirm duk menghitung hari je ni...

shareeda said...

hehehe..yeayyy!!

mmg ponnn..asik menghitung jekkk keje nye!

tak sabar nk g sambut en suami balik!! lebih tak sabar nk tgk reaksi danial jmpe papa lepas 4bln stgh tak jmpeeee!! =)