Thursday, May 3, 2012

review : bedak baby

ok..arini nk review pasal bedak baby atau lebih tepat lg, bedak danial farees mama nih! =)

kalau perasan kat entry nih, saye beli bedak johnson tu, botol kecik jeh kan..hihi..sbnrnyer sbb saye saje nk test bedak tu dulu..saye nih cepat jemu so baik beli botol kecik2, jadi boley tuka2 bedak slaluuu! =)

ok..ni antara bedak2 yg sudah di cuba...
(dari kiri ke kanan)


johnson's
baby powder cooling
baby powder blossom
baby bedtime powder

drypers
baby talcum
baby head to toe

doraemon
 talcum with moisturizer

pureen
medicated powder
baby powder pure cornstarch

.
.

ok mule dgn bedak johnson's dulu..antara tiga3 tu, saya plg sukee yg blossom (kaler pink) tuh..mase first bau bedak tuh, trus terpikat..tu yg beli botol besar sikit tu..tp lame2, mase tu nape ntah, ter stop kejap pakai bedak tuh..pastu skrg bile bau balik, erkk, rase cam pening lak..so skrg mmg tk pakai da la bedak tuh! =)

yg bedtime powder tu, saje beli konon2 nk bg danial tdo nyenyak! dan yg powder cooling tu pon, saje nk try bagi danial selesa nk main2 n peluh2 cam iklan dlm tv tuh..tapii hasilnye..biase2 saje! hihihi..

.
.

ok next..pureen medicated powder & baby powder pure cornstarch..yg ni saye sukeee pakai kan kat danial b4 pakai pampers..letak kat celah2 peha tu.. =) 4 bintang!

.
.

owh, bedak doraemon nih, mmg sgtsgt wangi!! 5 bintang lah!! best2..ade kat billion dan tesco..yg lain tk sure..serius..wangiii!! sabun head to toe diye pon ade gak! sukeee sgtsgt!!

.
.
  
last but no least, 2 botol yg plg besar tuh..hihi..drypers baby talcum & head to toe.. see..saye beli yg besarrrr trus!! sbb bau diye pon sgt besttt!! mule2 aritu beli head to toe yg kecik jeh..then sbb sukeee sgt bau diye, siap promote kat kakak saye lg, so saye beli yg besarrr truss!  

saye suke pakai head to toe, sbb skali picit, bley lumur satu badan trus! dan semestinye tak pedihkan mata! siaannn anak mnje mama tu nnti..hihi!  

ok..da abis yg drypers ni nnti, bley pakai doraemon punye plak..dua2 ni mmg saye kasi 5 bintang!!

=)

.
.

ok2..anak mama nk enterprame jugak kat iklan mama nih kan..hihi..

nahh..ni la model kesayangan papa n mama!!


luv u cayanggg!! mmmuuaahhss!!


No comments: