Saturday, June 18, 2011

Ubat Bersalin~Afiat

emm..just nk share, last week, my parents belikan saye 1 set

Ubat Bersalin Afiat
..Serba Lengkap Untuk 44 Hari..

keluaran Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd


yang saye tahu, ubat bersalin afiat ni ade 2 keluaran, satu dari Kuala Kangsar and satu lagi dari Tambun, Ipoh..yang ni mak saye beli yang Kuala Kangsar punye..

harga asal RM 89.90..tp sbb beli dari kawan ayah saye, dan kebetulan diye baru bukak kedai di ipoh, so diye bagi harga offer @ harga borong, just RM 70 sekotak! =)


 ade 10 barang dlm Set Ubat Bersalin Afiat ni..


  • Minyak Afiat (250 ml) - utk urutan wanita selepas bersalin - sgt bagus mak saye ckp..dari dulu2 pun da pakai minyak nih..
  • Gel Mandian Serai Wangi (125 ml) - utk menyegarkan dan menaikkan seri kulit - mmg bau serai! =)
  • Feminine Care (60 ml) - utk mengekalkan pH - awal2 nnti basuh ngan air rebusan daun sireh jer..luka da ok baru pakai ni kot.. 
  • Bedak Hangat Afiat (100 g) - utk memanaskan badan selepas mandi
  • Pil Jamu Afiat (528 biji) - utk merangsang tenaga dan menguatkan badan - nk sihatkan badan! =)
  • Akar Kayu Periuk Afiat (100 g) - (diguna selepas 20 hari bersalin) utk menyegarkan tubuh dan menambahkan tenaga - erkk..mcm mane la rase diye ekk..tp nk gak try! nk back to normal..hihi
  • Barut Afiat - utk melangsingkan badan - owh, harus la rajin pakai k! =)
  • Balm Afiat - disapu pada pusat bayi
  • Makjun Bawang Putih - (utk dimakan selepas habis tempoh pantang) utk penambahan tenaga, melancarkan perjalanan darah dan mengecutkan tisu vagina - ni pon lepas abis pntang nk mkn gak!
  • Tali Pembentan Afiat - utk dipakai pada pergelangan tgn kanan ibu - erkk..yg ni tak pakai kot! huhu..

*semangat betul nk pakai sumenyeeerr! saye nk kuruss balikk!!
*azam - mesti kurus sebelum rayeeeerr!! hihi.. =)

No comments: