Wednesday, March 16, 2011

Kalau la..

Hari selasa minggu lps (8 March), kereta kami buat hal..huhu..

actually kat melaka aritu da jadi skali..tp lepas tuka2 fius kat controller box tu, alhamdulillah, kereta ok n slamat smpai ke penang..tp selasa pg time saye kalut2 nk g keje n abg da lmbt nk g kls, ttbe jadi blk! enjin semput2 n kuar lmpu merah kat gmbr 'engin stop' tu..mase tu baru je nk dekat smpai roundabout..so cepat2 la kami brenti kat tepi jalan..

sbnrnyer entry ni bkn nk cite pasal kereta tu sbnrnye..tp nk cerita pasal 'sesuatu' yg comel yg ade dekat dalam bonet kete tu..hehe..

pg tu hujan renyai2..so lepas brenti kete kat tepi jln, abg bukak bonet, ttbe abg cam tekejut n pnggil saye..suspen tul..ingatkan ade ape terbakar ke..rupenyer2, tgk2 ade 'sesuatu' kat situ~hehehe.. =)

tu haaa..ade anak kucing tu..


kitorg kenal kucing tu!! kucing liar kat kondo blok kitorg..slalu nmpk diye main2 ngan mak diye..tade adik beradik lain n mmg sgt2 rapat ngan mak diye..main same2, jilat bulu same2..comei sgt!! tp diye takut org..kucing liar kan..mmg tak penah pegang diye la sblm ni..

muke diye mase tu macam takotttt sgtsgt!! yela, dari kondo ke roundabout tu, diye duk kat situ..da la abg bawak laju sbb da lmbt..msti diye takot giler time tu..siannnyyerrrr!

saye pon tarik tengkuk diye n bwk keluar dr ruang sempit tu..diye senyap jer bile saye tarik kuar tu..tapiiii bile da bejaya kuar je, diye jadi takut gilerrr!! meronta2!! saye trus bawak diye masuk kete..dlm kete lagi la, diye ketakutan n gigit2 jari saye! uwaaaa...ni la yg dikatakan 'seperti melepaskan anjing tersepit!' huhuhu..abis darah2 jari saye! tp saya tak salahkan anak kucing tu sbb saye tau diye dlm ketakutan~huhu..

saye cepat2 pnggil abg n suruh buat sumthing..huhuhu..memuler ingat nk lepas kat luar je..tp saye tak bg sbb kalau lepas kat luar, konfem diye lari ke jln raye n kena langgar sbb kete mmg byk time tu! ttbe dpt idea spontan, lepas diye dlm bonet blkg..hoho..time tu jari telunjuk belah kiri saye ni berdenyut giler2..sakit sgt! uwaaa..bise tul kucing ni gigit!

then, kami bwk kete pelan2, blk ke kondo..terpakse la saye cancel kls aritu..huhu..n nasib baik kls abg pg tu pon cancel..smpai kondo, bkk bonet blkg, tgk kucing tu tgh tido..sian diye..menahan takot n sakit rasenye tu..diye takut2 tgk kitorg..kitorg kuar kan diye, diye trus lari laju2..

sbnr kucing tu bernasib baik gak..sebab....
  • kalau la kereta tak rosak pg tu, mesti kitorg tak patah blk ke kondo..

  • kalau la kereta tak rosak pg tu, smpai ke kulim la kucing tu duk situ..ntah2 on da way tu da jatuh tergolek n mati~huhuhu..pnjang umur diye..

  • kalau la saye tak tahan sakit diye gigit n tak pegang kuat2 mase diye meronta2 tu, mesti saye da terlepas kucing tu kat tepi jalan n konfem takkan dpt tngkap diye blk..n diye takkan dpt jmpe mak diye lg..huhuhu

esok nye..kitorg nmpk diye duk main2 ngan mak diye..mcm yg slalu kitorg tgk sblm2 ni..so sweet..huhu..anak kucing tu sgtsgt bernasib baik!! tkpela..wlupun jari saye sakit n berdarah kena gigit, tp saye happy sgtsgt sbb dpt tgk diye main2 ngan mak diye..mcm takde pape yg berlaku sehari sblm tu! =)

3 comments:

asyizz said...

sheeda mmg umi hurairah dpd dulu hingga kini .huhu :)

shareeda said...

hehe..skrg kucing ni da baik ngan kitorg taw! kitorg bg diye nama 'cici'.. =)

shareeda said...

owh..mak cici ni bunting lg! cici da nk dpt adik! hehe!