Tuesday, January 4, 2011

Our Little Baby!

Pg td saye pegi buat check up kat klinik kesihatan n scan dekat Dr Farhanah! hihi..tak sabar2 nk tgk our little baby ni..pttnye 19 jan nnti baru kena g scan free kat klinik perai..tp sbb rase nk sgtsgt tgk perkembangan baby ni, ajak la jugak abg ke Poliklinik Azhar jmpe Dr Farhanah..klinik panel uitm, tp klau utk scan, uitm tak tnggung..tp vitamin dpt la free! hehe..

Actually smlm saye hmpir terjatuh..tp sempat la thn badan..huhu..tp ade la rase denyut2 sikit kat perut ni..tu yg risau tu..Dr ckp mybe muscle je..sbb kite nk tahan bdn kite dr terjatuh, muscle yg tahan..baby sume tade pape..iye2..saye akan lebih berhati2 lepas ni..hihi.. =)

Mase checkup kat klinik kesihatan, biase2 je la..Hb still rendah..huhu..berat pon naik sikit jer..da 4 bln, tp perut pon tak nmpk sgt lg!

Tp bile cek kat Dr Farhanah....saye dpt lihat ini....... =))


nmpk kepala, badan n tulang blkg baby! =)
Alhamdulillah..kami sgttt excited k!! tibe2 rase sayuuu n happy sgt..sbb kami nmpk baby dgn sgt jelass!! nmpak kepala n tgn diye gerak2! aktif sgt baby mama ni gerak2..luv u syg!! tp mama tak dpt rase baby gerak lg la..huhu..Dr ckp, baby sgt aktif tau! hehe!
Mlm smlm abg main badminton..baby nk ikot papa g main badminton ehh? asik bergerak jer tgn diye..nmpk gak jari2 baby tu..soooo cuteee! hihihi...
Syukur sgtsgt baby mama ok..so mulai arini, mama berazam akan minum susu dan mkn ubat dgn lebih teratur ye! hihi..sblm ni, ikot dannnn je..kdg2 mkn, kdg2 tak! hihi..sorry baby!
owh ye..mase kat klinik kesihatan td, nurse bg Garam Halus Beriodin @ Vacuum Salt (Iodine Added) utk tmbh darah..kena tabur atas mknn yg da siap dimasak! erkk..apakah? tataw la camne rase diye..nurse tu ckp mmg masin sikit..ade org yg lalu, ade yg tak..huhu..cube je la nnti..
=)

2 comments:

Hayati Hanif said...

hye baby... ni aunty yatie.. hehe..

bestnye sheeda.. kte nye appointment dkt klinik kesihatan 22 feb.. lambatnye lg.. tak sabar rasanya..

semoga baby n mama sihat walafiat selalu.. =)

shareeda said...

aii yatie!!

tq! tulakan, tak sabar nk tgk perkembangan baby ni..mcm tak caye je bile tgk diye gerak2 tuh! hehe..takpe, skrg rase lame, tp nnti ttbe je rase sekejap je da 22 feb tu.. =)

take care ya!